Cina intr-un restaurant indian – reguli nescrise

Trasatura specifica a mancarii indiene o reprezinta folosirea a numeroase si exotice condimente, pe care Europa s-a luptat sa le aiba inca de pe vremea fenicienilor. Bucataria indiana este una dintre cele mai complexe din lume, fiind totodata printre cele mai bogate in condimente speciale, caracteristice prin parfumul si savoarea lor. Avand in vedere faptul ca majoritatea indienilor sunt hindusi sau musulmani, primul lucru pe care o sa il observati in meniurile din restaurante este lipsa carnii de vita si de porc. In religia hindusa vaca este animal sacru, iar carnea de vita nu se regaseste in meniul indienilor. De asemenea, in religia musulmana porcul este considerat un animal murdar drept urmare nu poate fi consumat. Daca nu regasiti preparate din carne de vita sau porc in meniu, e bine nici sa nu aduceti vorba de astfel de bucate, altfel riscati sa suparati bucatarul sef. Aveti la dispozitie insa, o varietate de preparate din carne de oaie sau de pui. Exista foarte multe restaurante indiene care servesc doar mancaruri vegetariene, aceste restaurante au la intrare un semn specific, fapt care le face usor de recunoscut. Astfel daca doriti preparate care au la baza si carne trebuie sa fiti atenti la acest semn. Daca ati ales pentru un preparat care nu se sfarama usor, atunci puteti sa mancati cu mana.
Spre exemplu „naan” - e o combinatie intre paine si lipie - se manca fara a va folosi de furculita si cutit si asta deoarece presupune a rupe paine in bucati si a o inmuia in sos de curry. O alta regula de baza este sa nu risipiti mancarea, asta inseamna ca trebuie sa fiti atenti la modul in care rupeti painea. In filosofia indiana a manca reprezinta un proces senzual si asta pentru ca se mananca folosindu-se de toate simturile: gust, miros, vaz, tactil. Orice bucata de mancare pe care ai pus mana sau din care ai gustat evita sa o imparti cu ceilalti meseni. Se considera o ofensa a imparti ceva care a venit in contact cu saliva ta sau chiar cu farfuria din care mananci. In ceea ce priveste bautura, ceaiul este una din cele mai consumte bauturi, de obicei se serveste gata preparat cu lapte si zahar, iar daca nu va place asa trebuie sa precizati "tray tea”. Nimbu Pani (suc de lamaie), Lassi si lapte de cocos direct din nuca sunt bauturi foarte racoritoare, pe care merita sa le incercati.

In privinta bauturilor alcoolice trebuie sa stiti ca multe restaurante cu specific indian nu servesc bauturi alcoolice. Nu se bea niciodata in timpul mesei. Pentru a se pastra rece, apa este servita in general intr-un pahar de metal. Este foarte important ca paharul sa fie asezat la stanga platoului din care se mananca. Indienii nu au vinul lor si nici o bautura alcoolica specifica, asa ca daca doriti sa serviti ceva incercati sucul de mango sau orice alt fruct exotic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Varza cu carne de porc la tuci
Bucataras.RO

Varza cu carne de porc la tuci

A sosit sezonul vezei  .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...

Varza cu carne de porc la tuci
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos