Bune de-ti lingi degetele

Bunele maniere se invata inca din copilarie- si este ceva obisnuit pentru parinti sa ii invete pe cei mici sa NU mai manance cu manutele si sa se foloseasca de ustensile de tipul �furculita�, �cutit�, �lingura�.. Cu toate acestea, exista o serie de alimente care in mod normal se consuma direct de pe farfurie...cu degetele.


Anghinarea
De obicei acest aliment este servit pe o farfurie alaturi de un anumit fel de sos. Pentru a fi mancata, anghinarea este apucata cu degetele, inmuiata in sos si apoi consumata.

Asparagus
Atata timp cat asparagusul nu este acoperit de sos, este in regula sa il consumam cu mainile. Acest aliment poate fi �abordat� si in modul traditional, cu tacamuri, insa e bine de stiut si a doua varianta, in cazul in care doriti sa actionati �rebel� si totusi in spiritul bunelor maniere.

Costita prajita
In cazul in care feliile de costita sunt prajite si foarte crocante, insa nu foarte uleioase, se accepta �manipularea� lor cu degetele. Acest lucru are si o latura foarte practica, din moment ce taierea feliilor crocante poate avea rezultate dezastruoase.

Painea
Bucatile de paine trebuie intotdeauna rupte din felii, si nu taiate cu un cutit. Se rupe o bucatica din care se poate musca o data sau de doua ori si se consuma ca atare.

Prajituri
Nu este o regula ca prajiturile sa fie mancate cu o lingurita. Atata timp cat nu sunt foarte cremoase, ele se pot cosuma cu degetele.

Chipsuri, cartofi prajiti, pui prajit
Aceste alimente de tipul �fast-food� nu se servesc de obicei la evenimente formale; de aceea, cele mai multe pot fi apucate cu degetele fara nici o problema.

Fructe de padure
Daca sunteti serviti cu fructe de padure, se poate sa le mancati apucandu-le cu degetele. Daca insa sunt servite cu frisca sau cu alte sosuri dulci, trebuie folosita o lingurita.


Desi multi europeni nu se simt foarte relaxati atunci cand apuca mancarea cu degetele, acest obicei este mult mai promovat de cultura indianda: mancarea Indiana se pare ca are un gust mai bun daca este consumata cu degetele. Mai mult decat atat, bucatarii indieni pregatesc alimentele tocmai in acest scop- mancatul devenind o adevarata arta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Ciorba de fasole boabe uscate
Bucataras.RO

Ciorba de fasole boabe uscate

Fie preparata cu fasole uscata, fie cu fasole pastai, atat eu cat si familia mea efectiv adoram ciorba de fasole. Cu ceapa...

Ciorba de fasole boabe uscate
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos