Cum sa pastram cafeaua: - Aroma boabelor de cafea, care s-au pastrat un timp mai mare intr-o cutie inchisa, se va restabili, daca ele se vor cufunda pentru 10 min in apa rece si apoi se vor usca in cuptor imediat . - Cafeaua va deveni aromata, daca dupa prajire se va tine citeva zile intr-o cutie de metal inchisa. - Nu se recomanda a macina cafeaua prea mascat sau prea marunt. Cafeaua risnita mascat se va limpezi prea greu si va pierde din aroma, iar cea risnita marunt va trece prin filtru si bautura va avea o culoare tulbure. - Aroma de cafea risnita se va imbunatati daca cafeaua se va usca putin la foc, adaugindu-se citeva cristale de sare. Cum sa o preparam: - Cafeaua in nici un caz nu se va fierbe: altfel va dispare gustul si aroma ei. Daca cafeaua a dat, totusi, in clocot, atunci ibricul se va lua imediat de pe foc si se vor adauga citeva picaturi de apa rece. - Gustul si aroma cafelei se vor ameliora simtitor, daca in cafeaua gata se va adauga un pic de cacao. - Cafeaua se va prepara numai in ibric de faianta, portelan, sticla, ceramica, email sau otel inoxidabil. - Cafeaua gata preparata se va turna imediat, deoarece precipitarea indelungata ii confera un gust amarui. - Cafeaua se va pastra intr-un vas de sticla inchis sau intr-o cutie de metal la un loc uscat si racoros.
Negresa este o prajitura delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta de negresa rapida si foarte simpla se poate realiza...
Negresa simpla si rapidaO musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi. Reteta video pas cu pas o...
Musaca cu carne tocata si cartofiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteSe spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....
Marmelada de mere si pereAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiZacusca cu vinete si morcov este o varianta speciala, ce merita incercata! Pentru aceasta se spala toate legumele si se...
Zacusca cu vinete si morcovAm fost duminica la un restaurant cu specific mexican si mi s-a deschis apetitul pentru retete mexicane:D Am inceput usor cu...
QuesadillaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPlacintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Comentarii