Afla istoria pizzei Margherita

Daca in Italia, la inceput, au existat painile plate, coapte pe pietre fierbinti, cunoscute sub numele de "focaccia"si care erau ieftine , gustoase si satioase, odata cu aducerea rosiilor din Peru de catre conchistadorii spanioli, a inceput adevarata istorie a pizzei. Prima pizzerie din lume s-a deschis la Neapole si pizzele erau coapte intr-un cuptor captusit cu lava adusa de pe Muntele Vezuviu. Pizza, in forma pe care o cunoastem in zilele noastre, s-a nascut in 1889, datorita reginei Margherita, care, insotita de sotul sau, regele Umberto I, a facut o vizita la Neapole , unde a vazut taranii mancand niste paini mari, plate si rotunde. Regina a cerut sa guste si ea si i-a placut atat de mult ,incat a inceput s-o manance ori de cate ori se afla in mijlocul poporului, lucru ce a produs consternare la Curte. Regina Margherita i-a comandat maestrului bucatar , Rafaelle Esposito, care detinea o taverna numita Pietro II Pizzaiola, sa-i prepare o selectie de "pizzas".In cinstea reginei sale, Rafaelle a copt o pizza speciala ,pe care a pus rosii, mozzarella si busuioc proaspat, reprezentand culorile steagului italian:rosu, alb si verde. Aceasta traditie culinara dainuie si in zilele noastre.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Aperitiv placinta cu spanac, jambon spaniol si branza
Bucataras.RO

Aperitiv placinta cu spanac, jambon spaniol si branza

Cand vine vorba de placinte sau tarte sarate, ai mei nu dau inapoi deloc! Sub diverse combinatii, cu ingrediente mereu la...

Aperitiv placinta cu spanac, jambon spaniol si branza
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise