Bucataria japoneza

(0)
admin postat de
Cand ma gandesc la bucataria japoneza ma gandesc la armonie, disciplina si imaculare. Japonezii sunt cei mai organizati si curati oameni pe care i-am intalnit vreodata si aceste lucruri sunt reflectate si in mancarea si in felul cum mananca. Totul este organizat, dupa un sistem foarte bine pus la punct. La fel cum in caz de un cutremur toata lumea stie ce are de facut si incotro sa se indrepte, tot asa si mancarea isi gaseste cu usurinta locul pe farfurie dupa o regula anume.

Orezul, legume proaspete si pestele sunt baza. Pestele se serveste adeseori proaspat, acest obicei provine de pe vremea cand nu existau frigidere. Acelasi motiv este si adaugarea otetului la orezul pentru sushi, pentru a nu se strica.

Condimentele cel mai des folosite sunt: miso (o pasta obtinuta din soia fermentata), mirin (un sake dulce), sos de soia, otet de orez, wasabi, ghimbir si yuzu (un citric specific Japoniei).

Cele mai renumite mancaruri japoneze:

Sushi - orez impaturit cu nori (foi de alge) si umplut cu peste proaspat

Sashimi -bucati de peste proaspat care se servesc cu sos de soia si wasabi

Tempura - bucati de legume crocanta prajite in ulei

Misoshiru - supa din pasta de miso

Yakitori - bucati de pui facute pe gratar

Yakisoba - paste prajite

Yakiniku - carne pe gratar, taiata in felii subtiri

Udon - paste mai groase

La desert cel mai intalnit ingredient este fasolea azuki, care amestecata cu ...
zaharul formeaza un sos care se adauga la diverse deserturi sau folosit ca umplutura.

Instrumentul folosit pentru mancare sunt betigasele.

Itadaikimasu! sau Pofta buna!

Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
recomandari

Atunci cand iei masa la un restaurant japonez sau esti invitat la masa de catre persoane de origine japoneza ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite