Bunele maniere se invata inca din copilarie- si este ceva obisnuit pentru parinti sa ii invete pe cei mici sa NU mai manance cu manutele si sa se foloseasca de ustensile de tipul �furculita�, �cutit�, �lingura�.. Cu toate acestea, exista o serie de alimente care in mod normal se consuma direct de pe farfurie...cu degetele.
Anghinarea
De obicei acest aliment este servit pe o farfurie alaturi de un anumit fel de sos. Pentru a fi mancata, anghinarea este apucata cu degetele, inmuiata in sos si apoi consumata.
Asparagus
Atata timp cat asparagusul nu este acoperit de sos, este in regula sa il consumam cu mainile. Acest aliment poate fi �abordat� si in modul traditional, cu tacamuri, insa e bine de stiut si a doua varianta, in cazul in care doriti sa actionati �rebel� si totusi in spiritul bunelor maniere.
Costita prajita
In cazul in care feliile de costita sunt prajite si foarte crocante, insa nu foarte uleioase, se accepta �manipularea� lor cu degetele. Acest lucru are si o latura foarte practica, din moment ce taierea feliilor crocante poate avea rezultate dezastruoase.
Painea
Bucatile de paine trebuie intotdeauna rupte din felii, si nu taiate cu un cutit. Se rupe o bucatica din care se poate musca o data sau de doua ori si se consuma ca atare.
Prajituri
Nu este o regula ca prajiturile sa fie mancate cu o lingurita. Atata timp cat nu sunt foarte cremoase, ele se pot cosuma cu degetele.
Chipsuri, cartofi prajiti, pui prajit
Aceste alimente de tipul �fast-food� nu se servesc de obicei la evenimente formale; de aceea, cele mai multe pot fi apucate cu degetele fara nici o problema.
Fructe de padure
Daca sunteti serviti cu fructe de padure, se poate sa le mancati apucandu-le cu degetele. Daca insa sunt servite cu frisca sau cu alte sosuri dulci, trebuie folosita o lingurita.
Desi multi europeni nu se simt foarte relaxati atunci cand apuca mancarea cu degetele, acest obicei este mult mai promovat de cultura indianda: mancarea Indiana se pare ca are un gust mai bun daca este consumata cu degetele. Mai mult decat atat, bucatarii indieni pregatesc alimentele tocmai in acest scop- mancatul devenind o adevarata arta.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii