Cum sa pregatesti o masa de tip „A la fourchette”

Masa se aranjeaza in mijlocul camerei, se acopera cu o fata de masa lunga, sa atarne aproape pana la podea. La mijlocul mesei stau gustarile reci, sosurile reci, untul, painea salate diverse, biscuiti, articole de cofetarie, bauturi racoritoare, sucuri, apa minerala. Pe marginea mesei se plaseaza paharele, bocalele, farfuriile pentru gustari se pun una peste alta. Cutitele si furculitele intra in vesela decorativa. Åžervetelele se aranjeaza grupuri in cateva locuri. Florile se pun in vaze inalte. La aceasta masa oaspetii singuri isi i – aui farfurii si tacamuri, isi aleg dupa preferinta felul de bucate – adica se autoservesc singuri la masa din picioare sau pot sa se aseze. „A la fourchette” – indica ca pe masa in mod obligatoriu trebuie sa fie gustari care se servesc cu ajutorul furculitei. Masa de asemenea se acopera cu fata de masa pana aproape de podea. Masa trebuie sa fie mai inalta, decat mesele obisnuite pentru a permite oaspetilor sa serveasca din picioare. Paharele si bocalele pentru bauturi racoritoare si alcoolice se aranjeaza in forma de triunghi, iar sticla in mijlocul lor. Farfuriile se aranjeaza una peste alta la capatul mesei, servetelele – in suporturi. Gustarile reci – la mijlocul mesei, astfel ca marginile mesei sa ramana libere pentru vesela oaspetilor. În salile mari se poate de aranjat cateva mese „a la furchet”, fiecare la (6 – 8 persoane). Distanta dintre mese trebuie sa fie de ≈ 1,5 m Dupa gustarile reci se serveste bucate coapte ( julienul). Åži la sfarsitul desertului – cascaval cu fructe, jeleu, inghetata, apoi cafea. Sfaturi practice pentru organizare puteti gasi aici.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci