Calatorie culinara in Grecia


Radacinile bucatariei grecesti s-au format in casele oamenilor si nu in restaurante. Grecia este o tara agrara, iar gospodinele au gasit metode inventive pentru a utiliza fiecare produs de sezon.

Cele mai importante ingrediente de pe teritoriul Greciei includ: seminte, legume, vegetale, ulei de masline si lactate. Pestele si fructele de mare sunt suficiente pentru a asigura hrana tuturor celor care locuiesc langa mare.

Mancarea greceasca "urmareste" sezoanele. Gospodinele nu fac sos de tomate sau conserve toamna, pur si simplu nu gatesc aceste legume daca nu este sezonul lor. Magiritas, o supa din miel si tarta cu oua si lamai se consuma doar de sarbatoarea Good Saturday, porcul de Craciun si Anul Nou, iar pestele la mesle solemne de dupa o inmormantare.

Pranzul se serveste in jurul orei 2 PM, iar cina intre orele 8 si 10 PM, acestea fiind cele mai importante mese ale zilei. Micul dejun inseamna doar o ceasca de cafea, acompaniata de o prajitura.

Meniurile includ salate proaspete din legume de sezon si fructe. Dulciurile fac parte din meniurile festive si nu se consuma zilnic.

Multe restaurante grecesti isi fac reclama sustinand ca au mancare preparata in casa si servesc gratare de porc si miel, peste proaspat la cuptor si salate de fructe.

Iata mai jos principalele preparate grecesti:

Fructele de mare se servesc la gratar cu ulei de masline si zeama de lamaie.
Uleiul de masline se consuma mai mult decat in oricare alta tara.
Pepenii galbeni din Argos sunt celebri si foarte gustosi.
Branza din Creta este cunsocuta pentru textura sa tare, dar cremoasa si se prepara din lapte de capra.
Pestele proaspat il vei intalni preparat in cele mai diverse moduri in toate restaurantele din Grecia.
In Chios se cultiva citrice si dulciuri pe baza de lamai si portocale.
O mancare traditionala din Corfu este mamaliga cu tocanita de legume verzi.
Vanata este o leguma foarte apreciata in insulele grecesti.
Branza feta este preparata in Grecia din lapte de oaie, nu de vaca.
Macedonia produce cele mai bune vinuri din Grecia!
Retete culinare recomandate: Salata greceasca
Dovlecei cu branza
Salata fructe de mare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Tocana de ciuperci cu aripioare de pui

Tocana de ciuperci cu aripioare de pui

Un deliciu de toamna!!!

Tocana de ciuperci cu aripioare de pui
Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu ciocolata si caramel
1
Prajituri

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel este o prajitura de casa delicioasa ce poate fi pregatita pentru diverse ocazii festive sau...

Prajitura cu ciocolata si caramel
Zacusca
2
Zacusca

Zacusca

Tare buna pentru iarna

Zacusca
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Biscuiti prajiti
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti prajiti

Desertul copilariei!

Biscuiti prajiti
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
5
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Parteneri
Prăjitură cu fructul dragonului
Bucataras.RO

Prăjitură cu fructul dragonului

Este pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...

Prăjitură cu fructul dragonului
Sarmale cu hrisca si ghebe
Gustos.RO

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Gogosari in sos de mustar cu otet
ReteteCulinare.RO

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet