Parmigiano Reggiano repezinta fara indoiala o marca inregistrata a Italiei; in fiecare an, 650 de mici fabrici produc si vand peste 2.700.000 tone de parmigiano. Fiecare fabrica produce nu mai mult de 5 sau 6 'tuburi' de branza in fiecare zi si , probabil, acest lucru este un ingredient al succesului sigur. Se pare ca productia la scara larga nu a dus la calitatea corespunzatoare si de aceea se prefera metodele de productie originale in secolul 13. Parmigiano se produce in Bologna, Mantova, Modena, Parma si Reggio Emilia.
Parmigiano este un fel de branza mai tare, preparata din lapte de vaca.Exista o serie de 'reguli de productie' care trebuiesc strict respectate, de la pastrarea laptelui peste noapte in recipente mari de fier. De asemenea, parmigiano se prepara numai din cel mai bun lapte si numai de catre cei mai buni maestri preparatori. Pentru 1 kg de parmigiano este nevoie de 16 l de lapte si cel putin de 12 luni de pregatire. Produsul este sarat si lasat pentru 20-30 de zile, pentru a se matura; maturarea completa , insa , nu se atinge decat dupa cel putin un an. Inainte de a ajunge la piata, branza este inspectata cu un ciocanel special care produce o serie de vibratii. Daca vibratiile sunt 'bune', parmigiano trece testul si este dus la vanzare.
Mai multe informatii despre Parmigiano Reggiano si alte tipuri de branza de origine italiana, puteti gasi pe Culinar.ro Forum.
Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaPentru ostropel de pui cu tomate si usturoi spalam carnea si o condimentam dupa care prajim pulpele in putin ulei pana se...
Ostropel de pui cu tomate si usturoiO supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjelAceasta reteta de prajitura cu crema de ness este delicioasa, cu blat crocant cu cocos. Este o prajitura foarte aspectuoasa,...
Prajitura alba cu crema de nessOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoRulada cu mere si scortisoara este o prajitura delicioasa de sezon. Merita incercat, cu atat mai mult ca necesita doar 30 de...
Rulada cu mere si scortisoaraPlachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.
Plachie de crapA fost un pranz mai bun decat ma asteptam, o combinatie de gusturi care ne-a incantat papilele gustative.
Pulpe de pui cu cartofi marinati in iaurt si salata de ardei coptiSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii