Dulce, rece, suculent, pepenele verde este consumat proaspat sau ca ingredient la diferite retete culinare pe care le gatim. A fost cultivat inca din secolul al X-lea in China, iar in Europa incepand cu secolul al XIII-lea. Iata cateva lucruri esentiale despre pepene pe care probabil nu le stiati: 1. Credeti sau nu, cel mai mare pepene verde din lume cantareste 108 kilograme! Crescut in Tennessee de Bill Corason la inceputul anilor '90 , are un loc binemeritat in Cartea Recordurilor. 2. Pepenele verde contine aproximativ 92% apa si doar 5% zahar, motiv pentru care consumul sau provoaca diureza intensa. Desi acest lucru este considerat de unele persoane ca fiind enervant, pepenele curata sangele si rinichii de saruri si pietre mici! De asemenea, cantitatea excesiva de apa prezenta in pepenele verde este motivul principal pentru care nu ar trebui sa fie consumat imediat dupa masa de pranz sau cina, pentru ca afecteaza in mod negativ digestia. 3. Nu trebuie sa va faceti griji daca inghititi seminte de pepene. In unele tari ele sunt prajite si consumate ca gustare... la fel ca si cele de floarea soarelui. 4. Pepenele verde se potriveste perfect cu branza feta si putini sunt cei care indraznesc sa puna pe farfurie o felie de pepene alaturi de una de branza, care este utilizata de obicei in lumea araba (burger cu pepene verde si branza). 5. Credeti sau nu, traditia de a oferi in China si Japonia pepene drept cadou isi are radacinile in cele mai vechi timpuri, si reprezinta un semn de iubire si prietenie intre oameni. Astfel, trandafirii si buchetele de flori sunt inlocuite cu pepene. 6. Fruct sau leguma? Pepenele este recunoscut ca fruct. Un element cheie care il diferentiaza de legume este modul de polenizare. 7. Bogat in vitamine importante, cum ar fi A si C, si mai multe minerale, fara grasimi, pepenele este un fruct complet sanatos si racoros. El nu are doar mai putine calorii decat majoritatea fructelor, dar, de asemenea, contine putin zahar. Mai mult decat atat, acesta are un continut de apa mai mare decat alte fructe, ceea ce este un mare avantaj, deoarece alimentele cu multa apa nu impovareaza organismul cu calorii. Prin urmare, pepenele este un fruct cu o densitate calorica scazuta, fiind o importanta "arma" intr-o dieta echilibrata. Puteti afla de aici si alte lucruri interesante despre pepenele verde.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaAceasta reteta de prajitura din foi cu nuci si miere nu este grea si merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o...
Prajitura in foi cu miere si nucaPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloEste pentru prima data cand fac aceasta tocana de legume si a iesit grozav de buna, datorita legumelor de tot felul! Va invit...
Tocana de legume cu orezSos delicios de mazare este simplu de facut pentru aceasta reteta de sos va trebuie un borcan mare de mazare.
Sos delicios de mazareSe prepara foarte usor si foarte repede, asa ca incercati si voi ! Sunt convinsa ca o sa va placa. Puteti urmari reteta...
Inghetata in 3 culori (reteta video)Se pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii