Dar cum fructele si legumele sunt proaspete doar im anumite perioade, haideti sa vedem cum putem beneficia de ele tot timpul.
Astfel fructele cum ar fi: capsunele, visinele, afinele, zmeura, murele, coacazele, prunele se pot congela cu succes dupa ce au fost curatate de frunze si codite, spalate bine dupa care se asaza pe un prosop de bucatarie pana la uscarea completa. Se pot pune in pungi de congelare sau chiar in casolete de plastic sau aluminiu cu capac. In cazul visinelor si al prunelor este indicat sa se scoata samburii inainte. Pentru cirese, este de preferat sa se congeleze soiul de culoare mai inchisa, mari si carnoase cu tot cu samburi pentru ca, la decongelare, se desprind usor de samburi, nu se inmoaie excesiv si isi pastreaza gustul. Tot la fel de bine se pastreaza prin congelare si miezul de nuca. Avem tot timpul la dispozitie metoda conservarii fructelor de vara prin compoturi, gemuri, dulceturi si siropuri.
Legumele pot fi congelate in stare naturala, oparite sau coapte, bineinteles dupa ce au fost spalate bine. Dovleceii trebuie congelati in stare cruda, taiati cubulete pentru ca prin fierbere se inmoaie mult. Tot in stare naturala pot fi congelate mazarea, iar morcovul, si telina rase pe razatoare. Fasolea verde sau galbena poate fi congelata atat in stare naturala, cat si dupa ce a fost oparita. Nu trebuie decongelata atunci cand o folositi la ciorbe. Legumele care se pastreaza foarte bine daca au fost coapte inainte sunt vinetele si ardeii capia. Verdeturile: marar, patrunjel, leustean, tarhon, frunzele de telina pot fi la fel de bine congelate, dupa ce au fost spalate, apoi tocate marunt si puse in cutii de plastic. Frunzele de vita de vie, pentru sarmale, pot fi pastrate uscate in pet-uri sau in saramura, dar la fel de bine pot fi congelate dupa ce au fost oparite inainte.
Discuta mai multe despre cum pot fi pastrate fructele si legumele pe forum culinar.ro si inspira-te din multitudinea de retete de conserve pentru la iarna.
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePrajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...
Prajitura Floare de ColtPentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaIn principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii