Copiilor le place sa se simta utili si apreciati, drept pentru care, niste exercitii de indemanare, maniere si comunicare, sunt mult mai eficace in bucatarie, decat, sa zicem, in fata televizorului. Si daca gatitul este doar o sarcina obligatorie, dupa o zi agitata si plina, implicarea micutilor in procesul creativ poate lumina atmosfera. Poate ca v-ati convins deja ca e mult mai simplu sa-i implici pe copii in diverse treburi de casa, decat sa le cauti activitati alternative in timp ce tu stai la cratite sau manuiesti aspiratorul. Picii care nici nu stau bine pe picioare, se vor bucura de accesul la niste sertare de jos ale dulapului de bucatarie, umplute cu boluri din plastic, linguri de lemn, teluri si alte „jucarii” inofensive. Cei mai maricei, de la 2 ani in sus, sunt de mare ajutor la spalatul fructelor si legumelor, amestecatul in oale (atunci cand nu li se pretinde sa o faca perfect) sau stersul mesei cu un burete. Copiii trecuti de trei ani, se vor bucura enorm daca ii veti lasa sa framante un aluat, atunci cand e cazul, sa puna ingredientele pregatite in bolul in care vor fi amestecate si sa discute, desigur, despre culorile, formele si cantitatea ingredientelor. Cei mai mari de 4-5 ani pot experimenta sarcini mai seriose, cum ar fi decojitul legumelor cu un peeler, masuratul cantitatilor cu recipiente gradate, pregatirea unor gustari simple etc. Elevii pitici pot citi retete, pot ajuta la asezatul mesei si spalatul vaselor. Pot taia rondele sau cubulete de legume si fructe si pot participa la planificarea meselor, lucru care ii va face sa obtina mai multa incredere in propriile forte si se simta minunat!
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtVa invit cu drag la tarta delicioasa!
Tarta rustica cu branza dulce si stafideGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii