Când un chef japonez, Keita Yuge, pariază pe brânza gorgonzola și câștigă Campionatului Mondial de Paste Barilla

Când un chef japonez, Keita Yuge, pariază pe brânza gorgonzola și câștigă Campionatului Mondial de Paste Barilla

Tradiția italiană a pastelor a întâlnit utilizarea rafinată a ingredientelor tipic asiatice, în special cele fermentate, iar din această combinație s-a născut Penne al Gorgonzola with Japanese Aromas, un preparat care i-a adus lui Chef Keita Yuge titlul de Maestru al Pastelor în 2019 la Paris, câștigând medalia de aur a celei de-a opta ediții a Campionatului Mondial de Paste Barilla.

Competiția a reunit 14 chefi din topul bucătăriei mondiale, care s-au confruntat cu creativitate în trei probe inspirate de tema anului, „Arta Pastelor”. Juriul de experți internaționali a fost compus din trei chefi de calibru - Davide Oldani, Simone Zanoni (ambii italieni), Amandine Chaignot din Franța - precum și fotograful Ashley Alexander și designerul Paola Navone.

Prestigiosul premiu a zburat până în Japonia. Keita Yuge – care și-a rafinat talentul în restaurante renumite precum Guy Savoy în Paris, Quinto Canto în Osaka și Salone 2007 în Yokohama – a câștigat interpretând o rețetă de paste prin prisma ingredientelor culinare ale patriei sale, adăugând în mod inovativ celebra băutură Sake la nu mai putin celebrul sos gorgonzola.

Citește și Avantajele nutriționale ale brânzei Gorgonzola

Haideți să descoperim Rețeta Penne al Gorgonzola cu aromă japoneză

Ingrediente pentru 4 porții

100 g de penne rigate Barilla

Pentru sosul de stridii

8 stridii

80 g de șalotă/ceapă

10 g de prosciutto

ulei de măsline extravirgin

3 g de alge

Deschideți stridiile și păstrați cu grijă lichidul lor într-un bol. Strecurați și puneți deoparte. Într-o oală, căliți șalota în ulei până se caramelizează. Adăugați prosciuttoul și algele. Gătiți pentru câteva minute. Apoi adăugați stridiile și lichidul lor. Gătiți delicat pentru câteva minute în plus.

Pentru sosul de gorgonzola cu Sake Junmai Ginjo
100 g de gorgonzola dulce

60 ml lapte

40 ml smântână

40 ml sake Khouturu Junmai Ginjo

făină organică

Tăiați gorgonzola în bucăți mari și presărați cu puțină făină. Turnați laptele, smântâna și sakeul Junmai Ginjo într-o oală mare și gătiți la foc mic. Adăugați gorgonzola în amestec și gătiți până se dizolvă perfect, creând un sos cremos.

Pentru piureul de spanac
150 g de spanac (doar frunzele),
15 g de pancetta,
3 g de usturoi

Într-o oală, căliți pancetta cu usturoiul până devine auriu. Adăugați spanacul și gătiți până se înmoaie. Scoateți usturoiul și amestecați pentru a obține un piure uniform. Păstrați cald și puneți deoparte.

Pentru garnitură
10 frunze de spanac uscate
10 frunze de iarbă de stridii
pudră de yuzu și sansho organic
10 nuci
10 stridii rumenite

Pentru paste
Într-o oală mare, aduceți apa la fierbere. Adăugați sare, 7 g per litru de apă, și pennele. Gătiți al dente, apoi puneți-le înapoi într-o tigaie mare cu sosul de stridii pregătit anterior. Amestecați pastele.

Pentru servire
Puneți sosul de gorgonzola în mijlocul farfuriei. Adăugați pennele. Decorați pastele cu frunzele de spanac. Garnisiți cu piureul de spanac. Adăugați stridiile rumenite. Presărați totul cu pudră de yuzu și sansho și nuci rase. Serviți. Despre câștigător a scris și prestigioasa revistă Forbes.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba
Ciorba de perisoare delicioasa

Ciorba de perisoare delicioasa

Ciorba de perisoare delicioasa este o reteta de ciorba clasica, cu multe legume si orez. Este o reteta de ciorba cu perisoare...

Ciorba de perisoare delicioasa
Pui cu ciuperci in sos de rosii

Pui cu ciuperci in sos de rosii

Retete dietetice

Pui cu ciuperci in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de sfecla rosie
1
Supe de legume

Supa crema de sfecla rosie

Desi am fost un pic sceptica, am ajuns la concluzia ca pe langa faptul ca este sanatoasa, e si foarte gustoasa!

Supa crema de sfecla rosie
Foi napolitana cu blat de nuga
2
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
3
Aperitive cu legume

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Un aperitiv delicios, pentru o zi frumoasa de toamna!

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Supa de naut cu jambon afumat
4
Supe si ciorbe

Supa de naut cu jambon afumat

Delicioasa!

Supa de naut cu jambon afumat
Prajitura cu smantana si nuca
5
Prajituri

Prajitura cu smantana si nuca

Bunatati de toamna.

Prajitura cu smantana si nuca
Parteneri
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita