Cum sa pregatesti o masa de tip „A la fourchette”

Masa se aranjeaza in mijlocul camerei, se acopera cu o fata de masa lunga, sa atarne aproape pana la podea. La mijlocul mesei stau gustarile reci, sosurile reci, untul, painea salate diverse, biscuiti, articole de cofetarie, bauturi racoritoare, sucuri, apa minerala. Pe marginea mesei se plaseaza paharele, bocalele, farfuriile pentru gustari se pun una peste alta. Cutitele si furculitele intra in vesela decorativa. Åžervetelele se aranjeaza grupuri in cateva locuri. Florile se pun in vaze inalte. La aceasta masa oaspetii singuri isi i – aui farfurii si tacamuri, isi aleg dupa preferinta felul de bucate – adica se autoservesc singuri la masa din picioare sau pot sa se aseze. „A la fourchette” – indica ca pe masa in mod obligatoriu trebuie sa fie gustari care se servesc cu ajutorul furculitei. Masa de asemenea se acopera cu fata de masa pana aproape de podea. Masa trebuie sa fie mai inalta, decat mesele obisnuite pentru a permite oaspetilor sa serveasca din picioare. Paharele si bocalele pentru bauturi racoritoare si alcoolice se aranjeaza in forma de triunghi, iar sticla in mijlocul lor. Farfuriile se aranjeaza una peste alta la capatul mesei, servetelele – in suporturi. Gustarile reci – la mijlocul mesei, astfel ca marginile mesei sa ramana libere pentru vesela oaspetilor. În salile mari se poate de aranjat cateva mese „a la furchet”, fiecare la (6 – 8 persoane). Distanta dintre mese trebuie sa fie de ≈ 1,5 m Dupa gustarile reci se serveste bucate coapte ( julienul). Åži la sfarsitul desertului – cascaval cu fructe, jeleu, inghetata, apoi cafea. Sfaturi practice pentru organizare puteti gasi aici.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Se potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
1
Mancaruri cu legume

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Placinta quatro formaggi
2
Aluaturi

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Sufleu de dovlecel cu legume
4
Mancaruri cu legume

Sufleu de dovlecel cu legume

Ideal de facut si o mancare delicioasa.

Sufleu de dovlecel cu legume
Mancarica de galbiori cu smantana
5
Mancaruri cu legume

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.

Mancarica de galbiori cu smantana
Parteneri
Desert prajitura cu blat de albusuri, biscuiti si crema de galbenusuri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu blat de albusuri, biscuiti si crema de galbenusuri

Nu stiu cum sa o denumesc, am pornit cu gand sa fac o prajitura cu crema de galbenusuri si cafea, dar pe parcurs am ajuns la...

Desert prajitura cu blat de albusuri, biscuiti si crema de galbenusuri
Gem de capsuni cu menta
Gustos.RO

Gem de capsuni cu menta

Reteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...

Gem de capsuni cu menta