Cand ma gandesc la bucataria japoneza ma gandesc la armonie, disciplina si imaculare. Japonezii sunt cei mai organizati si curati oameni pe care i-am intalnit vreodata si aceste lucruri sunt reflectate si in mancarea si in felul cum mananca. Totul este organizat, dupa un sistem foarte bine pus la punct. La fel cum in caz de un cutremur toata lumea stie ce are de facut si incotro sa se indrepte, tot asa si mancarea isi gaseste cu usurinta locul pe farfurie dupa o regula anume. Orezul, legume proaspete si pestele sunt baza. Pestele se serveste adeseori proaspat, acest obicei provine de pe vremea cand nu existau frigidere. Acelasi motiv este si adaugarea otetului la orezul pentru sushi, pentru a nu se strica. Condimentele cel mai des folosite sunt: miso (o pasta obtinuta din soia fermentata), mirin (un sake dulce), sos de soia, otet de orez, wasabi, ghimbir si yuzu (un citric specific Japoniei). Cele mai renumite mancaruri japoneze: Sushi - orez impaturit cu nori (foi de alge) si umplut cu peste proaspat Sashimi -bucati de peste proaspat care se servesc cu sos de soia si wasabi Tempura - bucati de legume crocanta prajite in ulei Misoshiru - supa din pasta de miso Yakitori - bucati de pui facute pe gratar Yakisoba - paste prajite Yakiniku - carne pe gratar, taiata in felii subtiri Udon - paste mai groase La desert cel mai intalnit ingredient este fasolea azuki, care amestecata cu zaharul formeaza un sos care se adauga la diverse deserturi sau folosit ca umplutura. Instrumentul folosit pentru mancare sunt betigasele. Itadaikimasu! sau Pofta buna! Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaPentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macM-am inspirat de aici http://www.bucataras.ro/retete/tort-nins-cu-nuca-de-cocos-si-zmeura-68781.html
Tort nins cu cocos si crema de visineIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii