Bucataria Maghrebiana isi are originile in bucataria de pe „Coasta Barbara” (denumirea pe care o foloseau crestinii in secolul al 16 pentru zona de nord a continentului African), imbogatita mai tarziu cu influente din bucataria Araba, Franceza, Italiana, si Greaca. Va puteti da seama ce combinatie interesanta de preparate si savori. Regiunea Magerb este alcatuita din tari precum Maroc, Algeria, Tunisia si in functie de sursa cuprinde si Egiptul. In mod traditional masa principala a zilei se serveste la pranz. In multe sate si orase se incearca mentinerea acestei traditi, insa datorita faptului ca din ce in ce mai multe femei lucreaza, masa principala incet incet a devenit cina, cand se strange intreaga familie. Un obicei Marocan este mancatul cu mana, mancarea fiind prinsa cu degetul mare, aratatorul si degeetul din mijloc. Inainte de masa se spala pe maini cu apa calduta de tradafiri, si fix inaintea desertului cand sunt servite fructe proaspete si ceai de menta (cea mai populara bautura in regiunea Maghrebiana). Ca in fiecare tara Mediteraneeana, sunt servite o varietate de aperitive care sa creasca apetitul inainte de felul principal. Pentru mese mari, pot fi servite pana la 20 de preparate diferite (masline, nuci, salate, puree de legume, supe, legume crude cu ierburi proaspete si condimente, paine etc.). Felul principal adesea include Tajine de miel si legume sau pui si naut. Couscousul in mod traditional se manaca vinerea. Fructele si legumele de sezon sunt folosite pentru salate si pentru garnituri. Apa de trandafiri (petale de trandafir distilate) si apa de flori de portocale (flori de portocale distilate) sunt folosite din abundenta in Maghreb pentru a spori aroma fructelor proaspete sau confiate sau bauturilor si deiferitelor produse de patiserie. Couscous, un preparart popularCouscous este produsul care caracterizeaza toate tarile Maghrebiene. Desi acesta se pregateste diferit in fiecare tara, baza este intotdeauna aceeasi, grisul. Se poate garnisi cu pui, miel, vita, legume sau peste, condimentate de obicei cu scortisoara, sofran, paprika, turmeric, piper negru, boia, ghimbar, cuisoare, seminte coriandru, schinduf (fenicul) si seminte de chimen. Delicioasa Tajine Tajine este una dintre cele mai delicioase specialitati Maghrebiene. Tajine este de asemenea numele recipientului in care se prepara si este servita mancarea. Daca nu ai o astfel de oala poti folosi o oala sau o caserola de lut. Un singur lucru trebuie sa tineti minte, secretul pentru a prepara Tajine perfect este sa nu mestecati niciodata cand gatiti acest preparat. Toate ingredientele trebuie sa fie gatite una peste alta suficient timp astfel incat toate aromele sa se amestece. Pentru a realiza un Tajine excelent puteti combina mai multe feluri de carne: miel, vita, rata, pui; legume: ardei usturati, ceapa, morcovi, cartofi, telina, dovlecei; fructe uscate: prune, caise, struguri, smochine; condimente: scortisoara, boia, turmeric, sofran, ghimbar, chimen, cuisoare; ierburi: rosmarin, coriandru, menta, cimbru. In momentul in care preparatul se ia de pe foc se adauga feli de lamaie, migdale argintii, cateva masline si poate o lingurita de miere pentru ca preparatul sa fie cat mai traditional. Sa nu uitam nautul Nautul este o parte importanta a bucatariei Maghrebiene. Boabele de naut sunt in general curatate inainte de a fi folosite pentru couscous si Tajine, pentru a fi si mai gustoase. Daca vrei sa prepari supa nu este nevoie sa indepartezi coaja. Cum se pregateste nautul: se lasa boabele la inmuiat peste noapte, a doua zi boabele se iau cu mana si se freaca intre maini pentru a indeparta coaja. Se indeparteaza cojile care ies la suprafata, se acopera boabele de naut cu apa proaspata si se fierb aproximativ o ora. Boabele fierte se adauga la couscous sau la Tajine, chiar daca se foloseste naut conservat se poate indeparta coaja.
Placinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanAm gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.
Chec cu nuci si rahatPentru că tocmai sunt bune de mâncat murăturile puse în toamna aceasta și pentru că a venit timpul să mai fac...
Sandviciuri cu preparate din carne și murăturiPlacinta cu mere intregi este o prajitura de post cu fructe delicioasa. Faina se amesteca cu 2 linguri zahar ,ulei si apa...
Placinta cu mere intregi de postUn desert racoros,parfumat si usor de preparat!
Burlanase cu crema fina de ouGust și culoare cum numai dovleacul o are. Plăcintă gustoasa de dovleac
Placinta cu dovleacIncanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Comentarii