Masa se aranjeaza in mijlocul camerei, se acopera cu o fata de masa lunga, sa atarne aproape pana la podea. La mijlocul mesei stau gustarile reci, sosurile reci, untul, painea salate diverse, biscuiti, articole de cofetarie, bauturi racoritoare, sucuri, apa minerala. Pe marginea mesei se plaseaza paharele, bocalele, farfuriile pentru gustari se pun una peste alta. Cutitele si furculitele intra in vesela decorativa. Åžervetelele se aranjeaza grupuri in cateva locuri. Florile se pun in vaze inalte. La aceasta masa oaspetii singuri isi i – aui farfurii si tacamuri, isi aleg dupa preferinta felul de bucate – adica se autoservesc singuri la masa din picioare sau pot sa se aseze. „A la fourchette” – indica ca pe masa in mod obligatoriu trebuie sa fie gustari care se servesc cu ajutorul furculitei. Masa de asemenea se acopera cu fata de masa pana aproape de podea. Masa trebuie sa fie mai inalta, decat mesele obisnuite pentru a permite oaspetilor sa serveasca din picioare. Paharele si bocalele pentru bauturi racoritoare si alcoolice se aranjeaza in forma de triunghi, iar sticla in mijlocul lor. Farfuriile se aranjeaza una peste alta la capatul mesei, servetelele – in suporturi. Gustarile reci – la mijlocul mesei, astfel ca marginile mesei sa ramana libere pentru vesela oaspetilor. În salile mari se poate de aranjat cateva mese „a la furchet”, fiecare la (6 – 8 persoane). Distanta dintre mese trebuie sa fie de ≈ 1,5 m Dupa gustarile reci se serveste bucate coapte ( julienul). Åži la sfarsitul desertului – cascaval cu fructe, jeleu, inghetata, apoi cafea. Sfaturi practice pentru organizare puteti gasi aici.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii