La ocaziile cu adevarat speciale, cel mai bun este un tort facut chiar de tine; nu este deloc greu si nici nu iti va lua foarte mult timp. Tot ce ai nevoie este putina creativitate, o bucatarie utilata si pasiunea pentru gatit.
In primul rand, este nevoie de un blat: fie facut in casa, sau cumparat, pe care il vei taia si insiropa; cand ai terminat de insiropat, adaugi crema, in straturi mai subtiri sau mai groase, in functie de cum iti doresti tu sa fie de consistent tortul tau. Nu uita sa te gandesti si la modul in care vei decora tortul; daca alegi varianta cu martipan, acesta trebuie amestecat cu zahar praf, colorat dupa placere si modelat la fel.
Mai multe detalii privind realizarea pas cu pas a unui tort delicios gasesti pe Culinar.ro Forum (Adriana Nicoleta, Membru Culinar.ro Forum).
Pofta buna!
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO bunatate de mancare pe care trebuie sa o incercati in aceasta perioada . Este o reteta mai deosebita dar foarte gustoasa....
Pulpe de pui cu castaneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii