Dulce, rece, suculent, pepenele verde este consumat proaspat sau ca ingredient la diferite retete culinare pe care le gatim. A fost cultivat inca din secolul al X-lea in China, iar in Europa incepand cu secolul al XIII-lea. Iata cateva lucruri esentiale despre pepene pe care probabil nu le stiati: 1. Credeti sau nu, cel mai mare pepene verde din lume cantareste 108 kilograme! Crescut in Tennessee de Bill Corason la inceputul anilor '90 , are un loc binemeritat in Cartea Recordurilor. 2. Pepenele verde contine aproximativ 92% apa si doar 5% zahar, motiv pentru care consumul sau provoaca diureza intensa. Desi acest lucru este considerat de unele persoane ca fiind enervant, pepenele curata sangele si rinichii de saruri si pietre mici! De asemenea, cantitatea excesiva de apa prezenta in pepenele verde este motivul principal pentru care nu ar trebui sa fie consumat imediat dupa masa de pranz sau cina, pentru ca afecteaza in mod negativ digestia. 3. Nu trebuie sa va faceti griji daca inghititi seminte de pepene. In unele tari ele sunt prajite si consumate ca gustare... la fel ca si cele de floarea soarelui. 4. Pepenele verde se potriveste perfect cu branza feta si putini sunt cei care indraznesc sa puna pe farfurie o felie de pepene alaturi de una de branza, care este utilizata de obicei in lumea araba (burger cu pepene verde si branza). 5. Credeti sau nu, traditia de a oferi in China si Japonia pepene drept cadou isi are radacinile in cele mai vechi timpuri, si reprezinta un semn de iubire si prietenie intre oameni. Astfel, trandafirii si buchetele de flori sunt inlocuite cu pepene. 6. Fruct sau leguma? Pepenele este recunoscut ca fruct. Un element cheie care il diferentiaza de legume este modul de polenizare. 7. Bogat in vitamine importante, cum ar fi A si C, si mai multe minerale, fara grasimi, pepenele este un fruct complet sanatos si racoros. El nu are doar mai putine calorii decat majoritatea fructelor, dar, de asemenea, contine putin zahar. Mai mult decat atat, acesta are un continut de apa mai mare decat alte fructe, ceea ce este un mare avantaj, deoarece alimentele cu multa apa nu impovareaza organismul cu calorii. Prin urmare, pepenele este un fruct cu o densitate calorica scazuta, fiind o importanta "arma" intr-o dieta echilibrata. Puteti afla de aici si alte lucruri interesante despre pepenele verde.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloDe curand a fost ziua bunei mele prietene Anca si cum adora ciocolata, m-am gandit sa ii fac o surpriza placuta cu acest...
Tort Anca - ciocolata si gem de caiseSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii