Sfaturi pentru pastrarea fructelor si legumelor

Sfaturi pentru pastrarea fructelor si legumelor


Dar cum fructele si legumele sunt proaspete doar im anumite perioade, haideti sa vedem cum putem beneficia de ele tot timpul.

Astfel fructele cum ar fi: capsunele, visinele, afinele, zmeura, murele, coacazele, prunele se pot congela cu succes dupa ce au fost curatate de frunze si codite, spalate bine dupa care se asaza pe un prosop de bucatarie pana la uscarea completa. Se pot pune in pungi de congelare sau chiar in casolete de plastic sau aluminiu cu capac. In cazul visinelor si al prunelor este indicat sa se scoata samburii inainte. Pentru cirese, este de preferat sa se congeleze soiul de culoare mai inchisa, mari si carnoase cu tot cu samburi pentru ca, la decongelare, se desprind usor de samburi, nu se inmoaie excesiv si isi pastreaza gustul. Tot la fel de bine se pastreaza prin congelare si miezul de nuca. Avem tot timpul la dispozitie metoda conservarii fructelor de vara prin compoturi, gemuri, dulceturi si siropuri.  
Legumele pot fi congelate in stare naturala, oparite sau coapte, bineinteles dupa ce au fost spalate bine. Dovleceii trebuie congelati in stare cruda, taiati cubulete pentru ca prin fierbere se inmoaie mult. Tot in stare naturala pot fi congelate mazarea, iar morcovul, si telina rase pe razatoare. Fasolea verde sau galbena poate fi congelata atat in stare naturala, cat si dupa ce a fost oparita. Nu trebuie decongelata atunci cand o folositi la ciorbe. Legumele care se pastreaza foarte bine daca au fost coapte inainte sunt vinetele si ardeii capia. Verdeturile: marar, patrunjel, leustean, tarhon, frunzele de telina pot fi la fel de bine congelate, dupa ce au fost spalate, apoi tocate marunt si puse in cutii de plastic. Frunzele de vita de vie, pentru sarmale, pot fi pastrate uscate in pet-uri sau in saramura, dar la fel de bine pot fi congelate dupa ce au fost oparite inainte.


Discuta mai multe despre cum pot fi pastrate fructele si legumele pe forum culinar.ro si inspira-te din multitudinea de retete de conserve pentru la iarna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Tort de ciocolata
Bucataras.RO

Tort de ciocolata

Minunat, minunat, minunat! Facut cu multa ciocolata si dragoste pentru surioara mea incredibila! 

Tort de ciocolata
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!