Prima recolta de pepeni a fost consemnata oficial acum aproape 5000 de ani, in Egipt. In lume sunt cultivate peste 1200 de soiuri de pepene, in 96 de tari. In zonele mediteraneene, localnicii obisnuiesc sa combine gustul dulce al pepenelui cu cel sarat al branzei feta, obtinand astfel o delicioasa salata. Pepenele e format in proportie de 92% din apa. Exploratorii ce strabateau in lung si-n lat lumea pentru a descoperi locuri noi foloseau pepenii pe post de bidon, reusind astfel sa isi potoleasca setea. Numele oficial al pepenelui este Citrullus Lanatus, din familia Curcubitaceae. Pepenii se inrudesc cu dovlecii, dovleceii si...castravetii. Cel mai mare pepene din lume a intrat in Cartea Recordurilor in 1998, detinand greutatea de 118 kilograme. Pepenele rosu nu contine grasimi si nu afecteaza colesterolul. Este o sursa excelenta de fibre, potasiu si vitamine precum A, B6 si C. Unele studii nou efectuate spun ca una din substantele continute de pepeni – licopenul – ne poate proteja de efectele nocive ale soarelui si chiar de arsurile cauzate de acesta.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăO reteta in ton cu vremea de-afara.
Placinta (melcisori) cu mereIata ca a venit si toamna. Chiar daca afara ploua, tot are si toamna farmecul ei, daca ne gandim ca se apropie sarbatorile....
Paine felii cu usturoi (Pull apart bread)Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii