Daca in Italia, la inceput, au existat painile plate, coapte pe pietre fierbinti, cunoscute sub numele de "focaccia"si care erau ieftine , gustoase si satioase, odata cu aducerea rosiilor din Peru de catre conchistadorii spanioli, a inceput adevarata istorie a pizzei. Prima pizzerie din lume s-a deschis la Neapole si pizzele erau coapte intr-un cuptor captusit cu lava adusa de pe Muntele Vezuviu. Pizza, in forma pe care o cunoastem in zilele noastre, s-a nascut in 1889, datorita reginei Margherita, care, insotita de sotul sau, regele Umberto I, a facut o vizita la Neapole , unde a vazut taranii mancand niste paini mari, plate si rotunde. Regina a cerut sa guste si ea si i-a placut atat de mult ,incat a inceput s-o manance ori de cate ori se afla in mijlocul poporului, lucru ce a produs consternare la Curte. Regina Margherita i-a comandat maestrului bucatar , Rafaelle Esposito, care detinea o taverna numita Pietro II Pizzaiola, sa-i prepare o selectie de "pizzas".In cinstea reginei sale, Rafaelle a copt o pizza speciala ,pe care a pus rosii, mozzarella si busuioc proaspat, reprezentand culorile steagului italian:rosu, alb si verde. Aceasta traditie culinara dainuie si in zilele noastre.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCand vine vorba de placinte sau tarte sarate, ai mei nu dau inapoi deloc! Sub diverse combinatii, cu ingrediente mereu la...
Aperitiv placinta cu spanac, jambon spaniol si branzaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii