Cunoscuta ca si capitala culinara a Insulelor Caraibe, Anguilla are o extraordinara "scena" culinara. Ea ofera turistilor peste 70 de experiente culinare, trecand prin toate etapele de la elegant, la intim, la restaurante bistro pe malul marii si locuri pentru picnic-uri spontane.
Aceasta insula este faimoasa pentru mancarurile gatite de bucatari recunoscuti din toata lumea si de aseamenea de bucatari care au castigat premii locale, care creeaza savoarea specifica insulei culinare. Bucatarii insulei apar in articole publicate de Bon Appetit, Gourmet, si The New York Times.
Data fiind abundenta fructelor de mare sunt mai multe optiuni pentru creativii bucatari si mai multe alegeri, cu multele meniuri variate din deliciosul homar, sau fratele mai mic si mai dulce racul implatosat. Acestea vor fi stropite de cele mai alese vinuri.
Anguilla gazduieste doua din cele mai mari crame, localizate in Malliouhana Hotel & Spa si Koal Keel Restaurant. Malliouhana este castigatoarea Wine Spectator's Grand Award, avand peste 25.000 de soiuri de vinuri.
Mai jos va prezentam o specialitate locala.
Homar in sos de lamaie
Ingrediente: 1 homar mare, proaspat, 1 tulpina de telina, 1 cana ulei de masline, 2 lamai mari, sare, piper alb, busuioc
Indicatii
Se spala homarul si se inchide cu o bucata de vata gaurica din spatele cozii, ca sa nu se goleasca in timpul fierberii. Acelasi lucru si in cazul in care homarul are vreun picior rupt.
Daca vasul nu este suficient de mare se leaga homarul cu sfoara intorcandu-i coada spre cap.
Se adauga telina si se lasa sa fiarba impreuna timp de 40-50 minute. Dupa ce a fiert, se scurge bine si se lasa sa se raceasca.
Se taie picioarele homarului si se elimina carapacea cu grija. Se taie carnea homarului pe lungime si se scoate intestinul. Cu o lingurita se aduna ouale si restul maruntaielor si se arunca. Se scoate tot ce este carne moale din picioare.
Carnea se taie feliute si se asaza pe un platou.
Se combina uleiul de masline, zeama de lamaie si piperul cu ouale si partile moi din picioare, amestecandu-se pana se obtine un sos bine omogenizat.
Se toarna sosul peste homar si se orneaza cu busuioc tocat si felii de lamaie.stecandu-se pana se obtine un sos bine omogenizat.
Se toarna sosul peste homar si se orneaza cu busuioc tocat si felii de lamaie.
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Sarmalele nu lipsesc din meniul niciunui roman. Sarmalute aburinde asezonate cu voie buna.
Sarmalute in foi de varzaAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeAceasta ciorba cred ca nu are nevoie de nici o prezentare, e atat de gustoasa si satioasa ca nici nu iti mai trebuie felul doi!
Ciorba de porc cu legumeSe curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii