Copiilor le place sa se simta utili si apreciati, drept pentru care, niste exercitii de indemanare, maniere si comunicare, sunt mult mai eficace in bucatarie, decat, sa zicem, in fata televizorului. Si daca gatitul este doar o sarcina obligatorie, dupa o zi agitata si plina, implicarea micutilor in procesul creativ poate lumina atmosfera. Poate ca v-ati convins deja ca e mult mai simplu sa-i implici pe copii in diverse treburi de casa, decat sa le cauti activitati alternative in timp ce tu stai la cratite sau manuiesti aspiratorul. Picii care nici nu stau bine pe picioare, se vor bucura de accesul la niste sertare de jos ale dulapului de bucatarie, umplute cu boluri din plastic, linguri de lemn, teluri si alte „jucarii” inofensive. Cei mai maricei, de la 2 ani in sus, sunt de mare ajutor la spalatul fructelor si legumelor, amestecatul in oale (atunci cand nu li se pretinde sa o faca perfect) sau stersul mesei cu un burete. Copiii trecuti de trei ani, se vor bucura enorm daca ii veti lasa sa framante un aluat, atunci cand e cazul, sa puna ingredientele pregatite in bolul in care vor fi amestecate si sa discute, desigur, despre culorile, formele si cantitatea ingredientelor. Cei mai mari de 4-5 ani pot experimenta sarcini mai seriose, cum ar fi decojitul legumelor cu un peeler, masuratul cantitatilor cu recipiente gradate, pregatirea unor gustari simple etc. Elevii pitici pot citi retete, pot ajuta la asezatul mesei si spalatul vaselor. Pot taia rondele sau cubulete de legume si fructe si pot participa la planificarea meselor, lucru care ii va face sa obtina mai multa incredere in propriile forte si se simta minunat!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteIată că am ajuns și eu bucătăraș suprem cu 1000 de rețete! Și la numărul 1000 nu poate fi decât un tort...
Desert tort cu creme de ciocolata si jeleu de clementinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii