Orezul este, cu siguranta, unul din ingredientele de nelipsit din bucataria ta. Orice stil de viata si orice dieta alimentara se potriveste cu mancarurile pe baza de orez. De-a lungul timpului, orezul a fost si inca mai este unul din cele mai importante alimente pentru oameni. Astazi, bobul de orez repezinta una din mancarurile de baza pentru doua treimi din populatia globului, si totusi, se cunoaste atat de putin despre cultivarea sa.
Dovezile arheologice ne arata ca orezul e folosit in alimentatie de mai mult de 5000 de ani; prima atestare documentara a orezului a fost facuta in anul 2800 BC, intr-un decret al unui imparat chinez care autoriza plantarea de orez intr-o anumita zona. Din China in Grecia Antica, din Persia pana in Delta Nilului, orezul a migrat peste tot in lume si si-a gasit locul si in Emisfera Vestica.
Deja in anul 1700, orezul reprezenta una din cele mai importante culturi pentru coloniile britanice. America, de exemplu, exporta 300 de tone de orez pe an in Anglia.
Cultivarea sa insa necesita terenuri speciale si foarta multa munca; cu toate acestea, orezul reprezinta mancare de baza in tari precum Japonia, China sau chiar India. De nelipsit in bucataria oricarei gosopodine, orezul nu trebuie sa lipseasca nici din bucataria ta. Il poti prepara ca desert, ca fel principal, sau in supe si ciorbe.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii