Trucuri pentru un mic dejun delicios

Trucuri pentru un mic dejun delicios

  Omleta Omleta perfecta este usor de obtinut, tot ce trebuie sa faci este sa tii cont de cateva reguli: incinge tigaia foarte bine inainte de a pune oul, pentru ca acesta sa se gateasca in doar cateva secunde si sa aiba consistenta perfecta. Gateste intr-o tigaie in care mancarea sa nu se lipeasca si ai grija sa fie 100% curata. Foloseste o spatula speciala, rezistenta la caldura, pentru a scoate omleta din tigaie. Exista spatule din cauciuc, create pentru a-ti usura munca in bucatarie.   Painea prajita Te-ai intrebat vreodata cum de painea prajita de la restaurant este atat de dulce si rumenita, fara sa fie arsa? Iata cum sa o prepari: prajeste-o in unt si adauga, atunci cand topesti untul, putin zahar brun, scortisoara si putina sare. Cand untul incepe sa capete o consistenta spumoasa, pune painea in tigaie si nu o misca pana cand o intorci pe partea cealalta. Clatitele Cele mai bune si usoare clatite sunt cele preparate din lapte batut si bicarbonat de sodiu, acestea formand mici bule de aer care interactioneaza cu glutenul din faina si ofera aluatului consistenta perfecta. Amesteca rapid aluatul, fara sa il bati foarte mult, si toarna-l imediat in tigaie pentru un rezultat delicios.   Cerealele Adauga laptele peste cereale chiar inainte de a le manca, pentru a le pastra consistenta crocanta si aroma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci