9 curiozitati despre pepenele rosu

9 curiozitati despre pepenele rosu

  Prima recolta de pepeni a fost consemnata oficial acum aproape 5000 de ani, in Egipt. In lume sunt cultivate peste 1200 de soiuri de pepene, in 96 de tari.   In zonele mediteraneene, localnicii obisnuiesc sa combine gustul dulce al pepenelui cu cel sarat al branzei feta, obtinand astfel o delicioasa salata.   Pepenele e format in proportie de 92% din apa.   Exploratorii ce strabateau in lung si-n lat lumea pentru a descoperi locuri noi foloseau pepenii pe post de bidon, reusind astfel sa isi potoleasca setea.   Numele oficial al pepenelui este Citrullus Lanatus, din familia Curcubitaceae. Pepenii se inrudesc cu dovlecii, dovleceii si...castravetii.   Cel mai mare pepene din lume a intrat in Cartea Recordurilor in 1998, detinand greutatea de 118 kilograme.   Pepenele rosu nu contine grasimi si nu afecteaza colesterolul. Este o sursa excelenta de fibre, potasiu si vitamine precum A, B6 si C.   Unele studii nou efectuate spun ca una din substantele continute de pepeni – licopenul – ne poate proteja de efectele nocive ale soarelui si chiar de arsurile cauzate de acesta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura
Bucataras.RO

Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura

Cand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....

Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos