Orezul este, cu siguranta, unul din ingredientele de nelipsit din bucataria ta. Orice stil de viata si orice dieta alimentara se potriveste cu mancarurile pe baza de orez. De-a lungul timpului, orezul a fost si inca mai este unul din cele mai importante alimente pentru oameni. Astazi, bobul de orez repezinta una din mancarurile de baza pentru doua treimi din populatia globului, si totusi, se cunoaste atat de putin despre cultivarea sa.
Dovezile arheologice ne arata ca orezul e folosit in alimentatie de mai mult de 5000 de ani; prima atestare documentara a orezului a fost facuta in anul 2800 BC, intr-un decret al unui imparat chinez care autoriza plantarea de orez intr-o anumita zona. Din China in Grecia Antica, din Persia pana in Delta Nilului, orezul a migrat peste tot in lume si si-a gasit locul si in Emisfera Vestica.
Deja in anul 1700, orezul reprezenta una din cele mai importante culturi pentru coloniile britanice. America, de exemplu, exporta 300 de tone de orez pe an in Anglia.
Cultivarea sa insa necesita terenuri speciale si foarta multa munca; cu toate acestea, orezul reprezinta mancare de baza in tari precum Japonia, China sau chiar India. De nelipsit in bucataria oricarei gosopodine, orezul nu trebuie sa lipseasca nici din bucataria ta. Il poti prepara ca desert, ca fel principal, sau in supe si ciorbe.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurt"Retete festive de iarna" Prajiturile cu foi coapte pe dosul tavii imi plac la nebunie, inca de cand eram doar o...
Desert foi cu crema de vanilie si jeleu de afineGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii