Fast food pentru curse rapide sau ce mananca pilotii

Fast food pentru curse rapide sau ce mananca pilotii

Pilotii urmeaza de cele mai multe ori diete stricte elaborate de cei mai buni nutritionisti din lume. Pe langa toate acestea fiecare echipa are si bucatarii special echipate si bucatari gata sa pregateasca in orice moment un fel de mancare „turbo”. Alimentatia de tip fast food capatand astfel un cu totul alt sens.

Specialistii spun ca pe parcurcul unei curse pilotii pierd pana la 3 kg din masa corporala prin transpiratie si ard acelasi numar de calorii ca si un participant la proba olimpica de triatlon. Din acest motiv continutul ridicat de minerale, in special sare si potasiu este vital, considera David Alaria, nutritionist si antrenorul personal al lui Yvan Muller, detinatorul actual al titlului de Campion Mondial de Turisme. Nutritionistul spune ca la fel ca si la alte sporturi si aici este reglementata greutatea totala a autovehiculului, implicit si greutatea pilotului.

Campionatului Mondial de Turisme (WTCC) este una dintre cele mai incitante si solicitante curse, care strabate 23 de tari din Orientul indepartat, America de Sud si Europa. si, de fiecare data cand calatoreste, echipa ia cu sine, la propriu, bucataria. Echipa Chevrolet transporta pentru fiecare cursa o bucatarie complet utilata, cu o greutate totala de 14 tone, cu camera frigorifica, cuptoare si orice ustensila imaginabila.

Mike Raby este bucatar sef, specialist in mancaruri rapide. Sarcina lui este sa gateasca pentru pilotii Chevrolet participanti la Campionatul Mondial de Turisme. Bucatarul, repartizat special pentru garaj, poate fi apelat in orice moment si care poate pregati in mai putin de cinci minute o masa pentru un pilot.

Dieta pilotilor cuprinde paste bogate in glucide, care le furnizeaza energie si le asigura rezistenta. Din meniu fac parte pestele marinat prajit, cu orez, file de ton si tortellini cu dovleac.

Mike Raby spune ca secretul oricarui fel de mancare gatit in cinci minute este sa fie pregatit in avans. Astfel, de exemplu, ingredientele de baza, cum ar fi ceapa, usturoiul si legumele sunt tocate in prealabil si pastrate la frigider, pentru a fi gata sa fie aruncate in tigaie in cateva secunde. Bucatarul spuneca indiferent unde se afla prefera sa foloseasca ingrediente locale, proaspete. Astfel ca meniul va contine mancare de fasole in stil englezesc, alaturi de felurile de mancare nationale, de exemplu, Tapas in Spania sau Pollo alla Cacciatora la Monza.

Indiferent ce fel de reteta ar fi esential e ca totul are un indice glicemic scazut, pentru ca organismul sa elibereze lent energie, ceea ce este decisiv pentru evenimentele de anduranta, adauga Mike.

Iata si o reteta delicioasa oferita de bucatarii echipei Chevrolet. Aceasta poate fi pregatita in cinci minute si este foarte potrivita pentru cei mereu grabiti

Ingrediente

2 bucati de piept de pui fara piele
ulei de masline
1 ceapa mare
2 morcovi mari
1 punga mica de broccoli
1 conserva de fasole pastai
½ dovlecel
½ pachet/conserva de baby corn
½ pachet de mazare mange tout
O lingura de ulei de masline
O lingura de supa de pui sau apa
2 linguri de bulion

Preparare

1. Spalati si uscati pieptul de pui, apoi taiati-l in fasii subtiri.
2. Spalati si tocati legumele in bucati subtiri.
3. Utilizand un wok sau o tigaie mare, prajiti puiul in ulei de masline timp de 3 minute, amestecand, apoi adaugati legumele si prajiti, amestecand in continuare pana cand puiul este gata.
4. Adaugati supa de pui si bulionul si inabusiti timp de 1 minut
5. Serviti imediat, cu garnitura de orez brun si taitei.

Felurile de mancare preferate ale pilotilor:
Yvan Muller: Vita Bourguignon
Alain Menu: Paste integrale
Rob Huff: sunca de Parma cu pepene galben

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Sarmalute in foi de vita
3
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
5
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Parteneri
Ciorba de pui cu cuscus si zeama de lamaie
Bucataras.RO

Ciorba de pui cu cuscus si zeama de lamaie

Ciorba de pui cu cuscus si zeama de lamaie
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola