Parmigiano Reggiano

Parmigiano Reggiano repezinta fara indoiala o marca inregistrata a Italiei; in fiecare an, 650 de mici fabrici produc si vand peste 2.700.000 tone de parmigiano. Fiecare fabrica produce nu mai mult de 5 sau 6 'tuburi' de branza in fiecare zi si , probabil, acest lucru este un ingredient al succesului sigur. Se pare ca productia la scara larga nu a dus la calitatea corespunzatoare si de aceea se prefera metodele de productie originale in secolul 13. Parmigiano se produce in Bologna, Mantova, Modena, Parma si Reggio Emilia.

Parmigiano este un fel de branza mai tare, preparata din lapte de vaca.Exista o serie de 'reguli de productie' care trebuiesc strict respectate, de la pastrarea laptelui peste noapte in recipente mari de fier. De asemenea, parmigiano se prepara numai din cel mai bun lapte si numai de catre cei mai buni maestri preparatori. Pentru 1 kg de parmigiano este nevoie de 16 l de lapte si cel putin de 12 luni de pregatire. Produsul este sarat si lasat pentru 20-30 de zile, pentru a se matura; maturarea completa , insa , nu se atinge decat dupa cel putin un an. Inainte de a ajunge la piata, branza este inspectata cu un ciocanel special care produce o serie de vibratii. Daca vibratiile sunt 'bune', parmigiano trece testul si este dus la vanzare.

Mai multe informatii despre Parmigiano Reggiano si alte tipuri de branza de origine italiana, puteti gasi pe Culinar.ro Forum.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Placinta cu iaurt
2
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Parteneri
Desert foi cu crema de vanilie si jeleu de afine
Bucataras.RO

Desert foi cu crema de vanilie si jeleu de afine

"Retete festive de iarna" Prajiturile cu foi coapte pe dosul tavii imi plac la nebunie, inca de cand eram doar o...

Desert foi cu crema de vanilie si jeleu de afine
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa