Cina intr-un restaurant indian – reguli nescrise

(0)
admin postat de




Trasatura specifica a mancarii indiene o reprezinta folosirea a numeroase si exotice condimente, pe care Europa s-a luptat sa le aiba inca de pe vremea fenicienilor. Bucataria indiana este una dintre cele mai complexe din lume, fiind totodata printre cele mai bogate in condimente speciale, caracteristice prin parfumul si savoarea lor. Avand in vedere faptul ca majoritatea indienilor sunt hindusi sau musulmani, primul lucru pe care o sa il observati in meniurile din restaurante este lipsa carnii de vita si de porc. In religia hindusa vaca este animal sacru, iar carnea de vita nu se regaseste in meniul indienilor. De asemenea, in religia musulmana porcul este considerat un animal murdar drept urmare nu poate fi consumat. Daca nu regasiti preparate din carne de vita sau porc in meniu, e bine nici sa nu aduceti vorba de astfel de bucate, altfel riscati sa suparati bucatarul sef.

Aveti la dispozitie insa, o varietate de preparate din carne de oaie sau de pui.

Exista foarte multe restaurante indiene care servesc doar mancaruri vegetariene, aceste restaurante au la intrare un semn specific, fapt care le face usor de recunoscut. Astfel daca doriti preparate care au la baza si carne trebuie sa fiti atenti la acest semn.

Daca ati ales pentru un preparat care nu se sfarama usor, atunci puteti sa mancati cu mana.
Spre exemplu „naan” - e o combinatie intre paine si lipie - se manca ...
fara a va folosi de furculita si cutit si asta deoarece presupune a rupe paine in bucati si a o inmuia in sos de curry. O alta regula de baza este sa nu risipiti mancarea, asta inseamna ca trebuie sa fiti atenti la modul in care rupeti painea. In filosofia indiana a manca reprezinta un proces senzual si asta pentru ca se mananca folosindu-se de toate simturile: gust, miros, vaz, tactil.

Orice bucata de mancare pe care ai pus mana sau din care ai gustat evita sa o imparti cu ceilalti meseni. Se considera o ofensa a imparti ceva care a venit in contact cu saliva ta sau chiar cu farfuria din care mananci.

In ceea ce priveste bautura, ceaiul este una din cele mai consumte bauturi, de obicei se serveste gata preparat cu lapte si zahar, iar daca nu va place asa trebuie sa precizati "tray tea”. Nimbu Pani (suc de lamaie), Lassi si lapte de cocos direct din nuca sunt bauturi foarte racoritoare, pe care merita sa le incercati.

In privinta bauturilor alcoolice trebuie sa stiti ca multe restaurante cu specific indian nu servesc bauturi alcoolice. Nu se bea niciodata in timpul mesei.

Pentru a se pastra rece, apa este servita in general intr-un pahar de metal. Este foarte important ca paharul sa fie asezat la stanga platoului din care se mananca. Indienii nu au vinul lor si nici o bautura alcoolica specifica, asa ca daca doriti sa serviti ceva incercati sucul de mango sau orice alt fruct exotic.
Alte articole cu:
naan hindusi
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite