Sofranul, regele condimentelor Cunoscut ca fiind cel mai scump condiment din lume, sofranul este foarte apreciat pentru aroma lui puternica. Condimentul poate fi gasit si in Romania, in magazinele arabesti, sau in cele specializate in mirodenii, unde pentru 10 g sofran trebuie sa plateşti aproximativ 30 lei. Pretul mare al florilor de sofran este dat si de greutatea cu care acestea se cultiva si se recolteaza. Nucile de Macadamia Arbustii care produc nucile de Macadamia au devenit o adevarata comoara dupa ce a a fost descoperit gustul deosebit al fructelor sale. la noi in tara, nucile de Macadamia se pot gasi in magazinele naturiste, unde pentru 100g trebuie sa platesti 25 lei. Consumate ca atare, fie in reţete de prajituri, nucile de Macadamia au o textura si un gust deosebit Cartoful "La Bonnotte" Desi pretul lor este piperat, gustul cartofilor "La Bonnotte" este pe masura greutatii cu care se cresc. Acestia necesita o ingrijire speciala, pamantul trebuie sa fie fertilizat cu un ingrasamant din alge, si clima trebuie sa fie una marina. Din aceasta cauza acesti cartofi sunt crescuti exclusiv pe insula Noirmourtier. Pretul lor ajunge la 500 EUR pe kilogram. Trufa alba Trufa alba este o ciuperca, dar una care ajunge la 4000 de dolari pe kilogram. Trufa alba este cutivata in nordul Italiei, in regiunea Piemont, poate ajunge la o grutate de 500g si are gust parfumat. Caviarul iranian Destul de greu de gasit, caviarul iranian poate fi considerat o delicatesa. Produs de un sturion care are aproximativ 100 de ani, luxosul caviar se vinde si la 5000 de dolari kilogramul.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii