Parmigiano Reggiano

(0)
admin postat de




Parmigiano Reggiano repezinta fara indoiala o marca inregistrata a

Italiei; in fiecare an, 650 de mici fabrici produc si vand peste

2.700.000 tone de parmigiano. Fiecare fabrica produce nu mai mult de 5

sau 6 'tuburi' de branza in fiecare zi si , probabil, acest lucru este

un ingredient al succesului sigur. Se pare ca productia la scara larga

nu a dus la calitatea corespunzatoare si de aceea se prefera metodele

de productie originale in secolul 13. Parmigiano se produce in Bologna,

Mantova, Modena, Parma si Reggio Emilia.



Parmigiano este un fel de branza mai tare, preparata din lapte de

vaca.Exista o serie de 'reguli de productie' care trebuiesc strict

respectate, de la pastrarea laptelui peste noapte in recipente mari de

fier. De asemenea, parmigiano se prepara numai din cel mai bun lapte si

numai de catre cei mai buni maestri preparatori. Pentru 1 kg de

parmigiano este nevoie de 16 l de lapte si cel putin de 12 luni de

pregatire. Produsul este sarat si lasat pentru 20-30 de zile, pentru a

se matura; maturarea completa , insa , nu se atinge decat dupa cel

putin un an. Inainte de a ajunge la piata, branza este inspectata cu un

ciocanel special care produce o serie de vibratii. Daca vibratiile sunt

'bune', parmigiano trece testul si este dus la vanzare.





Mai multe informatii despre Parmigiano Reggiano si alte tipuri de branza de origine italiana, puteti gasi pe Culinar.ro ...
Forum.
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite