Sa aducem copiii in bucatarie!

Sa aducem copiii in bucatarie!

Copiilor le place sa se simta utili si apreciati, drept pentru care, niste exercitii de indemanare, maniere si comunicare, sunt mult mai eficace in bucatarie, decat, sa zicem, in fata televizorului. Si daca gatitul este doar o sarcina obligatorie, dupa o zi agitata si plina, implicarea micutilor in procesul creativ poate lumina atmosfera. Poate ca v-ati convins deja ca e mult mai simplu sa-i implici pe copii in diverse treburi de casa, decat sa le cauti activitati alternative in timp ce tu stai la cratite sau manuiesti aspiratorul. Picii care nici nu stau bine pe picioare, se vor bucura de accesul la niste sertare de jos ale dulapului de bucatarie, umplute cu boluri din plastic, linguri de lemn, teluri si alte „jucarii” inofensive. Cei mai maricei, de la 2 ani in sus, sunt de mare ajutor la spalatul fructelor si legumelor, amestecatul in oale (atunci cand nu li se pretinde sa o faca perfect) sau stersul mesei cu un burete.     Copiii trecuti de trei ani, se vor bucura enorm daca ii veti lasa sa framante un aluat, atunci cand e cazul, sa puna ingredientele pregatite in bolul in care vor fi amestecate si sa discute, desigur, despre culorile, formele si cantitatea ingredientelor. Cei mai mari de 4-5 ani pot experimenta sarcini mai seriose, cum ar fi decojitul legumelor cu un peeler, masuratul cantitatilor cu recipiente gradate, pregatirea unor gustari simple etc. Elevii pitici pot citi retete, pot ajuta la asezatul mesei si spalatul vaselor. Pot taia rondele sau cubulete de legume si fructe si pot participa la planificarea meselor, lucru care ii va face sa obtina mai multa incredere in propriile forte si se simta minunat!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide