Sfaturi pentru pastrarea fructelor si legumelor

Sfaturi pentru pastrarea fructelor si legumelor


Dar cum fructele si legumele sunt proaspete doar im anumite perioade, haideti sa vedem cum putem beneficia de ele tot timpul.

Astfel fructele cum ar fi: capsunele, visinele, afinele, zmeura, murele, coacazele, prunele se pot congela cu succes dupa ce au fost curatate de frunze si codite, spalate bine dupa care se asaza pe un prosop de bucatarie pana la uscarea completa. Se pot pune in pungi de congelare sau chiar in casolete de plastic sau aluminiu cu capac. In cazul visinelor si al prunelor este indicat sa se scoata samburii inainte. Pentru cirese, este de preferat sa se congeleze soiul de culoare mai inchisa, mari si carnoase cu tot cu samburi pentru ca, la decongelare, se desprind usor de samburi, nu se inmoaie excesiv si isi pastreaza gustul. Tot la fel de bine se pastreaza prin congelare si miezul de nuca. Avem tot timpul la dispozitie metoda conservarii fructelor de vara prin compoturi, gemuri, dulceturi si siropuri.  
Legumele pot fi congelate in stare naturala, oparite sau coapte, bineinteles dupa ce au fost spalate bine. Dovleceii trebuie congelati in stare cruda, taiati cubulete pentru ca prin fierbere se inmoaie mult. Tot in stare naturala pot fi congelate mazarea, iar morcovul, si telina rase pe razatoare. Fasolea verde sau galbena poate fi congelata atat in stare naturala, cat si dupa ce a fost oparita. Nu trebuie decongelata atunci cand o folositi la ciorbe. Legumele care se pastreaza foarte bine daca au fost coapte inainte sunt vinetele si ardeii capia. Verdeturile: marar, patrunjel, leustean, tarhon, frunzele de telina pot fi la fel de bine congelate, dupa ce au fost spalate, apoi tocate marunt si puse in cutii de plastic. Frunzele de vita de vie, pentru sarmale, pot fi pastrate uscate in pet-uri sau in saramura, dar la fel de bine pot fi congelate dupa ce au fost oparite inainte.


Discuta mai multe despre cum pot fi pastrate fructele si legumele pe forum culinar.ro si inspira-te din multitudinea de retete de conserve pentru la iarna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Negresa simpla si rapida

Negresa simpla si rapida

Negresa este o prajitura delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta de negresa rapida si foarte simpla se poate realiza...

Negresa simpla si rapida
Musaca cu carne tocata si cartofi

Musaca cu carne tocata si cartofi

O musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi. Reteta video pas cu pas o...

Musaca cu carne tocata si cartofi
Cele mai apreciate rețete
Marmelada de mere si pere
1
Dulceata

Marmelada de mere si pere

Se spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....

Marmelada de mere si pere
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Zacusca cu vinete si morcov
3
Zacusca

Zacusca cu vinete si morcov

Zacusca cu vinete si morcov este o varianta speciala, ce merita incercata! Pentru aceasta se spala toate legumele si se...

Zacusca cu vinete si morcov
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Gris cu lapte
5
Bebelusi > 12 luni

Gris cu lapte

Gris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.

Gris cu lapte
Parteneri
Supa crema de galbiori cu branzeturi
Bucataras.RO

Supa crema de galbiori cu branzeturi

Galbiorii sunt ciuperci comestibile, asta pentru cei care nu stiu. Sunt ciuperci rafinate, parfumate si, desigur, delicioase....

Supa crema de galbiori cu branzeturi
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
ReteteCulinare.RO

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia