Un degustator al vinului a declarat: "Imi place diversitatea carnii de curcan, cand vine vorba de selectia vinului. Poti sa folosesti si rosu si alb, desi vinul rosu merge mai bine cu carnea de vanat. Si daca este sa ne referim la festinul de Craciun, alaturi de tentatiile gastronomice, pe masa este musai sa isi gaseasca loc si vinurile. Distinsele bauturi au ritualul lor nu doar in privinta servirii, ci si ca asociere cu preparatele culinare. Daca servim carne de porc, sunt binevenite vinurile rosii viguroase." Parerea noastra sincera este mai bine sa aveti ambele vinuri pe masa dand posibilitatea de a alege.
Vin alb: - Gewurztraminer - vin gustos, gust discret de miere rascoapta, coaja de nuca si mirodenii orientale ofera deseori un echilibru gustului picant. Acest vin ar fi o alegere minunata pentru pui la gratar cu sos de fructe tropicale.
- Chardonnay - multi experti ai vinului ne spun sa fim atenti cand servim acest vin bogat. Puteti sa alegeti gustul de pepene galben, lamaita, busuioc, aroma verzuie care fac deliciul acestui vin, el merge de minune cu pestele la gratar, pui cu sosuri cremoase.
- Riesling - un vin verzui-galbui, cu o aroma de pepene galben si fructe exotice ce se impleteste armonios cu cea de salvie si de alte parfumuri usor gudronate. Riesling se asorteaza cu servirea aperitivelor.
-Pinot Blanc - este sec si proaspat, dar mai putin intens si parfumat. El merge bine cu carnea de pui si cu fructele de mare.
Vinul spumant - este un vin bine venit, este aperitivul perfect pentru sarbatori.
Vin rosu: Pinot Noir - este vinul care merge cu carnea de porc, fiind cunoscut ca un vin versatil, extrem de prietenos cu mancarea.
Zinfandel - vin este o specie de strugure cultivat in special in California, SUA. E un vin rosu sec cu calitati deosebite si e considerat "perla vinului" de California, care are un buchet cu arome complexe de fructe (in general de padure) si condimente (cum ar fi vanilia etc).
Beaujolais Nouveau - nu este un vin conservat si necesita sa fie baut intr-un timp scurt dupa ce a fost facut.
„Vinul bun se bea cu paharul cel mic, invatatura cea buna cu paharul cel mare.” Proverb chinezesc
Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorPlacintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...
Placinte Poale in brauPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelReteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.
Placinta cu branza dulce stafide si foiPlacinta cu foi este delicioasa si usor de pregatit. Foile pregatite in casa pentru placinta nu sunt deloc greu de facut,...
Foi de placinta de casaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteAm preparat pentru prima data aceasta supa crema de linte si pot sa spun ca dintre toate supele creme facute de mine, aceasta...
Supa crema de linteReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii