Bucataria
din partea aceasta a lumii se distinge prin consumul de carne de vita
la gratar ("asado"), coltunasi copti in untura
("empanadas"), carnati picanti si mult vin rosu tare si
foarte gustos.
Argentinienii
sunt cei mai renumiti din lume pentru minunatele fripturi pe gratar
din carne de vita. Insa unii nu folosesc doar coastele si cotletul
pentru gratar, ci si parti mai neobisnuite ca testicolele sau burta,
ceea ce s-ar putea sa nu placa oricui.
Carnea
de vita pentru gratar se pregateste din timp si se lasa la marinat
intr-o "explozie" de condimente: usturoi, oregano, dafin,
patrunjel, ulei, otet sau lamaie si vin.
Alaturi
de carnea preparata la gratar se servesc mancaruri pe baza de porumb
si salate din legume proaspete. Ca antreu ei mananca supe si ciorbe
din carne, porumb si legume.
O
mancarea taraneasca argentiniana este tamales, un amestec din carne
de vita, porumb si legume, care se inveleste intr-o frunza de porumb
si se fierbe.
Un
alt produs argentinian importat din Spania este coltunasul sau
empanada. Acesti coltunasi se fac din aluat moale, umplut cu carne
tocata, ceapa, stafide, masline si oua fierte tari. Insa au aparut in
diverse zone din Argentina si alte variante ale reteti originale de
empanadas, care contin carne de vita, ci doar branza si sunca sau
spanac si slanina.
Argentinienii
consuma si foarte mult peste, fructe de mare, dar ...
si multe branzeturi
pe care le prepara in casa. Dintre cele mai cunoscute sunt: Sardo -
din lapte de vaca, Capilla - branza de oaie si Provolette - o branza
de capra servita cu ulei de masline, oregano si piper.
Bucataria
argentiniana este renumita si prin deserturile sale care constau in
felii de branza acoperite cu jeleuri de fructe, dulce de leche -o
budinca din lapte, zahar si vanilie sau alfajores - dulciuri din
lapte si ciocolata.
Argentinienii
beau ceai yerba mate, foarte energizant, iar la masa de pranz si la
cina, beau in general vin rosu si parfumat.
pe care le prepara in casa. Dintre cele mai cunoscute sunt: Sardo -
din lapte de vaca, Capilla - branza de oaie si Provolette - o branza
de capra servita cu ulei de masline, oregano si piper.
Bucataria
argentiniana este renumita si prin deserturile sale care constau in
felii de branza acoperite cu jeleuri de fructe, dulce de leche -o
budinca din lapte, zahar si vanilie sau alfajores - dulciuri din
lapte si ciocolata.
Argentinienii
beau ceai yerba mate, foarte energizant, iar la masa de pranz si la
cina, beau in general vin rosu si parfumat.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe