9 curiozitati despre pepenele rosu

9 curiozitati despre pepenele rosu

  Prima recolta de pepeni a fost consemnata oficial acum aproape 5000 de ani, in Egipt. In lume sunt cultivate peste 1200 de soiuri de pepene, in 96 de tari.   In zonele mediteraneene, localnicii obisnuiesc sa combine gustul dulce al pepenelui cu cel sarat al branzei feta, obtinand astfel o delicioasa salata.   Pepenele e format in proportie de 92% din apa.   Exploratorii ce strabateau in lung si-n lat lumea pentru a descoperi locuri noi foloseau pepenii pe post de bidon, reusind astfel sa isi potoleasca setea.   Numele oficial al pepenelui este Citrullus Lanatus, din familia Curcubitaceae. Pepenii se inrudesc cu dovlecii, dovleceii si...castravetii.   Cel mai mare pepene din lume a intrat in Cartea Recordurilor in 1998, detinand greutatea de 118 kilograme.   Pepenele rosu nu contine grasimi si nu afecteaza colesterolul. Este o sursa excelenta de fibre, potasiu si vitamine precum A, B6 si C.   Unele studii nou efectuate spun ca una din substantele continute de pepeni – licopenul – ne poate proteja de efectele nocive ale soarelui si chiar de arsurile cauzate de acesta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa