Sfaturi pentru pastrarea fructelor si legumelor

(0)
admin postat de

Dar cum fructele si legumele sunt proaspete doar im anumite perioade, haideti sa vedem cum putem beneficia de ele tot timpul.

Astfel fructele cum ar fi: capsunele, visinele, afinele, zmeura, murele, coacazele, prunele se pot congela cu succes dupa ce au fost curatate de frunze si codite, spalate bine dupa care se asaza pe un prosop de bucatarie pana la uscarea completa.

Se pot pune in pungi de congelare sau chiar in casolete de plastic sau aluminiu cu capac.

In cazul visinelor si al prunelor este indicat sa se scoata samburii inainte.

Pentru cirese, este de preferat sa se congeleze soiul de culoare mai inchisa, mari si carnoase cu tot cu samburi pentru ca, la decongelare, se desprind usor de samburi, nu se inmoaie excesiv si isi pastreaza gustul.

Tot la fel de bine se pastreaza prin congelare si miezul de nuca.

Avem tot timpul la dispozitie metoda conservarii fructelor de vara prin compoturi, gemuri, dulceturi si siropuri.

 




Legumele pot fi congelate in stare naturala, oparite sau coapte, bineinteles dupa ce au fost spalate bine.

Dovleceii trebuie congelati in stare cruda, taiati cubulete pentru ca prin fierbere se inmoaie mult. Tot in stare naturala pot fi congelate mazarea, iar morcovul, si telina rase pe razatoare.

Fasolea verde sau galbena poate fi congelata atat in stare naturala, cat si dupa ce a fost oparita. Nu trebuie decongelata atunci cand o folositi la ciorbe.
/>
Legumele care se pastreaza foarte bine daca au fost coapte inainte sunt vinetele si ardeii capia.

Verdeturile: marar, patrunjel, leustean, tarhon, frunzele de telina pot fi la fel de bine congelate, dupa ce au fost spalate, apoi tocate marunt si puse in cutii de plastic.

Frunzele de vita de vie, pentru sarmale, pot fi pastrate uscate in pet-uri sau in saramura, dar la fel de bine pot fi congelate dupa ce au fost oparite inainte.


Discuta mai multe despre cum pot fi pastrate fructele si legumele pe forum culinar.ro si inspira-te din multitudinea de retete de conserve pentru la iarna.

recomandari

Insa stiti care sunt beneficiile acestei legume murate? Desi noi poate o consumam doar la sarmale si fripturi, ...

citește—

Fructele folosite la dulceata trebuie sa fie proaspete si nu prea coapte. Este bine sa se prepare numai cate 1 ...

citește—

Istoria conservei incepe in anul 1795, atunci cand guvernul francez a oferit o recompensa de 12,000 de franci ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite