Mixerul de mana Philips HR1655

(0)
admin postat de
Insa mixerul de mana Philips HR1655, de fapt, poate fi considerat, fara doar si poate un adevarat robot de bucatarie!

Andreea's Chinesefood blog, juratul nostru din campania organizata cu Philips a testat produsele si ne spune parerea ei despre ele.




Asta pentru ca avem de a face cu un motor puternic de 750 W si 20 de setari de viteza pe care putem atasa cateva capete ustensile in functie de felul de mancare pe care dorim sa-l pregatim.



Design-ul este unul foarte inteligent conceput, astfel incat sa nu ocupe mult spatiu in bucatarie, sa fie practic si la indemana. Atunci cand dorim sa facem spre exemplu o supa crema, nu este nevoie sa scoatem pe blatul de lucru o masinarie grea si spatioasa pe care sa o folosim un minut, dupa care sa treabuiasca sa spalam nenumarate componente ale masinariei. Pentru supa noastra crema nu este nevoie decat de motorul mixerului si capul de blender. Pentru frisca, spre exemplu, inlocuim capul blenderului cu telul para. Pentru un piure fin, inlocuim dispozitivul in forma de sita special pentru piure, folosind acelasi motor.

De asemenea, mixerul are in componenta si un tocator XXL in care putem toca si amesteca cantitati mari de legume, fructe, fructe oleaginoase...etc.

 

























 



Pentru ca acest tocator are mai multe intrebuintari, m-am decis sa il testez pentru mai multe tipuri de preparate.

Pentru inceput, l-am testat pe o reteta de


/>
Falafel






Pe cat de simplu, pe atat de bun, delicios si sanatos!





Avem nevoie de:



250 g naut

3 catei usturoi

1/2 legatura menta proaspata

1/2 legatura coriandru proaspat

2 fire ceapa verde

1 lingurita chimion

1/2 lingurita sare

3 lingurite faina

1/3 lingurita bicarbonat

2 lingurite suc de lamaie

piper proaspat macinat




Puneti la inmuiat nautul de cu seara, lasandu-l in apa rece pentru 10-12 ore. Scurgeti nautul de apa, clatiti-l bine de 2 ori, dupa care il scurgeti din nou.

In tocatorul blender cu lama S puneti nautul si macinati-l pana obtineti consistenta unui cus-cus uscat. Peste el, adaugati  restul ingredientelor.

 





























(specific aici ca am incercat ambele variante: 1.nautul simplu macinat, dupa care restul ingredientelor peste el si 2. nautul amestecat cu toate ingredientele si apoi macinat. Prima varianta a fost cea mai buna, consistenta a fost perfecta. Pozele sunt din incercarea numarul 2. :) )

Din pasta obtinuta formam chiftelute pe care le prajim in ulei incins sau le punem pe hartie de copt si le coacem in cuptor.


 

Servim cu pofta! :)

Nucile si celelalte oleaginoase se toaca perfect in tocatorul blender cu lama S. Cu aceasta ocazie am pregatit 

Biscuiti vegani cu nuci





Ne trebuiesc:



100 g miez nuca

120 g faina integrala de grau

60 g amestec tarate in cantitati variabile (tarate ovaz, tarate psiyllium, tarate grau)

75 ml ulei de cocos

3 linguri apa rece

4 linguri zahar brun

1 lingurita scortisoara

4 praf sare

1/3 lingurita bicarbonat

(in functie de tipul de tarate pe care il folositi, cantitatea de apa poate varia, mai multa sau mai putina cu 1-2 linguri apa rece).

Incingem cuptorul la 180 grade Celsius. Macinam nucile, dupa care peste ele adaugam restul ingredientelor.

 
























Trebuie sa obtinem o compozitie usor sfaramicioasa care nu se lipeste de maini. Amestecul obtinut il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru 1 ora.

Scoatem aluatul din frigider si il punem pe masa de lucru infainata.

Cu ajutorul sucitorului intindem o foaie subtire de 1/2 cm, taiem forme de biscuiti.

Punem biscuitii pe o tava acoperita cu hartie de copt si ii intepam din loc in loc cu o furculita.



 


























Dam biscuiti la cuptor pentru 12-15 minute, dupa care ii scoatem pe un gratar de bucatarie sa se raceasca complet.

Deliciosi!!





Sunt atat de multe preparate rapide si gustoase care se pot pregati cu tocatorul asta! Dar pentru ca vin caldurile astea rele, m-am hotarat sa pregatesc o inghetata ultra mega rapida si delicioasa in numai 1 minut! Inghetata aceasta se poate prepara cu orice fructe doriti voi, numai sa fie inghetate, ci nu proaspete, sau dezghetate!



Inghetata ultrarapida de zmeura









Ne trebuiesc:

200 g zmeura congelata

2 linguri zahar pudra sau sirop artar

150 g iaurt grecesc (10% grasime)

1 lingurita zahar vanilat

3 picaturi esenta rom (optional)






In tocatorul blender puneti zmeura (sau orice fruct doriti), inghetate de la congelator sa fie!!

Turnati iaurtul si cele 2 tipuri de zahar precum si romul (daca folositi), puneti capacul tocatorului si porniti mixerul, lasati sa mixeze cam 30 de secunde.

 






























se va forma o inghetata de o cremozitate incredibila, pe care o puteti manca pe loc, fara sa mai fie nevoie sa o puneti la congelator! Iar culoarea este cea naturala de la fructe...Ce-ti poti dori mai mult?

Daca doriti, puteti sa o mixati mai putin, pentru a lasa o tenta marmorata de iaurt in ea, sau turnati pe deasupra miere, sirop de zmeura, orice altceva doriti!

Este probabil cea mai cremoasa, mai delicioasa si mai sanatoasa inghetata!

 

Blenderul vertical, ca accesoriu al mixerului vertical este cel mai cunoscut. Cu el se pot pasa diferite piureuri de legume, fructe sau chiar se pot amesteca smoothie-uri de fructe.

Eu m-am decis sa pregatesc o:

Supa crema de cartofi dulci cu cocos

 





Ingrediente:



1 cartof dulce mare

250 ml lapte cocos

1/2 ceapa alba

2 catei usturoi

1 varf cutit fulgi chilli

1 lingurita pudra curry

1/2 lingurita boabe coriandru

1 lingurita pudra curcuma

2 linguite ulei de masline

1 lingurita zahar

sare de mare

piper proaspat macinat

 

Taiati cartoful in jumatate si dati-l la cuptor pentru 25 de minute pana se inmoaie. Cu ajutorul unei linguri, scobiti pulpa de cartof si puneti-o intr-un castron.



Tocati ceapa si usturoiul, incingeti uleiul de masline intr-o tigaie. Caliti ceapa si usturoiul pret de cateva secunde. Adaugati condimentele toate si mai caliti pret de cateva secunde pana capata un miros aromat placut.

 

Adaugati cartoful copt, dupa care laptele de cocos. Amestecati totul pana se imbina toate..




















Transferati compozitia intr-un vas inalt si mixati cu ajutorul blenderului. Potriviti de gust. Reincalziti supa daca este nevoie.

Serviti supa crema cu susan negru prajit si coriandru proaspat.

Dupa gust, mai puteti adauga lapte de cocos atunci cand serviti.

Accesoriul pentru cartofi piure este unul dintre cele mai ingenioase accesorii. Cu ajutorul lui puteti obtine un piure fin si delicat cum nu ati mai mancat niciodata. Este format dintr-o sita speciala prevazuta cu un "cutit" dintr-un material special care se ataseaza la sita.



Cu ajutorul acestui accesoriu am pregatit:



Cartofi Duchesse





Cheia succesului pentru a obtine cartofi Duchesse perfecti este piureul de cartofi, care trebuie sa fie extrem de fin. Iar cu acest accesoriu, chiar am reusit!





 

























Ingrediente:

500 g cartofi

75 g unt 82% grasime

2 galbenusuri

1/2 lingurita sare

nucsoara macinata

piper macinat



Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius. Curatati de coaja cartofii si taiati-i cubulete. Fierbeti cartofii in apa cu sare, aproximativ 20 de minute, ca si cand ati pregati piure. Scurgeti cartofii de apa si pasati-i cu ajutorul accesoriului pentru piure. Lasati sa se raceasca usor.



















 

Adaugati untul si amestecati, dupa care galbenusurile si condimentele. Turnati compozitia intr-un sac a poche si formati rozete de cartofi, ca si cand ati face bezele.



Dati cartofii la cuptor pentru 10 minute pana se rumenesc frumos deasupra si capata o culoare usor aramie.

Serviti ca garnitura la fripturi sau la salata.

 

 

Accesoriul pentru lapte spuma este intr-adevar spectaculos!

Daca va place cafeaua cu lapte si va incanta acel guleras de spuma minunat pe care il gasiti in ceasca atunci cand mergeti la cafenea, aflati ca puteti face spuma de lapte la voi acasa in cateva secunde!



 

















 





Pentru ca sa obtineti o spuma de lapte groasa si catifelata, trebuie neaparat sa folositi lapte gras 3,5% grasime! Puneti intr-o craticioara 100 ml lapte gras si aduceti-l la punctul de fierbere.  Turnati laptele fierbinte intr-un vas inalt. Cu ajutorul mixerului, mixati laptele pana obtineti spuma de lapte. Turnati peste cafeaua voastra preferata!

 



Si nu se putea numi mixer vertical, fara sa aiba ca accesoriu telul in forma de para!

Desi pare mic, va asigur ca acest mixer mixeaza smantana lichida, transformand-o intr-o frisca pufoasa si cremoasa.






Eu am pregatit:





Verina cu ciocolata si coacaze







Ingrediente:





100 g biscuiti cu ciocolata

75 ml smantana lichida

100 g mascarpone

2 linguri zahar pudra

2 lingurita zahar vanilat

120 g coacaze rosii



pentru decor:

fulgi ciocolata

fistic tocat






 

In tocator maruntiti biscuitii cu ciocolata pana obtineti o pudra fina. Intr-un bol mixati mascarpone cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtineti o crema pufoasa. Intr-un alt bol mixati smantana lichida. Turnati frisca peste crema de mascarpone si amestecati usor.

Intr-un pahar inalt puneti 1/3 din cantitatea de biscuiti, peste care puneti 1/3 din crema.



 

















 



presarati uniform coacazele, continuati cu restul de straturi. Pe deasupra garnisiti cu fulgi de ciocolata, fistic tocat si o crenguta cu coacaze.

Deliciu rapid la pahar! :)




In concluzie, mixerul vertical Philips este practic, rapid, usor de folosit, nu ocupa mult spatiu in bucatarie, se curata foarte repede.


 
recomandari

 
Andreea's Chinesefood blog, juratul nostru din campania organizata cu Philips a testat produsele si ...

citește—

Pentru a obţine rezultate maxime cu efort minim, mixerul de mână Philips HR1655 îţi va fi un ajutor de ...

citește—

Te bucuri de o multitudine de reţete
 

Philips HR1372 este prietenul tău în bucătărie ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite