Briose calde cu forma de cruce cu visine uscate si fistic

Iata si reteta pentru 16 briose:

Ingrediente: 6 linguri de zahar, 1 ceasca de lapte, un sfert de pachet de unt fara sare, 1/2 de lingura de scortisoara macinata, 1/4 de lingura de nucsoara macinata, 1/8 de lingura de cuisoare macinate, coaja rasa de la o lamaie, un sfert de ceasca de apa calda, 2 pachetele de drojdie uscata, 1 ou intreg si 2 galbenusuri, 3 1/3 cesti de faina pentru aluat si putin in plus la framantat,1 lingurita de sare, 1 ceasca de visine uscate, 1/2 ceasca de fistic tocat, putin unt pentru ungerea tavii si a exteriorului compozitiei, 1 galbenus amestecat cu o lingura de lapte pentru glazura.
Pentru glazura: 1 ceasca de zahar pudra, 1-2 linguri de lapte cald

Mod de preparare:

Se amesteca 5 linguri de zahar, laptele, untul, scortisoara, nucsoara, cuisoarele, si coaja de lamaie intrun recipient la foc mediu. Se amesteca pana cand laptele este cald si untul este topit. Se toarna intrun castron mare si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. In acelasi timp, se combina apa calda cu restul de 1 lingura de zahar intrun castron mic unde se toarna in ploaie drojdia de bere si se lasa pana se topeste, in jur de 10 de minute. Se bat ouale intregi, galbenusul de ou, drojdia de bere in laptele racit.
Intrun alt castron, se amesteca sarea cu cele 3 1 / 3 cani de faina. Se adauga amestecul facut mai devreme si se framanta pana se formeaza un aluat lipicios. Se adauga visinele si fisticul. Se amesteca in continuare pana aluatul devine elastic. Daca aluatul este prea lipicios, se mai cerne faina peste el.
Se pune aluatul intro tava si se unge suprafata cu unt topit. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca cam 2 ore. Se mai framanta usor si se mai lasa 30 minute. Se separa in 4 parti egale. Se face fiecare parte de aluat ca o bila. Fiecare bila se mai imparte in 4 bucati si se puna la copt in forme de aproximativ 20-30 cm. Se acopera cu folie de plastic si se mai lasa sa creasca pana isi dubleza volumul, cam 30 minute.

Se pregateste cuptorul si se dau la copt la 180 grade.

Se ung chiflele cu ou. Se coc pana capata o culoare galbui maronie si apoi se lasa sa se raceasca.

Glazura se prepara astfel: se amesteca zaharul pudra cu laptele caldut pana se face o compozitie mai consistenta. Daca este prea tare se mai poate adauga lapte.

Se traseaza cate o cruce pe fiecare briosa si se servesc la temperatura camerei.

www.recipelink.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Supa crema de dovlecei si rosii

Supa crema de dovlecei si rosii

• taiati dovleceii rondele, ceapa, telina si cartofii in cuburi si puneti legumele la fiert in 2 litri de apa

Supa crema de dovlecei si rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
3
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
Sirop de zmeura pentru la iarna
4
Siropuri

Sirop de zmeura pentru la iarna

Acest sirop de zmeură se poate folosi în multiple moduri - poți să îl adaugi în limonade răcoritoare pentru un plus de...

Sirop de zmeura pentru la iarna
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Salata olteneasca cu cartofi si verdeturi
Bucataras.RO

Salata olteneasca cu cartofi si verdeturi

Dragostea e o salata

Salata olteneasca cu cartofi si verdeturi
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Prajitura turnata cu branza si visine
ReteteCulinare.RO

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola
Descoperă rețeta de broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola, un fel de mâncare savuros și sănătos. Află... citeste mai mult
Broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate