Sofranul, regele condimentelor Cunoscut ca fiind cel mai scump condiment din lume, sofranul este foarte apreciat pentru aroma lui puternica. Condimentul poate fi gasit si in Romania, in magazinele arabesti, sau in cele specializate in mirodenii, unde pentru 10 g sofran trebuie sa plateşti aproximativ 30 lei. Pretul mare al florilor de sofran este dat si de greutatea cu care acestea se cultiva si se recolteaza. Nucile de Macadamia Arbustii care produc nucile de Macadamia au devenit o adevarata comoara dupa ce a a fost descoperit gustul deosebit al fructelor sale. la noi in tara, nucile de Macadamia se pot gasi in magazinele naturiste, unde pentru 100g trebuie sa platesti 25 lei. Consumate ca atare, fie in reţete de prajituri, nucile de Macadamia au o textura si un gust deosebit Cartoful "La Bonnotte" Desi pretul lor este piperat, gustul cartofilor "La Bonnotte" este pe masura greutatii cu care se cresc. Acestia necesita o ingrijire speciala, pamantul trebuie sa fie fertilizat cu un ingrasamant din alge, si clima trebuie sa fie una marina. Din aceasta cauza acesti cartofi sunt crescuti exclusiv pe insula Noirmourtier. Pretul lor ajunge la 500 EUR pe kilogram. Trufa alba Trufa alba este o ciuperca, dar una care ajunge la 4000 de dolari pe kilogram. Trufa alba este cutivata in nordul Italiei, in regiunea Piemont, poate ajunge la o grutate de 500g si are gust parfumat. Caviarul iranian Destul de greu de gasit, caviarul iranian poate fi considerat o delicatesa. Produs de un sturion care are aproximativ 100 de ani, luxosul caviar se vinde si la 5000 de dolari kilogramul.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii