Secretul pastelor

(0)
admin postat de




In formele sale variate, pastele au patruns in aproape toate tarile. Se spune ca

Marco Polo a adus ideea pastei din China in Europa, dar dovezile au aratat ca

pastele erau deja in ambele regiuni cu mult timp inainte; deci nimeni nu stie

exact carei culturi apartin pastele.

Multi oameni cred ca pastele, in mod

normal, inseamna taitei cu ou, spaghetti, macaroane, si lasagna, dar odata ce ai

privit in jur, diversele forme noi de paste si compozitii isi fac aparitia.

Numai in Asia, desi taiteii aveau ca baza graul, acum se folosesc destul de des

si taiteii din orez, faina din cartofi sau faina din grau negru. Taiteii din

Asia sunt in general copti cu abur si apoi prajiti. Ei se gasesc sub forme

diferite de coltunasi, care de asemenea pot fi clasificate ca paste. Germanii au

propriul lor "spaetzle" care sunt facute cu faina, oua, apa (sau lapte), si

sare, facuti foarte usori, moi si pusi intr-o strecuratoare in apa fierbinte,

apoi aruncati in sos de unt. Polonezii au "pierogi", umpluti cu carne de porc

sub forma de jumatate de luna, asemeni coltunasilor.

Cele mai intalnite paste in stil italian sunt facute dintr-o coca cu semolina,

faina amestecata cu apa sau lapte si cateodata oua. "Semolina" este o faina

superioara care este folosita deoarece ea nu absoarbe prea multa apa si este

perfecta cand este gatita "al dente" (putin tare). Principala caracteristica

comuna ...
pastelor este faptul ca sunt uscate, chiar si italienii admit ca Barilla

este cea mai buna marca.

La prepararea pastelor, sosul poate fi compus

din ingrediente ca verdeturi, rosii coapte, spanac sau alte produse usoare. Cand

se adauga extra ingredinete, trebuie sa se tina cont de cantitatea de lichid

adaugata la paste. Cu cat sunt mai multe ingredinte cu atat se pune mai putina

apa sau sos, dupa preferinta.

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite