Un degustator al vinului a declarat: "Imi place diversitatea carnii de curcan, cand vine vorba de selectia vinului. Poti sa folosesti si rosu si alb, desi vinul rosu merge mai bine cu carnea de vanat. Si daca este sa ne referim la festinul de Craciun, alaturi de tentatiile gastronomice, pe masa este musai sa isi gaseasca loc si vinurile. Distinsele bauturi au ritualul lor nu doar in privinta servirii, ci si ca asociere cu preparatele culinare. Daca servim carne de porc, sunt binevenite vinurile rosii viguroase." Parerea noastra sincera este mai bine sa aveti ambele vinuri pe masa dand posibilitatea de a alege.
Vin alb: - Gewurztraminer - vin gustos, gust discret de miere rascoapta, coaja de nuca si mirodenii orientale ofera deseori un echilibru gustului picant. Acest vin ar fi o alegere minunata pentru pui la gratar cu sos de fructe tropicale.
- Chardonnay - multi experti ai vinului ne spun sa fim atenti cand servim acest vin bogat. Puteti sa alegeti gustul de pepene galben, lamaita, busuioc, aroma verzuie care fac deliciul acestui vin, el merge de minune cu pestele la gratar, pui cu sosuri cremoase.
- Riesling - un vin verzui-galbui, cu o aroma de pepene galben si fructe exotice ce se impleteste armonios cu cea de salvie si de alte parfumuri usor gudronate. Riesling se asorteaza cu servirea aperitivelor.
-Pinot Blanc - este sec si proaspat, dar mai putin intens si parfumat. El merge bine cu carnea de pui si cu fructele de mare.
Vinul spumant - este un vin bine venit, este aperitivul perfect pentru sarbatori.
Vin rosu: Pinot Noir - este vinul care merge cu carnea de porc, fiind cunoscut ca un vin versatil, extrem de prietenos cu mancarea.
Zinfandel - vin este o specie de strugure cultivat in special in California, SUA. E un vin rosu sec cu calitati deosebite si e considerat "perla vinului" de California, care are un buchet cu arome complexe de fructe (in general de padure) si condimente (cum ar fi vanilia etc).
Beaujolais Nouveau - nu este un vin conservat si necesita sa fie baut intr-un timp scurt dupa ce a fost facut.
„Vinul bun se bea cu paharul cel mic, invatatura cea buna cu paharul cel mare.” Proverb chinezesc
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzNiste pateuri foarte gustoase, potrivite pentru orice moment al zilei sau de luat la pachet la servici sau pentru cei mici la...
Pateuri cu piept de pui si crema de branza
Comentarii