Nu trebuie sa iti lipseasca: orezul

Orezul este, cu siguranta, unul din ingredientele de nelipsit din bucataria ta. Orice stil de viata si orice dieta alimentara se potriveste cu mancarurile pe baza de orez. De-a lungul timpului, orezul a fost si inca mai este unul din cele mai importante alimente pentru oameni. Astazi, bobul de orez repezinta una din mancarurile de baza pentru doua treimi din populatia globului, si totusi, se cunoaste atat de putin despre cultivarea sa.

Dovezile arheologice ne arata ca orezul e folosit in alimentatie de mai mult de 5000 de ani; prima atestare documentara a orezului a fost facuta in anul 2800 BC, intr-un decret al unui imparat chinez care autoriza plantarea de orez intr-o anumita zona. Din China in Grecia Antica, din Persia pana in Delta Nilului, orezul a migrat peste tot in lume si si-a gasit locul si in Emisfera Vestica.

Deja in anul 1700, orezul reprezenta una din cele mai importante culturi pentru coloniile britanice. America, de exemplu, exporta 300 de tone de orez pe an in Anglia.

Cultivarea sa insa necesita terenuri speciale si foarta multa munca; cu toate acestea, orezul reprezinta mancare de baza in tari precum Japonia, China sau chiar India. De nelipsit in bucataria oricarei gosopodine, orezul nu trebuie sa lipseasca nici din bucataria ta. Il poti prepara ca desert, ca fel principal, sau in supe si ciorbe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Inghetata de lapte

Inghetata de lapte

Pentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.

Inghetata de lapte
Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Cele mai apreciate rețete
Cheesecake cu capsuni
1
Prajituri

Cheesecake cu capsuni

O prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului. Pofta buna!

Cheesecake cu capsuni
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Budinca de tapioca cu fructe de padure si lime
3
Retete fara gluten

Budinca de tapioca cu fructe de padure si lime

Tapioca este creată din rădăcinile unui arbust înalt, care creşte în ţările calde. Acesta poartă numele de...

Budinca de tapioca cu fructe de padure si lime
Chiftele din carne si legume, la cuptor
4
Aperitive cu carne

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Parteneri
Limoncello - Lichior din coaja de lamaie
Bucataras.RO

Limoncello - Lichior din coaja de lamaie

Lămâile sunt nelipsite din bucătăria mea. Lunile trecute, chiar am avut nevoie de multe lămâi, pentru sucuri,...

Limoncello - Lichior din coaja de lamaie
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Varza noua calita in tuci
ReteteCulinare.RO

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate