Cum sa mananci fructele

(0)
admin postat de


Perele si merele le taiem cu cutitul de fructe in

patru parti, pe care le cuaratam de coaja una cate una. Taiem apoi

fiecare sfert in bucati pe care le mancam cu furculita. Daca nu le

curatam de coaja, atunci sferturile pot fi mancate cu mana. Daca e

vorba de un mar, si suntem intre prieteni, putem sa muscam din el, dar

nu se face. Si merele se taie in patru si se curata.

Fragii si capsunele se mananca fie cu mana, daca au codita, fie cu lingurita, daca nu au, mai ales cand sunt servite cu frisca.

Strugurii, visinile si ciresele se mananca intotdeauna

cu mana. Cirochinele de strugure se ia din fructiera in farfurie si se

mananca tot, bob cu bob (cu pielita si preferabil cu samburi). Samburii

de visine, cirese sau struguri se pun in palma facuta caus si apoi in

farfurie.

Piersicile se tin cu mana stanga pentru a le taia in

doua. Separam samburele de fruct si-l curatam de coaja. Se mananca

fructul cu cutitul si furculita.

Prunele si caisele le desfacem in doua cu mana, scoatem samburele, dupa care mancam fiecare jumatate, tot cu mana. 



Cand  alunele sunt fara coaja, se servesc in

farfurioare mici (exista chiar servicii speciale) in fata fiecarui

invitat. Cand sunt prajite in coaja, se aduc la masa intr-un vas si

fiecare dintre noi le luam si le decojim pe propria farfurioara. 



In cazul portocalelor, mandarinelor, clementinelor

se taie coaja in forma de stea, se scoate ...
fructul si se separa in felii

pe care le mancam cu mana. Nu este indicat sa ne servim de tacamul de

fructe decat la mesele foarte elegante si doar pentru citricele care se

servesc taiate rondele.

Bananele se decojesc in farfurie si se mananca tot cu mana sau, daca sunt prea moi, cu cutitul si furculita.

Pepenii si ananasul sunt serviti in felii si se

mananca doar cu furculita, in afara cazului exceptional in care

ananasul este foarte dur si se justifica folosirea cutitului. De multe

ori este mai bine ca pepenele sa fie curatat de coaja si servit taiat

in cuburi, intr-un castron mare. Invitatii nu trebuie decat sa scoata

samburii cu ajutorul tacamului si sa-l manance cu furculita.

Grepfruitul este servit taiat in doua si se mananca

folosind lingurita. Pentru ca sucul sa nu tasneasca, in prealabil se

separa cu cutitul pulpa de coaja.

Kiwi se taie in doua, se tine o jumatate in mana stanga si se mananca miezul cu lingurita

Avocado se mananca numai cand e foarte moale. Se

curata de coaja si se poate manca uns pe paine, are un gust asemanator

salatei de vinete. Pentru ca miezul de avocado e moale si untos,

dintr-un fruct de marime mijlocie se poate prepara o salata: se

zdrobeste cu furculita, se adauga o ceapa sau cateva fire de ceapa

verde taiate marunt, o rosie sau un ardei gras rosu, taiate marunt,

zeama de la o lamaie mica, sare, piper.



Informatii preluate din Codul bunelor maniere astazi - Aurelia Marinescu
recomandari

Dar, stii sa le prepari astfel incat sa nu fie doar aspectuase, ci si sanatoase, iar toate vitaminele din ...

citește—

Dar cum fructele si legumele sunt proaspete doar im anumite perioade, haideti sa vedem cum putem beneficia de ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite