Nu ai neaparata nevoie de wok, ca sa gatesti retete chiezesti; insa
daca iti vei procura unul, poti fi sigura ca ele iti vor iesi mult mai
delicioase si mai apropiate de gustul lor real. Ustensila de forma
rotunda are o multitudine de avantaje; wok-ul distribuie uniform
caldura, foloseste mai putin ulei pentru prajit decat un recipient
traditional si nu exista riscul ca, in timp ce amesteci, mancarea ta sa
ajunga pe aragaz. Un wok bun va transforma prepararea retetelo
chiezesti intr-o adevarata placere.
Daca de cele mai multe ori se intampla ca produsele mai scumpe sa fie
si mai bune, acest lucru nu se aplica in cazul wok-ului. Nu exista un
wok mai bun ca unul din otel. Nu numai ca este destul de ieftin, dar
este cel mai priceput la a distribui caldura uniforma. In comert vei
gasi wok-uri de aluminiu, otel inoxidabil sau chiar cupru, insa
bucatarii chinezi, cu experienta, te vor sfatui sa alegi unul cat mai
apropiat de modelul traditional chinezesc. Daca gatesti pe plita
electrica, ar fi indicat sa folosesti un wok cu partea inferioara
plata; wok-urile rotunjite pot reflecta caldura pe plita, producandu-i
chiar stricaciuni. Wok-ul plat poate fi folosit fara probleme si pe un
aragaz obisnuit.
Wok-urile originale aveau doua manere de metal, pentru a inlesni
'transportul' lor de la si catre locul unde se prepara mancarea- soba
chinezeasca cu lemne. Astazi, wok-urile plate au un ...
maner lung, si unul
mai mic de cealalta parte; wok-urile rotunjite au ramas fidele
originalului, si au doua manere mici de lemn sau de metal.
Wok-ul trebuie ingrijit cu multa atentie; la prima folosire, el trebuie
uns cu ulei si, apoi, dupa fiecare sesiune de gatit, curatat bine cu
apa din abundenta, avand grija sa nu zgarii suprafata cu obiecte
metalice. Exista si wok-uri cu un strat protector, anti-lipire, insa
acestea nu sunt la fel de eficiente ca si cele originale.
Poti gasi o serie de retete pentru wok pe forumul Culinar.ro.
mai mic de cealalta parte; wok-urile rotunjite au ramas fidele
originalului, si au doua manere mici de lemn sau de metal.
Wok-ul trebuie ingrijit cu multa atentie; la prima folosire, el trebuie
uns cu ulei si, apoi, dupa fiecare sesiune de gatit, curatat bine cu
apa din abundenta, avand grija sa nu zgarii suprafata cu obiecte
metalice. Exista si wok-uri cu un strat protector, anti-lipire, insa
acestea nu sunt la fel de eficiente ca si cele originale.
Poti gasi o serie de retete pentru wok pe forumul Culinar.ro.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe