Parmigiano Reggiano repezinta fara indoiala o marca inregistrata a Italiei; in fiecare an, 650 de mici fabrici produc si vand peste 2.700.000 tone de parmigiano. Fiecare fabrica produce nu mai mult de 5 sau 6 'tuburi' de branza in fiecare zi si , probabil, acest lucru este un ingredient al succesului sigur. Se pare ca productia la scara larga nu a dus la calitatea corespunzatoare si de aceea se prefera metodele de productie originale in secolul 13. Parmigiano se produce in Bologna, Mantova, Modena, Parma si Reggio Emilia.
Parmigiano este un fel de branza mai tare, preparata din lapte de vaca.Exista o serie de 'reguli de productie' care trebuiesc strict respectate, de la pastrarea laptelui peste noapte in recipente mari de fier. De asemenea, parmigiano se prepara numai din cel mai bun lapte si numai de catre cei mai buni maestri preparatori. Pentru 1 kg de parmigiano este nevoie de 16 l de lapte si cel putin de 12 luni de pregatire. Produsul este sarat si lasat pentru 20-30 de zile, pentru a se matura; maturarea completa , insa , nu se atinge decat dupa cel putin un an. Inainte de a ajunge la piata, branza este inspectata cu un ciocanel special care produce o serie de vibratii. Daca vibratiile sunt 'bune', parmigiano trece testul si este dus la vanzare.
Mai multe informatii despre Parmigiano Reggiano si alte tipuri de branza de origine italiana, puteti gasi pe Culinar.ro Forum.
Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiSe potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice
Prajitura cu jeleu de cirese si crema de friscaO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIdeal de facut si o mancare delicioasa.
Sufleu de dovlecel cu legumeO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiO prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului.
Cheesecake cu capsuniSi daca tot vorbeam de iepuri, v-am adus si ceva mancarica...m-a laudat mama, a zis ca a iesit foarte buna :D
Carne de iepure in sos de rosii cu usturoi servita cu pasteReteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...
Gem de capsuni cu menta
Comentarii