Parmigiano Reggiano

Parmigiano Reggiano repezinta fara indoiala o marca inregistrata a Italiei; in fiecare an, 650 de mici fabrici produc si vand peste 2.700.000 tone de parmigiano. Fiecare fabrica produce nu mai mult de 5 sau 6 'tuburi' de branza in fiecare zi si , probabil, acest lucru este un ingredient al succesului sigur. Se pare ca productia la scara larga nu a dus la calitatea corespunzatoare si de aceea se prefera metodele de productie originale in secolul 13. Parmigiano se produce in Bologna, Mantova, Modena, Parma si Reggio Emilia.

Parmigiano este un fel de branza mai tare, preparata din lapte de vaca.Exista o serie de 'reguli de productie' care trebuiesc strict respectate, de la pastrarea laptelui peste noapte in recipente mari de fier. De asemenea, parmigiano se prepara numai din cel mai bun lapte si numai de catre cei mai buni maestri preparatori. Pentru 1 kg de parmigiano este nevoie de 16 l de lapte si cel putin de 12 luni de pregatire. Produsul este sarat si lasat pentru 20-30 de zile, pentru a se matura; maturarea completa , insa , nu se atinge decat dupa cel putin un an. Inainte de a ajunge la piata, branza este inspectata cu un ciocanel special care produce o serie de vibratii. Daca vibratiile sunt 'bune', parmigiano trece testul si este dus la vanzare.

Mai multe informatii despre Parmigiano Reggiano si alte tipuri de branza de origine italiana, puteti gasi pe Culinar.ro Forum.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
3
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Parteneri
Prajitura Minunata
Bucataras.RO

Prajitura Minunata

Nu stiam cum sa-i zic asa ca am numit-o minunata, ca tot sunt bucataras minunat.... am facut eu niste combinatii care imi...

Prajitura Minunata
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa