Fericire la pachet: Young Chef şi o reţetă Ready Meal pe rafturile românilor

(0)
popescu sorin 2443 postat de

În inimile şi în casele noastre ar putea intra un nou nume de Chef, creatorul unei reţete ready meal pe care românii ocupaţi să o savureze acasă.Euroexpo Fairs, în parteneriat cu Grup Angst Ro şi Ulma Packaging, lansează în cadrul târgului Pack Expo 2018 (16 – 19 mai) concursul YOUNG CHEF – concurs de reţete pentru ready meal. Scopul concursului este promovarea ambalajelor inovatoare prin intermediul produselor gata de consum “ready meal” realizate de tineri bucătari profesionişti din ingrediente proaspete şi de calitate.
Provocarea tânărului Chef (concurenţii eligibili sunt cei între 19 şi 35 de ani) este de a crea o reţetă din ingrediente de calitate şi cu un preţ decent, care să poată fi uşor ambalată, porţionată şi cu un gust constant după o zi sau două de la prepararea ei.

„Cel care vrea să creeze o reţetă care să poată fi ambalată trebuie să aibă cunoştinţele necesare de bucătărie, de chimie, de logistică etc.”, spune Sorin Minea, director general Angst, compania–partener al concursului. Minea este şi unul dintre membrii juriului YOUNG CHEF. Sunt invitaţi să participe tineri pasionaţi de gătit, bloggeri culinari ori bucătari în devenire. Câştigătorul va primi premiul de 1.000 de euro, titlul şi trofelul YOUNG CHEF 2018.

Preşedintele juriului este Chef Sorin Bontea, cunoscut de la Master Chef şi Chefi

...
la cuţite. Acesta va face preselecţia lucrărilor ce vor intra în semifinala concursului. Concursul YOUNG CHEF se va desfăşura în zilele de 18 şi 19 mai 2018, în pavilionul B2 Romexpo Bucureşti, pe perioada desfăşurării expoziţiei Pack Expo 2018.

Concurenţii pot aplica online propunerile lor până pe data de 10.05.2018 -  ultima zi de înscriere, pe site-ul oficial al concursului.  Pe 18 mai va avea loc semifinala YOUNG CHEF (concurenţii vor prepara la faţa locului reţeta propusă, iar juriul va degusta şi selecta cinci reţete finaliste). Pe 19 mai va avea loc finala YOUNG CHEF: cei 5 finalişti vor prepara la faţa locului aceeaşi reţetă de produs, iar publicul larg (vizitatori specialişti, consumatori premium) va degusta şi va vota reţeta câştigătoare.

Marele premiu: câştigarea titlului şi trofeului YOUNG CHEF, precum şi un premiu în bani în valoare de 1.000 de euro.

Ce ne dorim cu acest concurs? Să tranformăm mâncarea tradiţională şi preferinţele dietetice în noi kit-uri culinare. De ce? Pentru că tinerele talente în gastronomie merită încurajate şi susţinute. Cum? Cu un ready-meal sănătos într-un ambalaj inovator!

Pack Expo 2018, expoziţia dedicată industriei de ambalare şi soluţiilor de ambalare organizată de Euroexpo Fairs şi Romexpo, are loc între 16 şi 19 mai, în Pavilionul B2 din cadrul Romexpo, Bucureşti.

 Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.