Bucataria portugheza

(0)
admin postat de






Insa

influentele mediteraneene, europene si arabe au creat in Portugalia o

bucatarie bogata si variata, cu preparate simple, condimentate cu

cele mai exotice arome: piper rosu, ghimbir, coriandru, sofran,

nucsoara si vin de Porto.






Ingredientele

de baza ale bucatariei portugheze sunt pestele, fructele de mare,

carnea de porc, ouale, supele si prajiturile, gatite dupa retete

europene, dar condimentate in stil arab.






Daca

te vei opri la un restaurant traditional portughez si vei comanda

meniul zilei, nu iti va lipsi de pe masa caldo verde, supa lor de

baza, obtinuta din cartofi cu varza si carne, carnaciori picanti cu

mamaliga si vinul verde (un must verde racoritor).








Bucatarii

portughezi gatesc cu multa carne, menita sa le confere energie

clientilor sai, iar recomandarea lor este ciorba Açorda de Marisco,

din paine si fructe de mare, iar ca felul doi, Leitão Assado, un

porc fript la gratar si foarte condimentat. Pasionatii de arta

culinara imbina fericit in farfuriile lor carnea de porc si scoicile

sau fructele de mare, intr-un preparat numit Carne de Porco à

Alentejana, un fel traditional din carne de porc inabusita in vin, cu

ceapa si coriandru, servita cu scoici.








Specialitatea

nationala a portughezilor se numeste Bacalhau si este cod uscat si

foarte sarat, preparat dupa o varietate atat de mare de retete, incat

este imposibil sa nu gasesti una si pe ...
gustul tau. Pestele se

asociaza la portughezi cu legume (rosii, cartofi, varza, ceapa,

ardei, broccoli, conopida), dar si cu orez.








Portughezii

prefera salatelor din legume proaspete cele din legume inabusite sau

fierte la aburi, in combinatie cu diverse carnuri sau paste. Leguma

lor de baza, care nu lipseste aproape din niciun preparat este rosia!






Portughezii

folosesc cu intelepciune bogatia Atlanticului si nu exista masa fara

peste sau fructe de mare, in fiecare regiune servindu-se bucate

specifice ca: sepia, creveti, moluste, sardine si macrou sau friptura

de ton. Sunt renumiti pentru mancarea foarte sanatoasa, ei neprajind

carnea, ci doar o rumenesc la gratar si o asociaza cu legume si vin

de Porto.






La

desert mananca pepeni galbeni, struguri, banane, portocale si ananas,

insa si patiseria lor este bine dezvoltata si recunoascuta prin

preparate ca: Pastéis de Nata (o tarta cu crema de vanilie si

scortisoara).






Orice

masa traditionala portugheza este acompaniata de celebrul vin de

Porto, destul de tare, si de lichiorul bagaço.








Daca

ajungeti in Portugalia nu ocoliti restaurantele cu mancare

traditionala, pentru ca veti avea o surpriza deosebit de placuta!



Alte articole cu:
mancare portugheza
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite