Briose calde cu forma de cruce cu visine uscate si fistic

(0)
admin postat de
Iata si reteta pentru 16 briose:

Ingrediente: 6 linguri de zahar, 1 ceasca de lapte, un sfert de pachet de unt fara sare, 1/2 de lingura de scortisoara macinata, 1/4 de lingura de nucsoara macinata, 1/8 de lingura de cuisoare macinate, coaja rasa de la o lamaie, un sfert de ceasca de apa calda, 2 pachetele de drojdie uscata, 1 ou intreg si 2 galbenusuri, 3 1/3 cesti de faina pentru aluat si putin in plus la framantat,1 lingurita de sare, 1 ceasca de visine uscate, 1/2 ceasca de fistic tocat, putin unt pentru ungerea tavii si a exteriorului compozitiei, 1 galbenus amestecat cu o lingura de lapte pentru glazura.
Pentru glazura: 1 ceasca de zahar pudra, 1-2 linguri de lapte cald

Mod de preparare:

Se amesteca 5 linguri de zahar, laptele, untul, scortisoara, nucsoara, cuisoarele, si coaja de lamaie intrun recipient la foc mediu. Se amesteca pana cand laptele este cald si untul este topit. Se toarna intrun castron mare si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. In acelasi timp, se combina apa calda cu restul de 1 lingura de zahar intrun castron mic unde se toarna in ploaie drojdia de bere si se lasa pana se topeste, in jur de 10 de minute. Se bat ouale intregi, galbenusul de ou, drojdia de bere in laptele racit.
Intrun alt castron, se amesteca sarea cu cele 3 1 / 3 cani de faina. Se adauga amestecul facut mai devreme si se framanta pana se formeaza un aluat lipicios. Se adauga ...
visinele si fisticul. Se amesteca in continuare pana aluatul devine elastic. Daca aluatul este prea lipicios, se mai cerne faina peste el.
Se pune aluatul intro tava si se unge suprafata cu unt topit. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca cam 2 ore. Se mai framanta usor si se mai lasa 30 minute. Se separa in 4 parti egale. Se face fiecare parte de aluat ca o bila. Fiecare bila se mai imparte in 4 bucati si se puna la copt in forme de aproximativ 20-30 cm. Se acopera cu folie de plastic si se mai lasa sa creasca pana isi dubleza volumul, cam 30 minute.

Se pregateste cuptorul si se dau la copt la 180 grade.

Se ung chiflele cu ou. Se coc pana capata o culoare galbui maronie si apoi se lasa sa se raceasca.

Glazura se prepara astfel: se amesteca zaharul pudra cu laptele caldut pana se face o compozitie mai consistenta. Daca este prea tare se mai poate adauga lapte.

Se traseaza cate o cruce pe fiecare briosa si se servesc la temperatura camerei.

www.recipelink.com

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite