Moldova, taramul retetelor traditionale romanesti Daca vrei sa te intorci oarecum in timp si sa ai idee despre mancarurile traditionale ale romanilor, cel mai indicat ar fi sa incerci bucataria moldoveneasca! In Romania incep sa se simta tot mai mult influentele occidentale, si multe persoane nu mai respecta, nici macar de sarbatori, bucatele traditionale. In Moldova insa, lucrurile stau altfel. Traditionalul e la el acasa si a devenit o mandrie sa gatesti dupa retetele bunicilor. Cele mai cunoscute in Moldova sunt: mamaliga, zeama de pui; tocana si altele. Mamaliga este servita cu jumari, fripturi, branza, smantana. In bucataria moldoveneasca un rol aparte le revine produselor din carne, in special la pregatirea bucatelor calde, dar si aperitivelor. Este populara zeama de pui, bors, tocana, friptura si costita din carne de porc, mici din carne de vita, mangea din carne de berbec. Multe bucate din carne si peste sunt preparate la gratar deasupra carbunelui de lemn incins. Produsele astfel pregatite sunt de obicei anterior marinate. Nici o sarbatoare traditionala nu se petrece fara sarmale, racituri, taitei cu carne de pasare. Meniul de sarbatoare in Moldova este cu gust impodobita cu bucate delicioase din faina de grau: prajitei, copturi, invartite, placinte, sarailii cu fructe, legume, nuci. Ospitalitatea in Republica Moldova este cunoscuta: fiecare oaspete este primit cu o deosebita caldura. La tara oaspetii sunt, de obicei, invitati in „Casa Mare", o odaie traditionala in fiecare casa unde se petrec toate sarbatorile. Pe buna dreptate se zice ca orice oaspete in Moldova este si prieten. (sursa: www.cim.moldova.md)
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteO bunatate mare, va garantez! Un blat sfaramicios care se topeste in gura si-o umplutura intr-o combinatie extrem de...
Quiche cu dovlecei si fetaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii