Cum sa pregatesti o masa de tip „A la fourchette”

(0)
admin postat de
          Masa

se aranjeaza in mijlocul camerei, se acopera cu o

fata de masa lunga, sa atarne aproape

pana la podea. La mijlocul mesei stau gustarile reci, sosurile

reci, untul, painea salate diverse, biscuiti, articole de

cofetarie, bauturi racoritoare, sucuri, apa minerala.

Pe marginea mesei se plaseaza paharele, bocalele, farfuriile pentru

gustari se pun una peste alta. Cutitele si furculitele

intra in vesela decorativa. Åžervetelele se

aranjeaza grupuri in cateva locuri. Florile se pun in

vaze inalte. La aceasta masa oaspetii singuri

isi i – aui farfurii si tacamuri, isi aleg

dupa preferinta felul de bucate – adica se autoservesc

singuri la masa din picioare sau pot sa se aseze.



          „A

la fourchette” – indica ca pe masa in mod obligatoriu trebuie

sa fie gustari care se servesc cu ajutorul furculitei.



          Masa de asemenea se acopera cu

fata de masa pana aproape de podea. Masa trebuie

sa fie mai inalta, decat mesele obisnuite pentru a

permite oaspetilor sa serveasca din picioare.



          Paharele si bocalele pentru

bauturi racoritoare si alcoolice se aranjeaza in

forma de triunghi, iar sticla in mijlocul lor.



          Farfuriile se aranjeaza una peste

alta la capatul mesei, servetelele – in suporturi.

Gustarile reci – la mijlocul mesei, astfel ca marginile mesei sa

ramana libere pentru vesela oaspetilor.



          În salile mari se ...
poate de

aranjat cateva mese „a la furchet”, fiecare la (6 – 8 persoane).

Distanta dintre mese trebuie sa fie de ≈ 1,5 m



          Dupa gustarile reci se

serveste bucate coapte ( julienul). Åži la sfarsitul

desertului – cascaval cu fructe, jeleu, inghetata, apoi

cafea. Sfaturi practice pentru organizare  puteti gasi aici.
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite