Bucataria argentiniana

(0)
admin postat de






Bucataria

din partea aceasta a lumii se distinge prin consumul de carne de vita

la gratar ("asado"), coltunasi copti in untura

("empanadas"), carnati picanti si mult vin rosu tare si

foarte gustos.






Argentinienii

sunt cei mai renumiti din lume pentru minunatele fripturi pe gratar

din carne de vita. Insa unii nu folosesc doar coastele si cotletul

pentru gratar, ci si parti mai neobisnuite ca testicolele sau burta,

ceea ce s-ar putea sa nu placa oricui.








Carnea

de vita pentru gratar se pregateste din timp si se lasa la marinat

intr-o "explozie" de condimente: usturoi, oregano, dafin,

patrunjel, ulei, otet sau lamaie si vin.








Alaturi

de carnea preparata la gratar se servesc mancaruri pe baza de porumb

si salate din legume proaspete. Ca antreu ei mananca supe si ciorbe

din carne, porumb si legume.








O

mancarea taraneasca argentiniana este tamales, un amestec din carne

de vita, porumb si legume, care se inveleste intr-o frunza de porumb

si se fierbe.






Un

alt produs argentinian importat din Spania este coltunasul sau

empanada. Acesti coltunasi se fac din aluat moale, umplut cu carne

tocata, ceapa, stafide, masline si oua fierte tari. Insa au aparut in

diverse zone din Argentina si alte variante ale reteti originale de

empanadas, care contin carne de vita, ci doar branza si sunca sau

spanac si slanina.








Argentinienii

consuma si foarte mult peste, fructe de mare, dar ...
si multe branzeturi

pe care le prepara in casa. Dintre cele mai cunoscute sunt: Sardo -

din lapte de vaca, Capilla - branza de oaie si Provolette - o branza

de capra servita cu ulei de masline, oregano si piper.






Bucataria

argentiniana este renumita si prin deserturile sale care constau in

felii de branza acoperite cu jeleuri de fructe, dulce de leche -o

budinca din lapte, zahar si vanilie sau alfajores - dulciuri din

lapte si ciocolata.








Argentinienii

beau ceai yerba mate, foarte energizant, iar la masa de pranz si la

cina, beau in general vin rosu si parfumat.





Alte articole cu:
argentiniana
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite