Bucataria japoneza

Bucataria japoneza

Cand ma gandesc la bucataria japoneza ma gandesc la armonie, disciplina si imaculare. Japonezii sunt cei mai organizati si curati oameni pe care i-am intalnit vreodata si aceste lucruri sunt reflectate si in mancarea si in felul cum mananca. Totul este organizat, dupa un sistem foarte bine pus la punct. La fel cum in caz de un cutremur toata lumea stie ce are de facut si incotro sa se indrepte, tot asa si mancarea isi gaseste cu usurinta locul pe farfurie dupa o regula anume. Orezul, legume proaspete si pestele sunt baza. Pestele se serveste adeseori proaspat, acest obicei provine de pe vremea cand nu existau frigidere. Acelasi motiv este si adaugarea otetului la orezul pentru sushi, pentru a nu se strica. Condimentele cel mai des folosite sunt: miso (o pasta obtinuta din soia fermentata), mirin (un sake dulce), sos de soia, otet de orez, wasabi, ghimbir si yuzu (un citric specific Japoniei). Cele mai renumite mancaruri japoneze: Sushi - orez impaturit cu nori (foi de alge) si umplut cu peste proaspat Sashimi -bucati de peste proaspat care se servesc cu sos de soia si wasabi Tempura - bucati de legume crocanta prajite in ulei Misoshiru - supa din pasta de miso Yakitori - bucati de pui facute pe gratar Yakisoba - paste prajite Yakiniku - carne pe gratar, taiata in felii subtiri Udon - paste mai groase La desert cel mai intalnit ingredient este fasolea azuki, care amestecata cu zaharul formeaza un sos care se adauga la diverse deserturi sau folosit ca umplutura. Instrumentul folosit pentru mancare sunt betigasele. Itadaikimasu! sau Pofta buna! Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Prajitura cu branza si zmeura
Bucataras.RO

Prajitura cu branza si zmeura

Pentru Mos Craciun am pregatit o prajitura din seria "am prea multa branza de la tara si n-o mananca nimeni" :)))...

Prajitura cu branza si zmeura
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos