Bucataria persana

(0)
admin postat de


In zilele de demult, dar nu numai, familiile iraniene se adunau in jurul unei sofreh ( un fel de fata de masa intinsa pe jos/pe covor).Sofreh a fost si este o piatra de temelie a bucatariei persane, fiind un prilej bun pentru adunarea familiei, relaxare, bucurie, zambete si diferite teme de discutii. Bucataria persana este foarte distincta si speciala, este o bucatarie plina de gusturi si arome specifice.







Retetele persane variaza in ingrediente si moduri de preparare, de la gustul dulce, la foarte acru si picant. Cele mai multe feluri de mancare au la baza orezul, care este servit alaturi de diferite preparate din carne, verdeturi si legume.

In traditia persana, oaspetii sunt serviti cu ceai si fructe, de obicei inainte de masa. Acestea sunt servite pe farfurii mici, cu tacamuri speciale. Fructele servite sunt de cele mai multe ori: portocale, mere, castraveti mici iranieni (cunoscuti sub numele de khiyar), rodii, pere, banane, cirese, ine, struguri, piersici, mandarine si orice fel de fruct, in functie si de sezon.

Boluri de pepene galben, pepene verde, pepene iranian kharboozeh, bineinteles curatate de coaja si taiate cuburi mari, ajil, tokhmeh si alte gustari pot fi de asemenea servite.

Deserturile servite la petreceri (mehmooni) sunt variate: prajituri, krem karamel (crema de zahar ars), jeleuri (jelle) sau diferite dulciuri cu ceai.


recomandari

O reteta de sos pregatit
din vin de Pramnos, branza de capra si faina alba apare in Iliada lui Homer ...

citește—

Cuvantul "kosher" deriva din evreiescul "kasher" care inseamna
"potrivit" ...

citește—

Ospitalitatea indiana este celebra in India, dar si in restul lumii. Cele trei cuvinte "Atithi Devo ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite