Cum sa pastram cafeaua: - Aroma boabelor de cafea, care s-au pastrat un timp mai mare intr-o cutie inchisa, se va restabili, daca ele se vor cufunda pentru 10 min in apa rece si apoi se vor usca in cuptor imediat . - Cafeaua va deveni aromata, daca dupa prajire se va tine citeva zile intr-o cutie de metal inchisa. - Nu se recomanda a macina cafeaua prea mascat sau prea marunt. Cafeaua risnita mascat se va limpezi prea greu si va pierde din aroma, iar cea risnita marunt va trece prin filtru si bautura va avea o culoare tulbure. - Aroma de cafea risnita se va imbunatati daca cafeaua se va usca putin la foc, adaugindu-se citeva cristale de sare. Cum sa o preparam: - Cafeaua in nici un caz nu se va fierbe: altfel va dispare gustul si aroma ei. Daca cafeaua a dat, totusi, in clocot, atunci ibricul se va lua imediat de pe foc si se vor adauga citeva picaturi de apa rece. - Gustul si aroma cafelei se vor ameliora simtitor, daca in cafeaua gata se va adauga un pic de cacao. - Cafeaua se va prepara numai in ibric de faianta, portelan, sticla, ceramica, email sau otel inoxidabil. - Cafeaua gata preparata se va turna imediat, deoarece precipitarea indelungata ii confera un gust amarui. - Cafeaua se va pastra intr-un vas de sticla inchis sau intr-o cutie de metal la un loc uscat si racoros.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzTrebuie sa recunosc ca sotul a pregatit sushi, eu doar l-am ajutat(mult!!) :) Este prima data cand facem in casa si a fost...
Sushi
Comentarii