Daca spatiul va permite, ar fi mult mai elegant sa nu puneti pe masa paharelele pentru aperitive. Acestea pot fi baute intr-o alta incapare, iar invitatii pot sa stea pe scaune, canapele, fotolii sau chiar in picioare.
Bauturile aperitive se servesc intotdeauna inainte de masa. Paharele pot fi asezate pe o masuta (daca va permiteti, intr-o alta incapere sau intr-o sufragerie mare) sau pe o tava si fiecare invitat se poate servi singur si cu ce doreste. Ideal ar fi ca sortimentele de aperitive sa fie pe gustul tuturor (sau cel putin pe gustul celor mai multi), adica sa fie cit mai variate: gin, vodca, visinata, florio, whisky, vermut etc. Sigur, toate aceste bauturi trebuie sa fie in sticlele lor originale (exceptie, visinata care poate fi preparata acasa).
Sticlele stau la indemina, pe o alta tava decit cea cu pahare. Sticlele de vin si apa vor fi dispuse simetric pe masa, la indemina barbatilor. Ei sint cei care trebuie sa serveasca bauturile. Pentru a nu pata fata de masa, sticlele se pun pe o tavita sau pe suporturi speciale.
Apa minerala se serveste, la fel ca celelalte bauturi, in sticlele lor originale.
Ar fi bine ca sticlele de vin sa nu fie puse pe masa. De ele, se va ocupa sotul gazdei sau un alt barbat care va avea grija sa umple paharele musafirilor. La o reuniune intre doamne, acest lucru il va face gazda.
Atentie celor care au mania sa umple in permanenta paharele: Nu turnati in pahare decit dupa ce acestea s-au golit si nu le umpleti in asa fel incit persoana respectiva sa fie nevoita sa se aplece deasupra paharului si sa soarba bautura sau chiar sa renunte sa mai bea. Este o situatie penibila si puteti sa stricati buna dispozitie a musafirilor cu asemenea gesturi.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitUnele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)
Salata de boeufToba de casa din carne de porc este o reteta romaneasca pe care cei mai multi oameni o fac iarna atunci cand se taie porcul....
Toba de casa din carne de porcPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloSe curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si mereSalam de biscuiţi reţetă. Gustul copilariei intr-un desert delicios ,ieftin si rapid
Salam de biscuiţi reţetăUnele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)
Salata de boeufPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieReteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....
Turta dulce cu miere
Comentarii