Un mic amanunt pentru masa de Paste - tacamurile

In mai putin de o saptamana ne asteapta masa de Paste, superb aranjata si incarcata cu zeci de feluri de bunatati. Cu pregatirile in toi, plini de creativitate, fantezie si nerabdare ne ocupam de aranjarea mesei si anume, tacamurile.
Fiecare loc de masa e marcat cu o farfurie, suport pentru toate farfuriile pentru fiecare fel. Deasupra ei se afla farfuria pentru felul principal, apoi cea pentru aperitive, suportul pentru bolul de supa si deasupra bolul insusi. La stanga acestei farfurii se afla farfuria si cutitul pentru paine.
Primul tacam care trebuie folosit este cel asezat la marginea exterioara. Apoi, le folosim pe cele care urmeaza, ultimul fiind asezat chiar langa farfurie. Lingura de supa se asaza in dreapta iar tacamurile pentru desert in partea de sus a farfuriei principale.
Paharele se afla in dreapra si se folosesc, la fel, de la dreapta la stanga. De obicei, pe o masa festiva se afla trei feluri de pahare: apa, vin alb si rosu.
Avem grija sa lasam spatiu suficient pentru ca fiecare oaspete sa se simta in largul lui: 60-80 cm de masa pentru fiecare.

Un oaspete multumit ne multumeste si pe noi iar tacamurile sunt cele mai bune indicii. Daca se pune cutitul si furculita pe farfurie cu varfurile atingandu-se, ceilalti vor intelege ca este o pauza de mancat.
Cutitul si furculita incrucisate deasupra farfuriei semnaleaza ca se mai vrea o portie din felul respectiv.
Daca oaspetele nu mai doreste sa manance, va aseza cutitul si furculita paralel deasupra farfuriei, cu taisul cutitului spre furculita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa