Bucataria din partea aceasta a lumii se distinge prin consumul de carne de vita la gratar ("asado"), coltunasi copti in untura ("empanadas"), carnati picanti si mult vin rosu tare si foarte gustos.
Argentinienii sunt cei mai renumiti din lume pentru minunatele fripturi pe gratar din carne de vita. Insa unii nu folosesc doar coastele si cotletul pentru gratar, ci si parti mai neobisnuite ca testicolele sau burta, ceea ce s-ar putea sa nu placa oricui.
Carnea de vita pentru gratar se pregateste din timp si se lasa la marinat intr-o "explozie" de condimente: usturoi, oregano, dafin, patrunjel, ulei, otet sau lamaie si vin.
Alaturi de carnea preparata la gratar se servesc mancaruri pe baza de porumb si salate din legume proaspete. Ca antreu ei mananca supe si ciorbe din carne, porumb si legume.
O mancarea taraneasca argentiniana este tamales, un amestec din carne de vita, porumb si legume, care se inveleste intr-o frunza de porumb si se fierbe.
Un alt produs argentinian importat din Spania este coltunasul sau empanada. Acesti coltunasi se fac din aluat moale, umplut cu carne tocata, ceapa, stafide, masline si oua fierte tari. Insa au aparut in diverse zone din Argentina si alte variante ale reteti originale de empanadas, care contin carne de vita, ci doar branza si sunca sau spanac si slanina.
Argentinienii consuma si foarte mult peste, fructe de mare, dar si multe branzeturi pe care le prepara in casa. Dintre cele mai cunoscute sunt: Sardo - din lapte de vaca, Capilla - branza de oaie si Provolette - o branza de capra servita cu ulei de masline, oregano si piper.
Bucataria argentiniana este renumita si prin deserturile sale care constau in felii de branza acoperite cu jeleuri de fructe, dulce de leche -o budinca din lapte, zahar si vanilie sau alfajores - dulciuri din lapte si ciocolata.
Argentinienii beau ceai yerba mate, foarte energizant, iar la masa de pranz si la cina, beau in general vin rosu si parfumat.
Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiSe potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice
Prajitura cu jeleu de cirese si crema de friscaO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseIdeal de facut si o mancare delicioasa.
Sufleu de dovlecel cu legumeO prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului.
Cheesecake cu capsuniCel mai simplu desert cu doar trei ingrediente!
Desert bomboane RafaelloReteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...
Gem de capsuni cu menta
Comentarii