Trucuri pentru un mic dejun delicios

Trucuri pentru un mic dejun delicios

  Omleta Omleta perfecta este usor de obtinut, tot ce trebuie sa faci este sa tii cont de cateva reguli: incinge tigaia foarte bine inainte de a pune oul, pentru ca acesta sa se gateasca in doar cateva secunde si sa aiba consistenta perfecta. Gateste intr-o tigaie in care mancarea sa nu se lipeasca si ai grija sa fie 100% curata. Foloseste o spatula speciala, rezistenta la caldura, pentru a scoate omleta din tigaie. Exista spatule din cauciuc, create pentru a-ti usura munca in bucatarie.   Painea prajita Te-ai intrebat vreodata cum de painea prajita de la restaurant este atat de dulce si rumenita, fara sa fie arsa? Iata cum sa o prepari: prajeste-o in unt si adauga, atunci cand topesti untul, putin zahar brun, scortisoara si putina sare. Cand untul incepe sa capete o consistenta spumoasa, pune painea in tigaie si nu o misca pana cand o intorci pe partea cealalta. Clatitele Cele mai bune si usoare clatite sunt cele preparate din lapte batut si bicarbonat de sodiu, acestea formand mici bule de aer care interactioneaza cu glutenul din faina si ofera aluatului consistenta perfecta. Amesteca rapid aluatul, fara sa il bati foarte mult, si toarna-l imediat in tigaie pentru un rezultat delicios.   Cerealele Adauga laptele peste cereale chiar inainte de a le manca, pentru a le pastra consistenta crocanta si aroma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide