Fast food pentru curse rapide sau ce mananca pilotii

Fast food pentru curse rapide sau ce mananca pilotii

Pilotii urmeaza de cele mai multe ori diete stricte elaborate de cei mai buni nutritionisti din lume. Pe langa toate acestea fiecare echipa are si bucatarii special echipate si bucatari gata sa pregateasca in orice moment un fel de mancare „turbo”. Alimentatia de tip fast food capatand astfel un cu totul alt sens.

Specialistii spun ca pe parcurcul unei curse pilotii pierd pana la 3 kg din masa corporala prin transpiratie si ard acelasi numar de calorii ca si un participant la proba olimpica de triatlon. Din acest motiv continutul ridicat de minerale, in special sare si potasiu este vital, considera David Alaria, nutritionist si antrenorul personal al lui Yvan Muller, detinatorul actual al titlului de Campion Mondial de Turisme. Nutritionistul spune ca la fel ca si la alte sporturi si aici este reglementata greutatea totala a autovehiculului, implicit si greutatea pilotului.

Campionatului Mondial de Turisme (WTCC) este una dintre cele mai incitante si solicitante curse, care strabate 23 de tari din Orientul indepartat, America de Sud si Europa. si, de fiecare data cand calatoreste, echipa ia cu sine, la propriu, bucataria. Echipa Chevrolet transporta pentru fiecare cursa o bucatarie complet utilata, cu o greutate totala de 14 tone, cu camera frigorifica, cuptoare si orice ustensila imaginabila.

Mike Raby este bucatar sef, specialist in mancaruri rapide. Sarcina lui este sa gateasca pentru pilotii Chevrolet participanti la Campionatul Mondial de Turisme. Bucatarul, repartizat special pentru garaj, poate fi apelat in orice moment si care poate pregati in mai putin de cinci minute o masa pentru un pilot.

Dieta pilotilor cuprinde paste bogate in glucide, care le furnizeaza energie si le asigura rezistenta. Din meniu fac parte pestele marinat prajit, cu orez, file de ton si tortellini cu dovleac.

Mike Raby spune ca secretul oricarui fel de mancare gatit in cinci minute este sa fie pregatit in avans. Astfel, de exemplu, ingredientele de baza, cum ar fi ceapa, usturoiul si legumele sunt tocate in prealabil si pastrate la frigider, pentru a fi gata sa fie aruncate in tigaie in cateva secunde. Bucatarul spuneca indiferent unde se afla prefera sa foloseasca ingrediente locale, proaspete. Astfel ca meniul va contine mancare de fasole in stil englezesc, alaturi de felurile de mancare nationale, de exemplu, Tapas in Spania sau Pollo alla Cacciatora la Monza.

Indiferent ce fel de reteta ar fi esential e ca totul are un indice glicemic scazut, pentru ca organismul sa elibereze lent energie, ceea ce este decisiv pentru evenimentele de anduranta, adauga Mike.

Iata si o reteta delicioasa oferita de bucatarii echipei Chevrolet. Aceasta poate fi pregatita in cinci minute si este foarte potrivita pentru cei mereu grabiti

Ingrediente

2 bucati de piept de pui fara piele
ulei de masline
1 ceapa mare
2 morcovi mari
1 punga mica de broccoli
1 conserva de fasole pastai
½ dovlecel
½ pachet/conserva de baby corn
½ pachet de mazare mange tout
O lingura de ulei de masline
O lingura de supa de pui sau apa
2 linguri de bulion

Preparare

1. Spalati si uscati pieptul de pui, apoi taiati-l in fasii subtiri.
2. Spalati si tocati legumele in bucati subtiri.
3. Utilizand un wok sau o tigaie mare, prajiti puiul in ulei de masline timp de 3 minute, amestecand, apoi adaugati legumele si prajiti, amestecand in continuare pana cand puiul este gata.
4. Adaugati supa de pui si bulionul si inabusiti timp de 1 minut
5. Serviti imediat, cu garnitura de orez brun si taitei.

Felurile de mancare preferate ale pilotilor:
Yvan Muller: Vita Bourguignon
Alain Menu: Paste integrale
Rob Huff: sunca de Parma cu pepene galben

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zahar
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zahar

Cand ai pofta de ceva dulce la ceas de seara, ca sa nu te simti prea vinovat, pregatesti o prajitura fara zahar, macar stii...

Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zahar
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise