De cele mai multe ori, cand este vorba de un eveniment care include cina sau pranzul, suntem mai rezervati si incercam sa facem totul foarte corect. Insa la mesele in familie, de sarbatori, cum ar fi masa de Craciun sau Revelion, cand sunt prezenti atat prieteni, cat si persoane necunoscute, ne dam in "stamba", uitand pentru o clipa regulile de bun-simt. Iata ce nu ar trebui sa faci la o masa! 1. Nu ajuta gazda, decat daca aceasta te roaga si nu servi inaintea ei musafirii. Daca vezi vreun platou care iti "face cu ochiul", nu servi din el, daca nu esti invitat s-o faci si nu il privi insistent, ca si cum ar fi ultima masa din viata ta. Daca esti servit, ori cat de flamand ai fi, nu alege bucata cea mai mare. Este total nepoliticos. Ia doar bucata din dreptul tau.
2. Daca esti invitat la o petrecere si nu esti servit decat cu bautura, nu cere de mancare.
3. Stai cat mai relaxat pe scaun, aproape de masa si aproape de farfurie, pentru a evita murdarirea fetei de masa. Nu folosi cutitul drept furculita sau invers si nu sta "tolanit" pe masa sau scaun. Ii vei face pe toti invitatii sa se simta prost.
4. Daca ai folosit un tacam, nu il linge sau si mai rau, nu il folosi pentru a te servi dintr-un platou comun. Painea se ia cu mana de pe platou, nu cu furculita pe care ai folosit-o deja.
5. Nu te intinde peste masa ca sa te servesti sau sa iei sticla de bautura. Cere ajutorul persoanei care se afla in dreptul acesteia.
6. Nu atinge farfuria cu degetele, nu te linge pe maini si nu sterge platoul cu paine. Cere un servetel, daca nu este la masa si nu incerca sa mananaci tot sosul de pe farfurie.
7. Puneti portii mici pe care sa le poti termina. Nu iti umple farfuria, ca apoi sa lasi in ea mai mult de jumatate din mancare. Este extrem de nepoliticos.
8. Nu iti turna vin sau apa intr-un pahar pe care nu l-ai golit inca, de parca ai vrea sa iti faci provizii. Si nu plimba bautura prin gura, ca si cum te-ai spala pe dinti. Nu vei strani decat dezgust!
9. Nu vorbi cu gura plina, nu gesticula cu tacamurile si nu pune intrebari invitatilor care sunt concentrati asupra farfuriei lor. Nu scuipa samburii in farfurie si nici in mana, pune-i in lingurita si apoi pe farfurie.
10. Nu consuma tot ce este pe masa sau pe un anumit platou, chiar daca gazda te incurajeaza. Multumeste celor care te-au invitat si intodeauna fa un compliment persoanei care a gatit, insa ai grija sa fie sincer! Poti trimite chiar si a doua zi dupa petrecere o scrisoare de multumire.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateO pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...
Pizza cu spanac si sos AlfredoIata o reteta super simpla de chec aromat cu lamaie, usor crocant de la macul din interior si cu o glazura dulce-acrisoara de...
Desert chec cu lamaie si macPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe Cand am pus in cos aceste ciupercute , chiar nu aveam idee cum vor fi preparate . Am vorbit la telefon cu fratele meu...
Mini ciuperci la cuptor cu branza de burdufDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii