Cand ma gandesc la bucataria japoneza ma gandesc la armonie, disciplina si imaculare. Japonezii sunt cei mai organizati si curati oameni pe care i-am intalnit vreodata si aceste lucruri sunt reflectate si in mancarea si in felul cum mananca. Totul este organizat, dupa un sistem foarte bine pus la punct. La fel cum in caz de un cutremur toata lumea stie ce are de facut si incotro sa se indrepte, tot asa si mancarea isi gaseste cu usurinta locul pe farfurie dupa o regula anume. Orezul, legume proaspete si pestele sunt baza. Pestele se serveste adeseori proaspat, acest obicei provine de pe vremea cand nu existau frigidere. Acelasi motiv este si adaugarea otetului la orezul pentru sushi, pentru a nu se strica. Condimentele cel mai des folosite sunt: miso (o pasta obtinuta din soia fermentata), mirin (un sake dulce), sos de soia, otet de orez, wasabi, ghimbir si yuzu (un citric specific Japoniei). Cele mai renumite mancaruri japoneze: Sushi - orez impaturit cu nori (foi de alge) si umplut cu peste proaspat Sashimi -bucati de peste proaspat care se servesc cu sos de soia si wasabi Tempura - bucati de legume crocanta prajite in ulei Misoshiru - supa din pasta de miso Yakitori - bucati de pui facute pe gratar Yakisoba - paste prajite Yakiniku - carne pe gratar, taiata in felii subtiri Udon - paste mai groase La desert cel mai intalnit ingredient este fasolea azuki, care amestecata cu zaharul formeaza un sos care se adauga la diverse deserturi sau folosit ca umplutura. Instrumentul folosit pentru mancare sunt betigasele. Itadaikimasu! sau Pofta buna! Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiSe potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice
Prajitura cu jeleu de cirese si crema de friscaO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIdeal de facut si o mancare delicioasa.
Sufleu de dovlecel cu legumeO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiO reteta delicioasa si foarte usoara. Cantitatile si legumele sunt la alegerea fiecaruia. Retete de vara.
Legume de vara la cuptorO incantare pentru un mic dejun :) fiindca suntem o familie numeroasa am facut o tava de 6 persoane :)
Aperitiv Cosulete cu ciuperciReteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...
Gem de capsuni cu menta
Comentarii