Cum sa pregatesti o masa de tip „A la fourchette”

Masa se aranjeaza in mijlocul camerei, se acopera cu o fata de masa lunga, sa atarne aproape pana la podea. La mijlocul mesei stau gustarile reci, sosurile reci, untul, painea salate diverse, biscuiti, articole de cofetarie, bauturi racoritoare, sucuri, apa minerala. Pe marginea mesei se plaseaza paharele, bocalele, farfuriile pentru gustari se pun una peste alta. Cutitele si furculitele intra in vesela decorativa. Åžervetelele se aranjeaza grupuri in cateva locuri. Florile se pun in vaze inalte. La aceasta masa oaspetii singuri isi i – aui farfurii si tacamuri, isi aleg dupa preferinta felul de bucate – adica se autoservesc singuri la masa din picioare sau pot sa se aseze. „A la fourchette” – indica ca pe masa in mod obligatoriu trebuie sa fie gustari care se servesc cu ajutorul furculitei. Masa de asemenea se acopera cu fata de masa pana aproape de podea. Masa trebuie sa fie mai inalta, decat mesele obisnuite pentru a permite oaspetilor sa serveasca din picioare. Paharele si bocalele pentru bauturi racoritoare si alcoolice se aranjeaza in forma de triunghi, iar sticla in mijlocul lor. Farfuriile se aranjeaza una peste alta la capatul mesei, servetelele – in suporturi. Gustarile reci – la mijlocul mesei, astfel ca marginile mesei sa ramana libere pentru vesela oaspetilor. În salile mari se poate de aranjat cateva mese „a la furchet”, fiecare la (6 – 8 persoane). Distanta dintre mese trebuie sa fie de ≈ 1,5 m Dupa gustarile reci se serveste bucate coapte ( julienul). Åži la sfarsitul desertului – cascaval cu fructe, jeleu, inghetata, apoi cafea. Sfaturi practice pentru organizare puteti gasi aici.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu iaurt
1
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Aluat pizza
2
Paste si pizza

Aluat pizza

Se framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...

Aluat pizza
Parteneri
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata
Bucataras.RO

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata

O combinatie de nuca si ciocolata, ce ne place tare mult. 

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise