Afla istoria pizzei Margherita

Daca in Italia, la inceput, au existat painile plate, coapte pe pietre fierbinti, cunoscute sub numele de "focaccia"si care erau ieftine , gustoase si satioase, odata cu aducerea rosiilor din Peru de catre conchistadorii spanioli, a inceput adevarata istorie a pizzei. Prima pizzerie din lume s-a deschis la Neapole si pizzele erau coapte intr-un cuptor captusit cu lava adusa de pe Muntele Vezuviu. Pizza, in forma pe care o cunoastem in zilele noastre, s-a nascut in 1889, datorita reginei Margherita, care, insotita de sotul sau, regele Umberto I, a facut o vizita la Neapole , unde a vazut taranii mancand niste paini mari, plate si rotunde. Regina a cerut sa guste si ea si i-a placut atat de mult ,incat a inceput s-o manance ori de cate ori se afla in mijlocul poporului, lucru ce a produs consternare la Curte. Regina Margherita i-a comandat maestrului bucatar , Rafaelle Esposito, care detinea o taverna numita Pietro II Pizzaiola, sa-i prepare o selectie de "pizzas".In cinstea reginei sale, Rafaelle a copt o pizza speciala ,pe care a pus rosii, mozzarella si busuioc proaspat, reprezentand culorile steagului italian:rosu, alb si verde. Aceasta traditie culinara dainuie si in zilele noastre.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori