Tu ce vinuri ai pregatit pentru Sarbatori?

Un degustator al vinului a declarat: "Imi place diversitatea carnii de curcan, cand vine vorba de selectia vinului. Poti sa folosesti si rosu si alb, desi vinul rosu merge mai bine cu carnea de vanat. Si daca este sa ne referim la festinul de Craciun, alaturi de tentatiile gastronomice, pe masa este musai sa isi gaseasca loc si vinurile. Distinsele bauturi au ritualul lor nu doar in privinta servirii, ci si ca asociere cu preparatele culinare. Daca servim carne de porc, sunt binevenite vinurile rosii viguroase." Parerea noastra sincera este mai bine sa aveti ambele vinuri pe masa dand posibilitatea de a alege.

Vin alb: - Gewurztraminer - vin gustos, gust discret de miere rascoapta, coaja de nuca si mirodenii orientale ofera deseori un echilibru gustului picant. Acest vin ar fi o alegere minunata pentru pui la gratar cu sos de fructe tropicale.

- Chardonnay - multi experti ai vinului ne spun sa fim atenti cand servim acest vin bogat. Puteti sa alegeti gustul de pepene galben, lamaita, busuioc, aroma verzuie care fac deliciul acestui vin, el merge de minune cu pestele la gratar, pui cu sosuri cremoase.

- Riesling - un vin verzui-galbui, cu o aroma de pepene galben si fructe exotice ce se impleteste armonios cu cea de salvie si de alte parfumuri usor gudronate. Riesling se asorteaza cu servirea aperitivelor.

-Pinot Blanc - este sec si proaspat, dar mai putin intens si parfumat. El merge bine cu carnea de pui si cu fructele de mare.

Vinul spumant - este un vin bine venit, este aperitivul perfect pentru sarbatori.

Vin rosu: Pinot Noir - este vinul care merge cu carnea de porc, fiind cunoscut ca un vin versatil, extrem de prietenos cu mancarea.

Zinfandel - vin este o specie de strugure cultivat in special in California, SUA. E un vin rosu sec cu calitati deosebite si e considerat "perla vinului" de California, care are un buchet cu arome complexe de fructe (in general de padure) si condimente (cum ar fi vanilia etc).

Beaujolais Nouveau - nu este un vin conservat si necesita sa fie baut intr-un timp scurt dupa ce a fost facut.

„Vinul bun se bea cu paharul cel mic, invatatura cea buna cu paharul cel mare.” Proverb chinezesc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
1
Prajituri

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Mâncare de năut cu sos de ceapă
2
Mancaruri de post

Mâncare de năut cu sos de ceapă

Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...

Mâncare de năut cu sos de ceapă
Eclere
3
Dulciuri

Eclere

Delicioase

Eclere
Bulgur colorat cu snitele de soia
4
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Prajitura cu perle de tapioca fierte in sirop de rodie
5
Prajituri

Prajitura cu perle de tapioca fierte in sirop de rodie

Culoare si savoare!

Prajitura cu perle de tapioca fierte in sirop de rodie
Parteneri
Ciocănele în vin alb
Bucataras.RO

Ciocănele în vin alb

Sunt momente în viaţă când te întrebi "ce să mai pregătim azi de mâncare", lucru care se întâmplă când sunt...

Ciocănele în vin alb
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Gustos.RO

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
ReteteCulinare.RO

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)