Stim sa servim sampania?

(0)
admin postat de
Vinurile spumante se servesc la masa la temperatura de 10-120C, pentru a reliefa mai bine aroma originala a ei

. La aceasta temperatura dioxidul de carbon se degaja si se elibereaza lent dupa deschiderea sticlei si turnarea

in pocal, fapt ce contribuie la perceperea mai buna a gustului.



Istoria sampaniei dateaza de acum 300 de ani. Dom Perignon, un calugar

benedictin care se ocupa de cramele dintr-o manastire situata in

regiunea istorica Champagne din Franta, a perfectionat tehnica

realizarii acestei bauturi. De unde si afirmatia potrivit careia

sampania Dom Perignon ar fi echivalentul caviarului intre bauturi.

Sampania, oferita rece, se va savura in pahare foarte elegante,

speciale. Sampania servita pentru toast sau la inceputul unui

eveniment, pentru a puncta festivitatea acestuia, va fi oferita in cupe

cu picior inalt, cupa larga, semisferica sau conica, acestea

umplandu-se pe trei sferturi.



Sampania de marca dulce, semidulce, vinurile spumante rosu si tamaios se servesc la desert impreuna cu struguri,

fructe, migdale, fistic, ciocolata, inghetata, inaintea servirii cafelei.

Sampania de marca bruit, seaca si demiseaca, se serveste inainte de masa in calitate de aperitiv impreuna cu bucatele

recomandate pentru vinurile albe seci.



Daca la desert se servesc sampanie si alte vinuri spumante, mai intai se serveste sampania, apoi

vinul rosu spumant si, la urma, vinul rosu ...
tamaios, in pocale diferite.
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite