Daca insa ti se pare complicat sa gatesti tot felul de supe, noi iti oferim o varietate de retete internationale, care mai de care mai apetisante.
Bucataria internationala se bazeaza pe aceste cremoase antreuri, care se prepara rapid si au un gust foarte bun. Pot fi doar din legume, cremoase sau apoase, cu adaos de carne si cu multe verdeturi.
Iata 7 supe internationale, pe care le poti pregati cu usurinta la tine acasa, in ciuda denumirilor complicate.
1. Supa italiana: Acquacotta Se face din ciuperci, ceapa si usturoi calite in putin ulei, peste care se adauga rosii, apa, sare si piper. Dupa ce au fiert, se pune o mixtura de oua batute cu parmezan si putin maghiran. Se serveste cu doua felii de paine alba si patrunjel tocat. 2. Supa tunisiana: Berkoukech Se fierb in apa morcovi, 1 ceapa, patrunjel radacina, spanac, varza taiata marunt si fasole verde, condimentate cu sare si piper. Dupa ce au fiert se adauga pasta de rosii, ardei iuti, o lingura de faina pentru ingrosare, o lingurita de zahar si zeama de la o lamaie. Se serveste fierbinte cu putin ulei de masline deasupra. 3. Supa marocana: Bissara Este o supa crema de fasole. Se pune fasolea alba la fiert cu cativa catei de usturoi, iar dupa ce au fiert bine se scot din oala si se paseaza la blender si se adauga sare. Se serveste presarata cu chimen, paprika si ulei de masline. 4. Supa creola Se pune putin ulei intr-o oala de supa, se adauga homari si se soteaza. Adaugi cateva cepe, telina, patrunjel radacina si apa si fierbi cateva minute. Se pune putin vin alb, pasta de rosii si piper si se lasa la foc mic cateva ore, se serveste cu smantana si coniac. 5. Supa mexicana: Aguada Ceapa si usturoiul se calesc 2 minute in ulei incins, se adauga rosii din conserva sau proaspete si 1 l de supa de pui si se fierb 10 minute. Pe fundul unei farfurii se pun fasii de tortillas sau lipii prajite in ulei, se adauga supa si se orneaza cu patrunjel sau coriandru. 6. Supa braziliana: Canja Intr-o tigaie se pun: ceapa, usturoi, sos de rosii si bucati de pui, condimentate cu sare, piper si boia. Se prajesc in putin ulei de masline, apoi adaugi orez si amesteci bine. Se adauga apa si se fierbe 20 de minute. 7. Supa haitiana de pui Bucatile de pui se dau prin faina amestecata cu sare si piper si se prajesc cate 5 minute pe fiecare parte. Intr-o oala de supa se pune ceapa si se caleste, se adauga morcov, cartofi, telina si se "trag" in ulei incins. Dupa ce s-au sotat se pun 2 banane, linte, sos de ardei iute si apa sau zeama de pui si se fierb amestecand bine 15 minute. In supa se pot pune si macaroane si se serveste cu bucati de pui si patrunjel tocat.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii