Astfel doar cateva dintre traditii s-au pastrat pana in zilele noastre. Cele mai cunoscute sunt inclinatia americanilor pentru gatitul direct pe foc sau la gratar (barbeque) si folosirea in exces a condimentelor colorate (in special, hot chili). In trecut o cina specifica americana consta in iepure la frigare, curcan de Craciun, picioare de broasca, crabi, broaste-testoase, cod, ton si homar, asezonate cu porumb, cartofi si fasole verde gatita in casa.
Acum la orice restaurant cu specific american gasesti supe, fripturi, mancaruri pe baza de carne, sosuri, placinte si chiar paste, preparate dupa retete imprumutate din bucataria europeana si asezonate dupa placul localnicilor. Americanii folosesc in special unt in loc de ulei la gatit, le place la nebunie bacon-ul (care este inclus in orice mic dejun), beau rom, bere, vin si coniac (daca se poate, toate la aceeasi masa) si servesc o cafea slaba, neagra si fara lapte. Majoritatea americanilor care nu traiesc in marile orase devoratoare de fast-food consuma o hrana cat se poate de naturala alcatuita din oua si bacon la micul dejun, biscuiti si carne de porc sau lapte cu cereale. Intr-un cuvant, retete simple cu ingrediente de baza, asta inseamna de fapt bucataria americana, retete care se prepara usor, nu semipreparate. Masa de pranz nu este foarte importanta la ei, preferand sa manance o salata de varza, mancare de fasole verde sau cartofi bine condimentati. Cina, in schimb, este un eveniment si americanii mananca fructe de mare si homari, iepure, veverite si alte animale de padure la gratar cu sosuri dulci sau foarte picante. Desertul tipic american consta in fructe: capsuni, mure, fragi si alte fructe de padure, mere si pere. In restaurantele americane gasesti la desert si diverse budinci sau sufleuri din fructe sau branza. Desi se lupta impotriva obezitatii, americanii moderni prefera fast-food-ul, mancatul pe strada sau la restaurant in locul gatitului "safe" de acasa. Evident, din lipsa timpului si a pasiunii pentru gatit. Insa in aceasta perioada, intoxicati de imaginea oamenilor obezi pe care ii vezi pe orice strada din SUA, americanii s-au reintors la "raw food", la gatitul simplu, natural, cu multe condimente in loc de sare si grasimi.
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacsupa crema pentru zile reci
Supa crema de legume si linteAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii