Daca spatiul va permite, ar fi mult mai elegant sa nu puneti pe masa paharelele pentru aperitive. Acestea pot fi baute intr-o alta incapare, iar invitatii pot sa stea pe scaune, canapele, fotolii sau chiar in picioare.
Bauturile aperitive se servesc intotdeauna inainte de masa. Paharele pot fi asezate pe o masuta (daca va permiteti, intr-o alta incapere sau intr-o sufragerie mare) sau pe o tava si fiecare invitat se poate servi singur si cu ce doreste. Ideal ar fi ca sortimentele de aperitive sa fie pe gustul tuturor (sau cel putin pe gustul celor mai multi), adica sa fie cit mai variate: gin, vodca, visinata, florio, whisky, vermut etc. Sigur, toate aceste bauturi trebuie sa fie in sticlele lor originale (exceptie, visinata care poate fi preparata acasa).
Sticlele stau la indemina, pe o alta tava decit cea cu pahare. Sticlele de vin si apa vor fi dispuse simetric pe masa, la indemina barbatilor. Ei sint cei care trebuie sa serveasca bauturile. Pentru a nu pata fata de masa, sticlele se pun pe o tavita sau pe suporturi speciale.
Apa minerala se serveste, la fel ca celelalte bauturi, in sticlele lor originale.
Ar fi bine ca sticlele de vin sa nu fie puse pe masa. De ele, se va ocupa sotul gazdei sau un alt barbat care va avea grija sa umple paharele musafirilor. La o reuniune intre doamne, acest lucru il va face gazda.
Atentie celor care au mania sa umple in permanenta paharele: Nu turnati in pahare decit dupa ce acestea s-au golit si nu le umpleti in asa fel incit persoana respectiva sa fie nevoita sa se aplece deasupra paharului si sa soarba bautura sau chiar sa renunte sa mai bea. Este o situatie penibila si puteti sa stricati buna dispozitie a musafirilor cu asemenea gesturi.
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Aceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...
Prajitura zi si noapte de postPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiFoto credit Tudor Raiciu
Cappuccino Freddo French VanillaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii