Recomandari pentru un bucatar bun

Daca ai terminat o scoala de bucatari si nu stii incotro sa o apuci, varianta cea mai simpla este sa apelezi la o firma de recrutare de personal. Patrick Pettenuzzo, directorul unei astfel de firme, spune ca drumul nu este foarte greu.

Un drum mai usor catre o slujba buna vor avea bucatarii care au experienta si mai ales, cei care au participat la diferite competitii internationale.

Dumitru Burtea, presedintele Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Tursim, spune ca aceste angajari trebuie facute numai in urma unui concurs riguros, iar candidatul trebuie sa se prezinte cu recomandari din partea angajatilor anteriori. In cazul unui tanar bucatar care nu a acumulat experienta, "patronii trebuie sa aiba rabdare si intelegere psihologica, pentru ca este o meserie cu multe talente ascunse” si numai probele practice ii pot face sa isi dea seama de calitatile candidatului.

Candidatul trebuie sa fie constient ca aceasta meserie solicita foarte multe cunostinte. "Tinerii nu au rabdare, nu realizeaza ca nu sunt suficient de pregatiti, nu au formarea necesara si cer foarte mult de la inceput. Trebuie sa aiba constiinta adevaratei lor valori” ii sfatuieste Dumitru Burtea pe cei care sunt la inceputul carierei de bucatar. Sursa: Revista Arta Culinara

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Placinta cu iaurt
2
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Parteneri
Rulada de pui cu orez si ghebe in foietaj
Bucataras.RO

Rulada de pui cu orez si ghebe in foietaj

Pana de idei m-a facut sa realizez aceasta rulada. Nu este deloc sofisticata, din contra, este o rulada ce se face atat de...

Rulada de pui cu orez si ghebe in foietaj
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa