Americanii prefera...

Americanii prefera...

Astfel doar cateva dintre traditii s-au pastrat pana in zilele noastre. Cele mai cunoscute sunt inclinatia americanilor pentru gatitul direct pe foc sau la gratar (barbeque) si folosirea in exces a condimentelor colorate (in special, hot chili).   In trecut o cina specifica americana consta in iepure la frigare, curcan de Craciun, picioare de broasca, crabi, broaste-testoase, cod, ton si homar, asezonate cu porumb, cartofi si fasole verde gatita in casa.  
  Acum la orice restaurant cu specific american gasesti supe, fripturi, mancaruri pe baza de carne, sosuri, placinte si chiar paste, preparate dupa retete imprumutate din bucataria europeana si asezonate dupa placul localnicilor.   Americanii folosesc in special unt in loc de ulei la gatit, le place la nebunie bacon-ul (care este inclus in orice mic dejun), beau rom, bere, vin si coniac (daca se poate, toate la aceeasi masa) si servesc o cafea slaba, neagra si fara lapte.   Majoritatea americanilor care nu traiesc in marile orase devoratoare de fast-food consuma o hrana cat se poate de naturala alcatuita din oua si bacon la micul dejun, biscuiti si carne de porc sau lapte cu cereale. Intr-un cuvant, retete simple cu ingrediente de baza, asta inseamna de fapt bucataria americana, retete care se prepara usor, nu semipreparate.   Masa de pranz nu este foarte importanta la ei, preferand sa manance o salata de varza, mancare de fasole verde sau cartofi bine condimentati.   Cina, in schimb, este un eveniment si americanii mananca fructe de mare si homari, iepure, veverite si alte animale de padure la gratar cu sosuri dulci sau foarte picante.     Desertul tipic american consta in fructe: capsuni, mure, fragi si alte fructe de padure, mere si pere. In restaurantele americane gasesti la desert si diverse budinci sau sufleuri din fructe sau branza.   Desi se lupta impotriva obezitatii, americanii moderni prefera fast-food-ul, mancatul pe strada sau la restaurant in locul gatitului "safe" de acasa. Evident, din lipsa timpului si a pasiunii pentru gatit.   Insa in aceasta perioada, intoxicati de imaginea oamenilor obezi pe care ii vezi pe orice strada din SUA, americanii s-au reintors la "raw food", la gatitul simplu, natural, cu multe condimente in loc de sare si grasimi.    

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Cozonac cu fructe uscate
2
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Prajitura cu crema caramel
3
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Braduti din biscuiti si ciocolata
5
Retete de Pasti

Braduti din biscuiti si ciocolata

Bunatati de Paste Imi amintesc cu drag de dulciurile copilariei mele si incerc sa le fac pentru fetita mea. Faceam impreuna...

Braduti din biscuiti si ciocolata
Parteneri
Desert prajitura N 11 Oct
Bucataras.RO

Desert prajitura N 11 Oct

E fara cuvinte doar cu amintiri......

Desert prajitura N 11 Oct
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori