Anguilla - insula gurmanzilor

Cunoscuta ca si capitala culinara a Insulelor Caraibe, Anguilla are o extraordinara "scena" culinara. Ea ofera turistilor peste 70 de experiente culinare, trecand prin toate etapele de la elegant, la intim, la restaurante bistro pe malul marii si locuri pentru picnic-uri spontane.
Aceasta insula este faimoasa pentru mancarurile gatite de bucatari recunoscuti din toata lumea si de aseamenea de bucatari care au castigat premii locale, care creeaza savoarea specifica insulei culinare. Bucatarii insulei apar in articole publicate de Bon Appetit, Gourmet, si The New York Times.
Data fiind abundenta fructelor de mare sunt mai multe optiuni pentru creativii bucatari si mai multe alegeri, cu multele meniuri variate din deliciosul homar, sau fratele mai mic si mai dulce racul implatosat. Acestea vor fi stropite de cele mai alese vinuri.
Anguilla gazduieste doua din cele mai mari crame, localizate in Malliouhana Hotel & Spa si Koal Keel Restaurant. Malliouhana este castigatoarea Wine Spectator's Grand Award, avand peste 25.000 de soiuri de vinuri.

Mai jos va prezentam o specialitate locala.

Homar in sos de lamaie
Ingrediente: 1 homar mare, proaspat, 1 tulpina de telina, 1 cana ulei de masline, 2 lamai mari, sare, piper alb, busuioc
Indicatii
Se spala homarul si se inchide cu o bucata de vata gaurica din spatele cozii, ca sa nu se goleasca in timpul fierberii. Acelasi lucru si in cazul in care homarul are vreun picior rupt.
Daca vasul nu este suficient de mare se leaga homarul cu sfoara intorcandu-i coada spre cap.
Se adauga telina si se lasa sa fiarba impreuna timp de 40-50 minute. Dupa ce a fiert, se scurge bine si se lasa sa se raceasca.
Se taie picioarele homarului si se elimina carapacea cu grija. Se taie carnea homarului pe lungime si se scoate intestinul. Cu o lingurita se aduna ouale si restul maruntaielor si se arunca. Se scoate tot ce este carne moale din picioare.
Carnea se taie feliute si se asaza pe un platou.
Se combina uleiul de masline, zeama de lamaie si piperul cu ouale si partile moi din picioare, amestecandu-se pana se obtine un sos bine omogenizat.
Se toarna sosul peste homar si se orneaza cu busuioc tocat si felii de lamaie.stecandu-se pana se obtine un sos bine omogenizat.
Se toarna sosul peste homar si se orneaza cu busuioc tocat si felii de lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Supa crema de dovlecei si rosii

Supa crema de dovlecei si rosii

• taiati dovleceii rondele, ceapa, telina si cartofii in cuburi si puneti legumele la fiert in 2 litri de apa

Supa crema de dovlecei si rosii
Cele mai apreciate rețete
Burek cu branza sarata
1
Preparate sarate

Burek cu branza sarata

Branza se rade sau se zdrobeste fin si se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Compozitia trebuie sa fie destul de...

Burek cu branza sarata
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
2
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
Mici ca la Buzau
3
Mancaruri cu carne

Mici ca la Buzau

Nu stiu cum ar arata 1Mai fara mici, iar cei mai deliciosi mititei sunt cei de la Buzau. De oriunde ai fi, cu aceasta reteta...

Mici ca la Buzau
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
4
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Ciorba pe pui cu fasole fideluta si dovlecel
Bucataras.RO

Ciorba pe pui cu fasole fideluta si dovlecel

E vara, e cald, merge o ciorba rece cu legume din gradina, unele proaspete, altele consevate. Nu toate legumele se fac...

Ciorba pe pui cu fasole fideluta si dovlecel
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Prajitura turnata cu branza si visine
ReteteCulinare.RO

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate