Bucataria din partea aceasta a lumii se distinge prin consumul de carne de vita la gratar ("asado"), coltunasi copti in untura ("empanadas"), carnati picanti si mult vin rosu tare si foarte gustos.
Argentinienii sunt cei mai renumiti din lume pentru minunatele fripturi pe gratar din carne de vita. Insa unii nu folosesc doar coastele si cotletul pentru gratar, ci si parti mai neobisnuite ca testicolele sau burta, ceea ce s-ar putea sa nu placa oricui.
Carnea de vita pentru gratar se pregateste din timp si se lasa la marinat intr-o "explozie" de condimente: usturoi, oregano, dafin, patrunjel, ulei, otet sau lamaie si vin.
Alaturi de carnea preparata la gratar se servesc mancaruri pe baza de porumb si salate din legume proaspete. Ca antreu ei mananca supe si ciorbe din carne, porumb si legume.
O mancarea taraneasca argentiniana este tamales, un amestec din carne de vita, porumb si legume, care se inveleste intr-o frunza de porumb si se fierbe.
Un alt produs argentinian importat din Spania este coltunasul sau empanada. Acesti coltunasi se fac din aluat moale, umplut cu carne tocata, ceapa, stafide, masline si oua fierte tari. Insa au aparut in diverse zone din Argentina si alte variante ale reteti originale de empanadas, care contin carne de vita, ci doar branza si sunca sau spanac si slanina.
Argentinienii consuma si foarte mult peste, fructe de mare, dar si multe branzeturi pe care le prepara in casa. Dintre cele mai cunoscute sunt: Sardo - din lapte de vaca, Capilla - branza de oaie si Provolette - o branza de capra servita cu ulei de masline, oregano si piper.
Bucataria argentiniana este renumita si prin deserturile sale care constau in felii de branza acoperite cu jeleuri de fructe, dulce de leche -o budinca din lapte, zahar si vanilie sau alfajores - dulciuri din lapte si ciocolata.
Argentinienii beau ceai yerba mate, foarte energizant, iar la masa de pranz si la cina, beau in general vin rosu si parfumat.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciMâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Tapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapiocaAstazi va servesc cu un tort minunat cu capsuni! Ce poate fi mai bun in acest sezon? Este un tort simplu, cu o crema de...
Desert tort cu iaurt si capsuniSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii