Secretul pastelor

In formele sale variate, pastele au patruns in aproape toate tarile. Se spune ca Marco Polo a adus ideea pastei din China in Europa, dar dovezile au aratat ca pastele erau deja in ambele regiuni cu mult timp inainte; deci nimeni nu stie exact carei culturi apartin pastele.

Multi oameni cred ca pastele, in mod normal, inseamna taitei cu ou, spaghetti, macaroane, si lasagna, dar odata ce ai privit in jur, diversele forme noi de paste si compozitii isi fac aparitia. Numai in Asia, desi taiteii aveau ca baza graul, acum se folosesc destul de des si taiteii din orez, faina din cartofi sau faina din grau negru. Taiteii din Asia sunt in general copti cu abur si apoi prajiti. Ei se gasesc sub forme diferite de coltunasi, care de asemenea pot fi clasificate ca paste. Germanii au propriul lor "spaetzle" care sunt facute cu faina, oua, apa (sau lapte), si sare, facuti foarte usori, moi si pusi intr-o strecuratoare in apa fierbinte, apoi aruncati in sos de unt. Polonezii au "pierogi", umpluti cu carne de porc sub forma de jumatate de luna, asemeni coltunasilor.

Cele mai intalnite paste in stil italian sunt facute dintr-o coca cu semolina, faina amestecata cu apa sau lapte si cateodata oua. "Semolina" este o faina superioara care este folosita deoarece ea nu absoarbe prea multa apa si este perfecta cand este gatita "al dente" (putin tare). Principala caracteristica comuna pastelor este faptul ca sunt uscate, chiar si italienii admit ca Barilla este cea mai buna marca.

La prepararea pastelor, sosul poate fi compus din ingrediente ca verdeturi, rosii coapte, spanac sau alte produse usoare. Cand se adauga extra ingredinete, trebuie sa se tina cont de cantitatea de lichid adaugata la paste. Cu cat sunt mai multe ingredinte cu atat se pune mai putina apa sau sos, dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Cozonac cu fructe uscate
2
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Prajitura cu crema caramel
3
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Poale-n brau (branzoaice)
4
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan
5
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Parteneri
Desert fursecuri inimoase
Bucataras.RO

Desert fursecuri inimoase

M-am pricopsit cu o raceala de poveste si trag de mine sa stau pe linia de plutire....cum imi plac provocarile si nu le...

Desert fursecuri inimoase
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori