În inimile şi în casele noastre ar putea intra un nou nume de Chef, creatorul unei reţete ready meal pe care românii ocupaţi să o savureze acasă.
Euroexpo Fairs, în parteneriat cu Grup Angst Ro şi Ulma Packaging, lansează în cadrul târgului Pack Expo 2018 (16 – 19 mai) concursul YOUNG CHEF – concurs de reţete pentru ready meal. Scopul concursului este promovarea ambalajelor inovatoare prin intermediul produselor gata de consum “ready meal” realizate de tineri bucătari profesionişti din ingrediente proaspete şi de calitate.
Provocarea tânărului Chef (concurenţii eligibili sunt cei între 19 şi 35 de ani) este de a crea o reţetă din ingrediente de calitate şi cu un preţ decent, care să poată fi uşor ambalată, porţionată şi cu un gust constant după o zi sau două de la prepararea ei.
„Cel care vrea să creeze o reţetă care să poată fi ambalată trebuie să aibă cunoştinţele necesare de bucătărie, de chimie, de logistică etc.”, spune Sorin Minea, director general Angst, compania–partener al concursului. Minea este şi unul dintre membrii juriului YOUNG CHEF. Sunt invitaţi să participe tineri pasionaţi de gătit, bloggeri culinari ori bucătari în devenire. Câştigătorul va primi premiul de 1.000 de euro, titlul şi trofelul YOUNG CHEF 2018.
Preşedintele juriului este Chef Sorin Bontea, cunoscut de la Master Chef şi Chefi la cuţite. Acesta va face preselecţia lucrărilor ce vor intra în semifinala concursului. Concursul YOUNG CHEF se va desfăşura în zilele de 18 şi 19 mai 2018, în pavilionul B2 Romexpo Bucureşti, pe perioada desfăşurării expoziţiei Pack Expo 2018.
Concurenţii pot aplica online propunerile lor până pe data de 10.05.2018 - ultima zi de înscriere, pe site-ul oficial al concursului. Pe 18 mai va avea loc semifinala YOUNG CHEF (concurenţii vor prepara la faţa locului reţeta propusă, iar juriul va degusta şi selecta cinci reţete finaliste). Pe 19 mai va avea loc finala YOUNG CHEF: cei 5 finalişti vor prepara la faţa locului aceeaşi reţetă de produs, iar publicul larg (vizitatori specialişti, consumatori premium) va degusta şi va vota reţeta câştigătoare.
Marele premiu: câştigarea titlului şi trofeului YOUNG CHEF, precum şi un premiu în bani în valoare de 1.000 de euro.
Ce ne dorim cu acest concurs? Să tranformăm mâncarea tradiţională şi preferinţele dietetice în noi kit-uri culinare. De ce? Pentru că tinerele talente în gastronomie merită încurajate şi susţinute. Cum? Cu un ready-meal sănătos într-un ambalaj inovator!
Pack Expo 2018, expoziţia dedicată industriei de ambalare şi soluţiilor de ambalare organizată de Euroexpo Fairs şi Romexpo, are loc între 16 şi 19 mai, în Pavilionul B2 din cadrul Romexpo, Bucureşti.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAm preluat reteta de la bucataras Jamila dar am dublat cantitatile, astfel incat sa obtin doua chec-uri. Au iesit atat de...
Chec "Zebra"Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii