Angajam degustatori de ciocolata!

Lasand gluma la o parte, daca esti un pasionat al ciocolatei, ar trebui sa stii sa recunosti o ciocolata buna. Ciocolata trebuie sa fie aromata, originala si creata din ingrediente autentice. Atunci cand e asa, ciocolata are puterea sa ne duca intr-o calatorie captivanta a simturilor, pe care putini o pot refuza. Gandeste-te numai la luciul unei ciocolate cu crema, sau la sunetul pe care il face o bucatica de ciocolata rupta, sau la textura fina a ciocolatelor cu adevarat bune.
Dar ce trebuie sa stie un degustator de ciocolata?
Priveste bine bucatica de ciocolata...
Cu atentie. Ciocolata trebuie savurata inca din momentul in care incepi sa o privesti. Ciocolata bine facuta trebuie sa aiba un luciu "glossy”, de intensitate delicata -la ciocolata simpla, neagra- pana la o intensitate mare, in cazul ciocolatei cu crema. Culoarea variaza in functie de ingrediente, insa ciocolata trebuie sa aiba o nuanta curata, fara sa fie "prafoasa” sau cu imperfectiuni.
Asculta...ciocolata Daca ai in mana o tableta de ciocolata si o rupi, ar trebui sa auzi un zgomot curat, sanatos, care sa te faca sa te gandesti deja la gustul divin.
Atinge-o Cu siguranta ca, daca o tii prea mult in mana, ciocolata se va topi; insa ea ar trebui sa se simta matasoasa si fina, in niciun caz prafoasa sau lipicioasa.
Miroase ciocolata Boabele de cacao au cel putin 400 de arome distincte si, in functie de tipul boabelor din care e facuta bucatica ta de ciocolata, ai putea simti un miros fin de fructe rosii, capsuni sau chiar masline, iasomie, tabac, sau condimentat. Boaba de cacao isi ia cate putin din mirosul mediului in care este depozitata, asa ca, ai grija unde tii ciocolata si cum o pastrezi.
Gusta ciocolata Gustul, in sfarsit, gustul. Pune in gura o bucatica de ciocolata si las-o sa se topeasca. In timp ce se topeste, simturile iti vor fi toate invadate de o mie de senzatii minunate. Fiecare simte gustul ciocolatei in felul sau unic si personal, mai ales ca in cacao se gasesc peste 300 de componente care afecteaza gustul.




 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Se potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
1
Mancaruri cu legume

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Placinta quatro formaggi
2
Aluaturi

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Sufleu de dovlecel cu legume
4
Mancaruri cu legume

Sufleu de dovlecel cu legume

Ideal de facut si o mancare delicioasa.

Sufleu de dovlecel cu legume
Cartofi gratinati
5
Mancaruri cu cartofi

Cartofi gratinati

Este o reteta destul de usor de realizat, este gustoasa si este foarte potrivita pentru pranz sau cina.

Cartofi gratinati
Parteneri
Lasagna cu somon, spanac si leurda
Bucataras.RO

Lasagna cu somon, spanac si leurda

O reteta facuta cu ce a ramas de la o masa cu somon facut la gril. Un fel de reconditionare a pestelui ramas…

Lasagna cu somon, spanac si leurda
Gem de capsuni cu menta
Gustos.RO

Gem de capsuni cu menta

Reteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...

Gem de capsuni cu menta