Pentru ea... Ce ar trebui si ce n-ar trebui sa faci la prima intalnire...

Ce ar trebui sa faci?
In primul rand trebuie sa tii cont ca aceasta este prima intalnire, o sansa pentru tine de a te afirma, o sansa ca asta nu vei mai avea, este prima impresie si dupa cum mama ne-a invatat prima impresie conteaza.

Dupa ore in sir in fata oglinzii, in sfarsit te-ai hotarat ce porti, insa trebuie sa mai ai grija la un aspect legat de bunele maniere: punctualitatea. Este important ca persoana care invita la masa sa indice ora invitatiei, iar cei invitati sa o respecte. Punctualitatea e o forma de respect.

Trebuie sa tii minte un lucru: esti in secolul 21 si unele reguli s-au schimbat. Femeia nu mai e un obiect de mobila in bucatarie, situat undeva intre aragaz si cratite.

Bunele maniere conteaza. Asa ca atunci cand ajungi la restaurant, ca sa evitati situatiile de genul "platesc eu, platesti tu", discutati elegant aceasta situatie. Iti tine haina cand te imbraci, iti deschide usa cand intri undeva, iti da mana la coborare din masina, iti tine scaunul cand te asezi, te conduce acasa seara, dupa intalnire acestea sunt niste reguli de aur care trebui sa tinem cont si astazi.

In timpul mesei nu se vor privi insistent vecinii, nu se va vorbi despre ei si nu trebuie sa li se atraga atentia prin hohote de ras sau discutii galagioase. Con­versatia este foarte importanta, asa ca este indicat sa se aleaga subiecte placute, in care sa se tina cont si de parerea celuilalt.

Orice tanar care invita o fata la restaurant ar trebui sa se documenteze in aceasta privinta. Unele reguli sunt importante pentru restaurant asa ca ar fi bine sa tineti minte macar atat: primul care intra in local este El, pentru a o feri pe ea de privirile indiscrete ale celorlalti. Este important sa se respecte regulile localului. Asadar, daca acesta are garderoba, se lasa hainele acolo. La masa se aseaza mai intai Ea, avand prioritate in alegerea locului. El ii va tine scaunul, apoi se va aseza in partea opusa. ­Meniul se va consulta de fiecare in parte, dupa care El va da comanda chelnerului. Servetelul nu se tine pe genunchi. Se foloseste doar pentru stergerea gurii, dupa care se impatureste frumos si se aseaza intr-o parte. Vinurile se degusta de catre partener, care il va alege apoi pe cel potri­vit. Daca in lipsa chelnerului, El va servi bauturile, nu va pune sticla pe masa, ci in frapiera.

Oare se mai tine cont de aceste reguli?

Un sfat pentru tine: cand pleci la o intalnire, comanda numai ce-ti permiti sa platesti, pentru a evita situatiile dificile.
Se pune intotdeauna problema daca cel care invita este si cel care plateste. E o regula de aur, e adevarat, dar nu se aplica intotdeauna. Unii barbati au fost invatati de mici sa fie "domni", sa scoata portofelul cand vine nota de plata. Dar altii s-au obisnuit sa se bucure intens cand nu apuca sa faca primii "miscarea". Asa ca ar fi bine sa ai grija.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Snitel
Bucataras.RO

Snitel

Azi a fost randul meu la bucatarie:)si am ales sa fac snitele de porc.va servesc cu mare drag:)

Snitel
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola