Cum sa pregatesti o masa de tip „A la fourchette”

Masa se aranjeaza in mijlocul camerei, se acopera cu o fata de masa lunga, sa atarne aproape pana la podea. La mijlocul mesei stau gustarile reci, sosurile reci, untul, painea salate diverse, biscuiti, articole de cofetarie, bauturi racoritoare, sucuri, apa minerala. Pe marginea mesei se plaseaza paharele, bocalele, farfuriile pentru gustari se pun una peste alta. Cutitele si furculitele intra in vesela decorativa. Åžervetelele se aranjeaza grupuri in cateva locuri. Florile se pun in vaze inalte. La aceasta masa oaspetii singuri isi i – aui farfurii si tacamuri, isi aleg dupa preferinta felul de bucate – adica se autoservesc singuri la masa din picioare sau pot sa se aseze. „A la fourchette” – indica ca pe masa in mod obligatoriu trebuie sa fie gustari care se servesc cu ajutorul furculitei. Masa de asemenea se acopera cu fata de masa pana aproape de podea. Masa trebuie sa fie mai inalta, decat mesele obisnuite pentru a permite oaspetilor sa serveasca din picioare. Paharele si bocalele pentru bauturi racoritoare si alcoolice se aranjeaza in forma de triunghi, iar sticla in mijlocul lor. Farfuriile se aranjeaza una peste alta la capatul mesei, servetelele – in suporturi. Gustarile reci – la mijlocul mesei, astfel ca marginile mesei sa ramana libere pentru vesela oaspetilor. În salile mari se poate de aranjat cateva mese „a la furchet”, fiecare la (6 – 8 persoane). Distanta dintre mese trebuie sa fie de ≈ 1,5 m Dupa gustarile reci se serveste bucate coapte ( julienul). Åži la sfarsitul desertului – cascaval cu fructe, jeleu, inghetata, apoi cafea. Sfaturi practice pentru organizare puteti gasi aici.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Drob din miel

Drob din miel

Vedeta mesei Pascale!!

Drob din miel
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Coltunasi de post cu gem
3
Dulciuri

Coltunasi de post cu gem

Aceasta reteta de coltunasi cu gem este un desert de post rapid si delicios. Se prajeste pesmetul in ulei si se amesteca apoi...

Coltunasi de post cu gem
Ciorba ruseasca
4
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Rulouri cu ciuperci
5
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Parteneri
Chec aperitiv
Bucataras.RO

Chec aperitiv

Mi-a placut tare mult checul pe care l-a adus Motanel la intalnire si am zis sa-l reproduc cu ce aveam eu prin frigider....

Chec aperitiv
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
ReteteCulinare.RO

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!