Bucataria din partea aceasta a lumii se distinge prin consumul de carne de vita la gratar ("asado"), coltunasi copti in untura ("empanadas"), carnati picanti si mult vin rosu tare si foarte gustos.
Argentinienii sunt cei mai renumiti din lume pentru minunatele fripturi pe gratar din carne de vita. Insa unii nu folosesc doar coastele si cotletul pentru gratar, ci si parti mai neobisnuite ca testicolele sau burta, ceea ce s-ar putea sa nu placa oricui.
Carnea de vita pentru gratar se pregateste din timp si se lasa la marinat intr-o "explozie" de condimente: usturoi, oregano, dafin, patrunjel, ulei, otet sau lamaie si vin.
Alaturi de carnea preparata la gratar se servesc mancaruri pe baza de porumb si salate din legume proaspete. Ca antreu ei mananca supe si ciorbe din carne, porumb si legume.
O mancarea taraneasca argentiniana este tamales, un amestec din carne de vita, porumb si legume, care se inveleste intr-o frunza de porumb si se fierbe.
Un alt produs argentinian importat din Spania este coltunasul sau empanada. Acesti coltunasi se fac din aluat moale, umplut cu carne tocata, ceapa, stafide, masline si oua fierte tari. Insa au aparut in diverse zone din Argentina si alte variante ale reteti originale de empanadas, care contin carne de vita, ci doar branza si sunca sau spanac si slanina.
Argentinienii consuma si foarte mult peste, fructe de mare, dar si multe branzeturi pe care le prepara in casa. Dintre cele mai cunoscute sunt: Sardo - din lapte de vaca, Capilla - branza de oaie si Provolette - o branza de capra servita cu ulei de masline, oregano si piper.
Bucataria argentiniana este renumita si prin deserturile sale care constau in felii de branza acoperite cu jeleuri de fructe, dulce de leche -o budinca din lapte, zahar si vanilie sau alfajores - dulciuri din lapte si ciocolata.
Argentinienii beau ceai yerba mate, foarte energizant, iar la masa de pranz si la cina, beau in general vin rosu si parfumat.
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsse incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos CassisReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii