Ceea ce trebuie sa stie, in
primul rand, o gazda care se ambitioneaza sa isi delecteze musafirii cu caviar,
este a aceasta delicatesa se serveste, de regula, fara ”insotitori”, foarte
rece, si, de preferinta intr-un castron non-metalic incorporat in interiorul
unui alt castron mai mare, umplut cu gheata. Farfuriile din metal si ustensilele
de argint ar trebui evitate din cauza efectului de oxidare, care poate da un
gust metalic caviarului. Alegeti sa-l serviti
in ustensile confectionate din sticla, os, lemn, chiar si in banalul plastic,
sau, cine isi permite, in cele cu adevarat traditionale, sidef sau de aur.
Este recomandat, de asemenea,
caviarul cu paine prajita sau crackeri nesarati. Desi unii bucatari considera ca nimic nu ar
trebui sa interfereze cu aroma de caviar, se poate risca alaturarea cu o felie
de lamaie, un strop de smantana, sau o
idée de oua fierte (galbenusul si albusul tocati separat), ceapa tocata. Aceiasi
specialisti contesta si faptul ca sampania ar fi alegerea cea mai buna pentru a
lubrifia gatlejul la o masa cu caviar, preferand vodka fina rece.
Aperitivul fin, indiferent
cat de mult ai putea fi tentat de aroma sa dulce, este considerat nepoliticos sa
mananci mai mult de doua uncii, sau aproximativ
doua lingurite de caviar.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe