Cina intr-un restaurant indian – reguli nescrise

Trasatura specifica a mancarii indiene o reprezinta folosirea a numeroase si exotice condimente, pe care Europa s-a luptat sa le aiba inca de pe vremea fenicienilor. Bucataria indiana este una dintre cele mai complexe din lume, fiind totodata printre cele mai bogate in condimente speciale, caracteristice prin parfumul si savoarea lor. Avand in vedere faptul ca majoritatea indienilor sunt hindusi sau musulmani, primul lucru pe care o sa il observati in meniurile din restaurante este lipsa carnii de vita si de porc. In religia hindusa vaca este animal sacru, iar carnea de vita nu se regaseste in meniul indienilor. De asemenea, in religia musulmana porcul este considerat un animal murdar drept urmare nu poate fi consumat. Daca nu regasiti preparate din carne de vita sau porc in meniu, e bine nici sa nu aduceti vorba de astfel de bucate, altfel riscati sa suparati bucatarul sef. Aveti la dispozitie insa, o varietate de preparate din carne de oaie sau de pui. Exista foarte multe restaurante indiene care servesc doar mancaruri vegetariene, aceste restaurante au la intrare un semn specific, fapt care le face usor de recunoscut. Astfel daca doriti preparate care au la baza si carne trebuie sa fiti atenti la acest semn. Daca ati ales pentru un preparat care nu se sfarama usor, atunci puteti sa mancati cu mana.
Spre exemplu „naan” - e o combinatie intre paine si lipie - se manca fara a va folosi de furculita si cutit si asta deoarece presupune a rupe paine in bucati si a o inmuia in sos de curry. O alta regula de baza este sa nu risipiti mancarea, asta inseamna ca trebuie sa fiti atenti la modul in care rupeti painea. In filosofia indiana a manca reprezinta un proces senzual si asta pentru ca se mananca folosindu-se de toate simturile: gust, miros, vaz, tactil. Orice bucata de mancare pe care ai pus mana sau din care ai gustat evita sa o imparti cu ceilalti meseni. Se considera o ofensa a imparti ceva care a venit in contact cu saliva ta sau chiar cu farfuria din care mananci. In ceea ce priveste bautura, ceaiul este una din cele mai consumte bauturi, de obicei se serveste gata preparat cu lapte si zahar, iar daca nu va place asa trebuie sa precizati "tray tea”. Nimbu Pani (suc de lamaie), Lassi si lapte de cocos direct din nuca sunt bauturi foarte racoritoare, pe care merita sa le incercati.

In privinta bauturilor alcoolice trebuie sa stiti ca multe restaurante cu specific indian nu servesc bauturi alcoolice. Nu se bea niciodata in timpul mesei. Pentru a se pastra rece, apa este servita in general intr-un pahar de metal. Este foarte important ca paharul sa fie asezat la stanga platoului din care se mananca. Indienii nu au vinul lor si nici o bautura alcoolica specifica, asa ca daca doriti sa serviti ceva incercati sucul de mango sau orice alt fruct exotic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Pizza cu muschi file de porc,salam,carnat si miez de lapte
Bucataras.RO

Pizza cu muschi file de porc,salam,carnat si miez de lapte

Pe linga ciorba am mai facut o portie de pizza de asta data cu miez de lapte pe linga toate celelalte bunatati :buna tare...

Pizza cu muschi file de porc,salam,carnat si miez de lapte
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola