Aveti lichior de oua pe masa de sarbatori?

(1)
admin postat de
Multi cred ca

lichiorul de oua este o traditie din America adusa in Europa. Este partial

adevarat. Originile acestui lichior inca sunt un subiect de dezbatare. O

bautura similara cu lichiorul de oua, poate avea originile in Anglia de est, din

care poate fi fost dezvoltata din aceasta bautura posset (bautura fierbinte din

lapte).



In America

Coloniala romul a fost numit "grog", asadar numele de "eggnog"

(lichior de oua) este derivat din descrierile acestei bauturi "egg-and-grog",

care a fost transformat in "egg'n'grog" si de curand in "eggnog".



Alti experti

relateaza ca "nog" din cuvantul "eggnog" provine din

cuvantul "noggin", halba mica sculptata, folosita in taverne pentru a

servi bauturile alcoolice.



O parere a fost

ca acest lichior de oua a fost inceput ca o amestecatura intre sherry spaniol

si lapte. Englezii au numit aceasta amestecatura "Dry sack posset"

(vin alb cu lapte cald). Este foarte simplu sa observi cum o bautura cu oua

(egg) amestecata cu lapte cald (noggin) devine lichior de oua (eggnog).



Aceasta a fost

adusa in America coloniala, devenind o bautura traditionala care se bea in

timpul iernii.



In anii 1800,

lichiorul a fost produs in cantitati mari, fiind introdus in clasa bauturile

sociale, servit la petrecerile de sarbatori de iarna. Un vizitator

din Anglia, in 1866, a declarat: " Craciunul nu este observat cum trebuie

numai daca aduci lichior de oua ...
pentru toti invitatii; toti ii cheama pe

ceilalti si aceasta chemare este sarbatorita cu un solemn pahar de lichior de

oua...Este preparat rece si se bea rece si asa va fi comandata."



Si desigur

Craciunul nu a fost singura zi in care se bea lichior de oua. In Baltimore,

aceasta bautura se serveste de Anul Nou.



Este greu sa-ti

imaginezi un Craciun fara traditionalul lichior de oua. Acesta bautura va avea

intotdeauna acel caracter social si va condimenta atmosfera.



Cand veti gusta

acest lichior, aduceti-va aminte de istoria lui.









Lichior de

oua:



Ingrediente: 5 galbenusuri, 500 ml lapte, 250 ml

alcool, 350 g zahar, 250 ml rom, vanilie.



Mod de preparare: Galbenusurile se freaca bine, 2-3 minute, cu

zaharul si zaharul vanilat, apoi se dilueaza cu laptele clocotit, adaugat cite

putin - o lingurita la inceput, pina se subtiaza si apoi, in suvoi continuu,

amestecand mereu cu lingura. Dupa ce s-a topit tot zaharul, se adauga alcoolul

si romul in suvoi subtire si continuu, amestecind tot timpul, ca sa nu se

formeze cheaguri. Se toarna in sticle care se vor astupa bine. Dupa 10 zile,

lichiorul se poate consuma. Pe parcurs se va ingrosa. In acest lichior se pot

adauga, de asemenea, cacao, ciocolata sau nescafe care se freaca cu

galbenusurile si zaharul, se dilueaza cu laptele clocotit, si, apoi, cu spirtul

si romul.
Alte articole cu:
lichior
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite