In mai putin de o saptamana ne asteapta masa de Paste, superb aranjata si incarcata cu zeci de feluri de bunatati. Cu pregatirile in toi, plini de creativitate, fantezie si nerabdare ne ocupam de aranjarea mesei si anume, tacamurile.
Fiecare loc de masa e marcat cu o farfurie, suport pentru toate farfuriile pentru fiecare fel. Deasupra ei se afla farfuria pentru felul principal, apoi cea pentru aperitive, suportul pentru bolul de supa si deasupra bolul insusi. La stanga acestei farfurii se afla farfuria si cutitul pentru paine.
Primul tacam care trebuie folosit este cel asezat la marginea exterioara. Apoi, le folosim pe cele care urmeaza, ultimul fiind asezat chiar langa farfurie. Lingura de supa se asaza in dreapta iar tacamurile pentru desert in partea de sus a farfuriei principale.
Paharele se afla in dreapra si se folosesc, la fel, de la dreapta la stanga. De obicei, pe o masa festiva se afla trei feluri de pahare: apa, vin alb si rosu.
Avem grija sa lasam spatiu suficient pentru ca fiecare oaspete sa se simta in largul lui: 60-80 cm de masa pentru fiecare.
Un oaspete multumit ne multumeste si pe noi iar tacamurile sunt cele mai bune indicii. Daca se pune cutitul si furculita pe farfurie cu varfurile atingandu-se, ceilalti vor intelege ca este o pauza de mancat.
Cutitul si furculita incrucisate deasupra farfuriei semnaleaza ca se mai vrea o portie din felul respectiv.
Daca oaspetele nu mai doreste sa manance, va aseza cutitul si furculita paralel deasupra farfuriei, cu taisul cutitului spre furculita.
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Aceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...
Prajitura zi si noapte de postPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiPrajitura After Eight este o prajitura de casa absolut delicioasa, o reteta de prajitura cu crema cu aroma de menta, ca si...
Prajitura After EightIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii