Moldova, taramul retetelor traditionale romanesti Daca vrei sa te intorci oarecum in timp si sa ai idee despre mancarurile traditionale ale romanilor, cel mai indicat ar fi sa incerci bucataria moldoveneasca! In Romania incep sa se simta tot mai mult influentele occidentale, si multe persoane nu mai respecta, nici macar de sarbatori, bucatele traditionale. In Moldova insa, lucrurile stau altfel. Traditionalul e la el acasa si a devenit o mandrie sa gatesti dupa retetele bunicilor. Cele mai cunoscute in Moldova sunt: mamaliga, zeama de pui; tocana si altele. Mamaliga este servita cu jumari, fripturi, branza, smantana. In bucataria moldoveneasca un rol aparte le revine produselor din carne, in special la pregatirea bucatelor calde, dar si aperitivelor. Este populara zeama de pui, bors, tocana, friptura si costita din carne de porc, mici din carne de vita, mangea din carne de berbec. Multe bucate din carne si peste sunt preparate la gratar deasupra carbunelui de lemn incins. Produsele astfel pregatite sunt de obicei anterior marinate. Nici o sarbatoare traditionala nu se petrece fara sarmale, racituri, taitei cu carne de pasare. Meniul de sarbatoare in Moldova este cu gust impodobita cu bucate delicioase din faina de grau: prajitei, copturi, invartite, placinte, sarailii cu fructe, legume, nuci. Ospitalitatea in Republica Moldova este cunoscuta: fiecare oaspete este primit cu o deosebita caldura. La tara oaspetii sunt, de obicei, invitati in „Casa Mare", o odaie traditionala in fiecare casa unde se petrec toate sarbatorile. Pe buna dreptate se zice ca orice oaspete in Moldova este si prieten. (sursa: www.cim.moldova.md)
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsPe 2 martie sora mea cea mica Minodora , implineste niste anisori, asa ca m-am gandit sa o impresionez sau nu, ca e pestoaica...
Desert tort Primavara -MinodoraIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii