In formele sale variate, pastele au patruns in aproape toate tarile. Se spune ca Marco Polo a adus ideea pastei din China in Europa, dar dovezile au aratat ca pastele erau deja in ambele regiuni cu mult timp inainte; deci nimeni nu stie exact carei culturi apartin pastele.
Multi oameni cred ca pastele, in mod normal, inseamna taitei cu ou, spaghetti, macaroane, si lasagna, dar odata ce ai privit in jur, diversele forme noi de paste si compozitii isi fac aparitia. Numai in Asia, desi taiteii aveau ca baza graul, acum se folosesc destul de des si taiteii din orez, faina din cartofi sau faina din grau negru. Taiteii din Asia sunt in general copti cu abur si apoi prajiti. Ei se gasesc sub forme diferite de coltunasi, care de asemenea pot fi clasificate ca paste. Germanii au propriul lor "spaetzle" care sunt facute cu faina, oua, apa (sau lapte), si sare, facuti foarte usori, moi si pusi intr-o strecuratoare in apa fierbinte, apoi aruncati in sos de unt. Polonezii au "pierogi", umpluti cu carne de porc sub forma de jumatate de luna, asemeni coltunasilor.
Cele mai intalnite paste in stil italian sunt facute dintr-o coca cu semolina, faina amestecata cu apa sau lapte si cateodata oua. "Semolina" este o faina superioara care este folosita deoarece ea nu absoarbe prea multa apa si este perfecta cand este gatita "al dente" (putin tare). Principala caracteristica comuna pastelor este faptul ca sunt uscate, chiar si italienii admit ca Barilla este cea mai buna marca.
La prepararea pastelor, sosul poate fi compus din ingrediente ca verdeturi, rosii coapte, spanac sau alte produse usoare. Cand se adauga extra ingredinete, trebuie sa se tina cont de cantitatea de lichid adaugata la paste. Cu cat sunt mai multe ingredinte cu atat se pune mai putina apa sau sos, dupa preferinta.
Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaCiorba de perisoare delicioasa este o reteta de ciorba clasica, cu multe legume si orez. Este o reteta de ciorba cu perisoare...
Ciorba de perisoare delicioasaUn aperitiv cald, o gustare, orice e binevenit intr-o zi rece!
Cuibulete de fidea delicioase si aromateIn ultima vreme sunt nelipsite din meniul meu de acasa. Le iubesc atat de mult incat as fi in stare sa fac cure cu supele...
Crema de mazare cu hribiTapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapiocaMinitarte colorate si gustoase !
Tarte cu spuma de mazareDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii