Savureaza cafeaua cea de toate zilele

(0)
admin postat de


Cum sa pastram cafeaua:

- Aroma boabelor de cafea, care s-au pastrat un timp mai mare intr-o cutie inchisa, se va restabili, daca ele se vor cufunda pentru 10 min in apa rece si apoi se vor usca in cuptor imediat .

- Cafeaua va deveni aromata, daca dupa prajire se va tine citeva zile intr-o cutie de metal inchisa.

- Nu se recomanda a macina cafeaua prea mascat sau prea marunt. Cafeaua risnita mascat se va limpezi prea greu si va pierde din aroma, iar cea risnita marunt va trece prin filtru si bautura va avea o culoare tulbure.

- Aroma de cafea risnita se va imbunatati daca cafeaua se va usca putin la foc, adaugindu-se citeva cristale de sare.

Cum sa o preparam:

- Cafeaua in nici un caz nu se va fierbe: altfel va dispare gustul si aroma ei. Daca  cafeaua a dat, totusi, in clocot, atunci ibricul se va lua imediat de pe foc si se vor adauga citeva picaturi de apa rece. - Gustul si aroma cafelei se vor ameliora simtitor, daca in cafeaua gata se va adauga un pic de cacao. - Cafeaua se va prepara numai in ibric de faianta, portelan, sticla, ceramica, email sau otel inoxidabil. - Cafeaua gata preparata se va turna imediat, deoarece precipitarea indelungata ii confera un gust amarui.

- Cafeaua se va pastra intr-un vas de sticla inchis sau intr-o cutie de metal la un loc uscat si racoros.
Alte articole cu:
aroma
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite