Cum sa aranjezi masa de Paste

Cum sa aranjezi masa de Paste

Cum sa aranjez masa de Paste? Gospodinele au o misiune dificila in Saptamana Mare, cand desi este
post, ele trebuie sa pregateasca bucate alese, ca stufat de miel, fripturi, oua rosii, sarmale, cozonac si pasca. Fiecare se descurca cum poate, iar daca nu stii sa gatesti, exista si varianta angajarii unei firme de catering, care sa-ti adica acasa mancarea gata preparata. Insa masa de Paste va trebui sa o aranjezi singura!     Aranjarea mesei festive Iata cateva sfaturi despre aranjarea acesteia!

- daca de Craciun, o masa festiva trebuie sa degaje opulenta, de Paste totul trebuie sa fie mai simplu, colorat si inflorit. Venirea primaverii trebuie sa aiba loc si... pe masa ta. Impodobeste-o cu flori proaspete, cosulete cu iarba si oua rosii, lumanari si cadouri micute pentru toata lumea.

- alege o fata de masa intr-o culoare calda, un galben sau un verde pal si pune la mijlocul mesei o vaza transparenta cu lalele colorate

- pe masa poti aseza nu doar oua rosii, ci si oua sau iepurasi din ciocolata, mai ales daca ai copii

- daca pregatesti o masa "oficiala", cu multi invitati de seama, regulile sunt cele pentru o cina festiva, cu mici "amanunte" care sa sublinieze venirea primaverii si Invierea Domnului   Idei pentru aranjarea mesei festive:   10 lucruri pe care NU trebuie sa le faci la o masa!

Bunele maniere la masa - mici trucuri cu efecte mari!

Cum aranjam masa, situatii speciala la masa

Cum se aranjeaza masa

- daca esti in familie, poti opta si pentru o fata de masa alba, dar cu broderii florale pe margini, efectul fiind desavarsti. Asorteaza florile cu aceste broderii!

- pentru ca masa de Paste este una foarte colorata, iar preparatele sunt printre cele mai apetisante, apeleaza la un serviciu de farfurii simplu, deschis la culoare, chiar alb, pentru a pune in evidenta bunatatile

- nu pune pe masa prea multe pahare sau tacamuri, daca nu esti la o cina protocolara. Un pahar de tuica, unul de apa si unul de vin sunt suficiente, iar daca se bea sampanie - paharele pot fi aduse in momentul cand se deschide sticla, adica la desert

- servetelele sunt pata de culoare la aceasta masa. Alege un material simplu, panza de exemplu, si colorat. Le poti impaturi pe farfurie si decora cu simboluri specifice Pastelui, iepurasi sau oua.

- elementul decorativ principal ar trebui sa fie cosul cu oua, pe care il poti alege din lemn si il decoresi cu iarba verde (naturala sau confectionata din hartie). Ouale se aseaza doar pe fundul cosului, nu suprapuse.

- un alt truc este sa asezi pe masa, in pahare transparente de sticla, ceapa si usturoi verde, cu partea alba in jos. Taie-le frumos cozile, incat sa fie la acelasi nivei si vor da un aspect placut si primavaratec mesei

- florile pe care le vei aseza pe masa nu trebuie sa fie foarte inalte, pentru ca mesenii sa se poata vedea intre ei, si nu aglomera masa inutil

- inainte de a pleca la slujba de Inviere aranjeaza masa frumos, iar cand va veti intoarce veti gasi totul pregatit si o atmosfera de sarbatoare

- in prima zi de Paste, la micul dejun, nu trebuie sa lipseasca ouale rosii si pasca, simbolurile Pastelui, la romani.   Articole recomandate: Un mic amanunt pentru masa de Paste - tacamurile Masa de Paste - o mica gradina cu flori Traditii de Paste in lume Traditii de Paste in lume (Italia, Olanda, Franta, Suedia, Mexic, Germania, Grecia) Traditia mielului de Paste Cum aranjam masa, situatii speciale la masa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Lichior de menta
3
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta
Plachie de crap
4
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap
Gogosari cu conopida si struguri
5
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri