Caviarul si bunele maniere

Ceea ce trebuie sa stie, in primul rand, o gazda care se ambitioneaza sa isi delecteze musafirii cu caviar, este a aceasta delicatesa se serveste, de regula, fara ”insotitori”, foarte rece, si, de preferinta intr-un castron non-metalic incorporat in interiorul unui alt castron mai mare, umplut cu gheata. Farfuriile din metal si ustensilele de argint ar trebui evitate din cauza efectului de oxidare, care poate da un gust metalic caviarului. Alegeti sa-l serviti in ustensile confectionate din sticla, os, lemn, chiar si in banalul plastic, sau, cine isi permite, in cele cu adevarat traditionale, sidef sau de aur. Este recomandat, de asemenea, caviarul cu paine prajita sau crackeri nesarati. Desi unii bucatari considera ca nimic nu ar trebui sa interfereze cu aroma de caviar, se poate risca alaturarea cu o felie de lamaie, un strop de smantana, sau o idée de oua fierte (galbenusul si albusul tocati separat), ceapa tocata. Aceiasi specialisti contesta si faptul ca sampania ar fi alegerea cea mai buna pentru a lubrifia gatlejul la o masa cu caviar, preferand vodka fina rece. Aperitivul fin, indiferent cat de mult ai putea fi tentat de aroma sa dulce, este considerat nepoliticos sa mananci mai mult de doua uncii, sau aproximativ doua lingurite de caviar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
1
Prajituri

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Mâncare de năut cu sos de ceapă
2
Mancaruri de post

Mâncare de năut cu sos de ceapă

Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...

Mâncare de năut cu sos de ceapă
Eclere
3
Dulciuri

Eclere

Delicioase

Eclere
Bulgur colorat cu snitele de soia
4
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Prajitura cu perle de tapioca fierte in sirop de rodie
5
Prajituri

Prajitura cu perle de tapioca fierte in sirop de rodie

Culoare si savoare!

Prajitura cu perle de tapioca fierte in sirop de rodie
Parteneri
Ciocănele în vin alb
Bucataras.RO

Ciocănele în vin alb

Sunt momente în viaţă când te întrebi "ce să mai pregătim azi de mâncare", lucru care se întâmplă când sunt...

Ciocănele în vin alb
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Gustos.RO

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
ReteteCulinare.RO

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)