Angajam degustatori de ciocolata!

(0)
admin postat de
Lasand

gluma la o parte, daca esti un pasionat al ciocolatei, ar trebui sa

stii sa recunosti o ciocolata buna. Ciocolata trebuie sa fie aromata,

originala si creata din ingrediente autentice. Atunci cand e asa,

ciocolata are puterea sa ne duca intr-o calatorie captivanta a

simturilor, pe care putini o pot refuza. Gandeste-te numai la luciul

unei ciocolate cu crema, sau la sunetul pe care il face o bucatica de

ciocolata rupta, sau la textura fina a ciocolatelor cu adevarat bune.










Dar

ce trebuie sa stie un degustator de ciocolata?






Priveste

bine bucatica de ciocolata...






Cu

atentie. Ciocolata trebuie savurata inca din momentul in care incepi

sa o privesti. Ciocolata bine facuta trebuie sa aiba un luciu

"glossy”, de intensitate delicata -la ciocolata simpla, neagra-

pana la o intensitate mare, in cazul ciocolatei cu crema. Culoarea

variaza in functie de ingrediente, insa ciocolata trebuie sa aiba o

nuanta curata, fara sa fie "prafoasa” sau cu imperfectiuni.






Asculta...ciocolata

Daca

ai in mana o tableta de ciocolata si o rupi, ar trebui sa auzi un

zgomot curat, sanatos, care sa te faca sa te gandesti deja la gustul

divin.






Atinge-o

Cu

siguranta ca, daca o tii prea mult in mana, ciocolata se va topi;

insa ea ar trebui sa se simta matasoasa si fina, in niciun caz

prafoasa sau lipicioasa.






Miroase

ciocolata

Boabele

de cacao au cel putin 400 de arome distincte si, in ...
functie de tipul

boabelor din care e facuta bucatica ta de ciocolata, ai putea simti

un miros fin de fructe rosii, capsuni sau chiar masline, iasomie,

tabac, sau condimentat. Boaba de cacao isi ia cate putin din mirosul

mediului in care este depozitata, asa ca, ai grija unde tii ciocolata

si cum o pastrezi.






Gusta

ciocolata

Gustul,

in sfarsit, gustul. Pune in gura o bucatica de ciocolata si las-o sa

se topeasca. In timp ce se topeste, simturile iti vor fi toate

invadate de o mie de senzatii minunate. Fiecare simte gustul

ciocolatei in felul sau unic si personal, mai ales ca in cacao se

gasesc peste 300 de componente care afecteaza gustul.























Alte articole cu:
degustator
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite