Ce ar trebui sa faci?
In primul rand trebuie sa tii cont ca aceasta este prima intalnire, o sansa pentru tine de a te afirma, o sansa ca asta nu vei mai avea, este prima impresie si dupa cum mama ne-a invatat prima impresie conteaza.
Dupa ore in sir in fata oglinzii, in sfarsit te-ai hotarat ce porti, insa trebuie sa mai ai grija la un aspect legat de bunele maniere: punctualitatea. Este important ca persoana care invita la masa sa indice ora invitatiei, iar cei invitati sa o respecte. Punctualitatea e o forma de respect.
Trebuie sa tii minte un lucru: esti in secolul 21 si unele reguli s-au schimbat. Femeia nu mai e un obiect de mobila in bucatarie, situat undeva intre aragaz si cratite.
Bunele maniere conteaza. Asa ca atunci cand ajungi la restaurant, ca sa evitati situatiile de genul "platesc eu, platesti tu", discutati elegant aceasta situatie. Iti tine haina cand te imbraci, iti deschide usa cand intri undeva, iti da mana la coborare din masina, iti tine scaunul cand te asezi, te conduce acasa seara, dupa intalnire acestea sunt niste reguli de aur care trebui sa tinem cont si astazi.
In timpul mesei nu se vor privi insistent vecinii, nu se va vorbi despre ei si nu trebuie sa li se atraga atentia prin hohote de ras sau discutii galagioase. ConÂversatia este foarte importanta, asa ca este indicat sa se aleaga subiecte placute, in care sa se tina cont si de parerea celuilalt.
Orice tanar care invita o fata la restaurant ar trebui sa se documenteze in aceasta privinta. Unele reguli sunt importante pentru restaurant asa ca ar fi bine sa tineti minte macar atat: primul care intra in local este El, pentru a o feri pe ea de privirile indiscrete ale celorlalti. Este important sa se respecte regulile localului. Asadar, daca acesta are garderoba, se lasa hainele acolo. La masa se aseaza mai intai Ea, avand prioritate in alegerea locului. El ii va tine scaunul, apoi se va aseza in partea opusa. ÂMeniul se va consulta de fiecare in parte, dupa care El va da comanda chelnerului. Servetelul nu se tine pe genunchi. Se foloseste doar pentru stergerea gurii, dupa care se impatureste frumos si se aseaza intr-o parte. Vinurile se degusta de catre partener, care il va alege apoi pe cel potriÂvit. Daca in lipsa chelnerului, El va servi bauturile, nu va pune sticla pe masa, ci in frapiera.
Oare se mai tine cont de aceste reguli?
Un sfat pentru tine: cand pleci la o intalnire, comanda numai ce-ti permiti sa platesti, pentru a evita situatiile dificile.
Se pune intotdeauna problema daca cel care invita este si cel care plateste. E o regula de aur, e adevarat, dar nu se aplica intotdeauna. Unii barbati au fost invatati de mici sa fie "domni", sa scoata portofelul cand vine nota de plata. Dar altii s-au obisnuit sa se bucure intens cand nu apuca sa faca primii "miscarea". Asa ca ar fi bine sa ai grija.
Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorPlacintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...
Placinte Poale in brauPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelPlacinta cu foi este delicioasa si usor de pregatit. Foile pregatite in casa pentru placinta nu sunt deloc greu de facut,...
Foi de placinta de casaReteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.
Placinta cu branza dulce stafide si foiGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcMajoritatea retetelor recomandă să se pună zahăr 1:1, dar nouă ne place dulceata de cirese negre...
Dulceata de cirese negreReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii