Daca ai terminat o scoala de bucatari si nu stii incotro sa o apuci, varianta cea mai simpla este sa apelezi la o firma de recrutare de personal. Patrick Pettenuzzo, directorul unei astfel de firme, spune ca drumul nu este foarte greu.
Un drum mai usor catre o slujba buna vor avea bucatarii care au experienta si mai ales, cei care au participat la diferite competitii internationale.
Dumitru Burtea, presedintele Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Tursim, spune ca aceste angajari trebuie facute numai in urma unui concurs riguros, iar candidatul trebuie sa se prezinte cu recomandari din partea angajatilor anteriori. In cazul unui tanar bucatar care nu a acumulat experienta, "patronii trebuie sa aiba rabdare si intelegere psihologica, pentru ca este o meserie cu multe talente ascunse” si numai probele practice ii pot face sa isi dea seama de calitatile candidatului.
Candidatul trebuie sa fie constient ca aceasta meserie solicita foarte multe cunostinte. "Tinerii nu au rabdare, nu realizeaza ca nu sunt suficient de pregatiti, nu au formarea necesara si cer foarte mult de la inceput. Trebuie sa aiba constiinta adevaratei lor valori” ii sfatuieste Dumitru Burtea pe cei care sunt la inceputul carierei de bucatar. Sursa: Revista Arta Culinara
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii