În inimile şi în casele noastre ar putea intra un nou nume de Chef, creatorul unei reţete ready meal pe care românii ocupaţi să o savureze acasă.
Euroexpo Fairs, în parteneriat cu Grup Angst Ro şi Ulma Packaging, lansează în cadrul târgului Pack Expo 2018 (16 – 19 mai) concursul YOUNG CHEF – concurs de reţete pentru ready meal. Scopul concursului este promovarea ambalajelor inovatoare prin intermediul produselor gata de consum “ready meal” realizate de tineri bucătari profesionişti din ingrediente proaspete şi de calitate.
Provocarea tânărului Chef (concurenţii eligibili sunt cei între 19 şi 35 de ani) este de a crea o reţetă din ingrediente de calitate şi cu un preţ decent, care să poată fi uşor ambalată, porţionată şi cu un gust constant după o zi sau două de la prepararea ei.
„Cel care vrea să creeze o reţetă care să poată fi ambalată trebuie să aibă cunoştinţele necesare de bucătărie, de chimie, de logistică etc.”, spune Sorin Minea, director general Angst, compania–partener al concursului. Minea este şi unul dintre membrii juriului YOUNG CHEF. Sunt invitaţi să participe tineri pasionaţi de gătit, bloggeri culinari ori bucătari în devenire. Câştigătorul va primi premiul de 1.000 de euro, titlul şi trofelul YOUNG CHEF 2018.
Preşedintele juriului este Chef Sorin Bontea, cunoscut de la Master Chef şi Chefi la cuţite. Acesta va face preselecţia lucrărilor ce vor intra în semifinala concursului. Concursul YOUNG CHEF se va desfăşura în zilele de 18 şi 19 mai 2018, în pavilionul B2 Romexpo Bucureşti, pe perioada desfăşurării expoziţiei Pack Expo 2018.
Concurenţii pot aplica online propunerile lor până pe data de 10.05.2018 - ultima zi de înscriere, pe site-ul oficial al concursului. Pe 18 mai va avea loc semifinala YOUNG CHEF (concurenţii vor prepara la faţa locului reţeta propusă, iar juriul va degusta şi selecta cinci reţete finaliste). Pe 19 mai va avea loc finala YOUNG CHEF: cei 5 finalişti vor prepara la faţa locului aceeaşi reţetă de produs, iar publicul larg (vizitatori specialişti, consumatori premium) va degusta şi va vota reţeta câştigătoare.
Marele premiu: câştigarea titlului şi trofeului YOUNG CHEF, precum şi un premiu în bani în valoare de 1.000 de euro.
Ce ne dorim cu acest concurs? Să tranformăm mâncarea tradiţională şi preferinţele dietetice în noi kit-uri culinare. De ce? Pentru că tinerele talente în gastronomie merită încurajate şi susţinute. Cum? Cu un ready-meal sănătos într-un ambalaj inovator!
Pack Expo 2018, expoziţia dedicată industriei de ambalare şi soluţiilor de ambalare organizată de Euroexpo Fairs şi Romexpo, are loc între 16 şi 19 mai, în Pavilionul B2 din cadrul Romexpo, Bucureşti.
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePrajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...
Prajitura Floare de ColtPentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaIn principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii