Care sunt noile trenduri culinare ale toamnei 2016 - ce este Ube sau Poke

Cartofii dulci sau fructul avocado sunt de domeniul trecutului. Nu ne intelegeti gresit, sunt la fel de sanatoase si benefice pentru organism ca si in anii trecuti, dar in aceasta toamna vin peste noi alte trenduri culinare.


Ne pregatim si noi sa le imbratisam, chiar daca probabil va mai dura un pic pana sa se impamanteneasca cum trebuie si la noi. Asadar, iata care sunt trendurile culinare ale toamnei lui 2016. 


Ube




Stim cu totii ca produsele in care se folosesc coloranti artificiali nu sunt cele mai sanatoase. Ei bine, Ube este o radacinoasa (un fel de cartof dulce) de o culoare mov intensa. In ultima vreme, faina de Ube a devenit foarte populara, deoarece mai multi chefi renumiti au inceput sa o foloseasca pentru a da culoare mai multor deserturi. Ube este folosita mai ales in bucataria filipineza.


Stop risipei de mancare



Nu doar chefii sau activistii eco, dar pana si guvernele au inceput lupta impotriva risipei de mancare, prin legi care obliga supermarketurile sa nu mai arunce la gunoi mancarea pe cale sa expire. 


De asemenea, exista mai multe solutii si strategii pentru a lupta cu risipa de mancare in propria bucatarie. De exemplu, aparatele de vidat sunt extrem de folositoare pentru ca pot extinde foarte mult durata de depozitare si pastrare a multor alimente. 


Bucataria nordica




Restaurantele cu specific nordic au inceput sa devina la fel de populare ca IKEA sau ca design-ul nordic. 


De asemenea, au inceput sa fie premiate la din ce in ce mai multe concursuri de prestigiu, iar acest lucru n-are cum sa ramana fara consecinte. 


Porcul 




In ultima vreme, porcul a fost demonizat, fiind aratat cu degetul ca responsabil pentru multe afectiuni. De fapt, carnea de porc este foarte sanatoasa, mai sanatoasa decat cea de vita, insa conteaza foarte mult si cum este pregatita. 


In orice caz, carnea de porc revine in meniurile restaurantelor de fine dinning si nu numai, pentru ca, sa fim sinceri, nu exista carne mai gustoasa ca cea de porc. 


Legumele




In acelasi timp, chefii de peste tot din lume au inceput sa se inspire din lumea vegetarienilor si sa redescopere si reinventeze tot felul de mancaruri pe baza de legume. Un lucru bun, pentru ca legumele sunt esentiale pentru sanatatea noastra. 


Poke




Gata, sushi a devenit mult prea mainstream, asa ca chefii s-au reorientat si au descoperit bolurile Poke, cu peste raw in stil Hawaii, care sunt extrem de gustoase.


Sandvisuri sofisticate




Avand in vedere ca street food-ul este acum la moda si ca majoritatea felurilor de mancare street food sunt, de fapt, sandvisuri, nu gresim atunci cand spunem ca sandvisurile sofisticate se numara printre trendurile toamnei lui 2016. 


Vinurile obscure si ieftine




Se tot vorbeste de generatia Millennials, cei nascuti in apropierea anilor 2000. Ei sunt si cei care schimba regulile jocului in materie de vinuri. Asa se face ca toamna aceasta, regiunile mai putin cunoscute, cu vinuri pe care si le poate permite mai toata lumea, vor ocupa scena.


Deci, incepeti sa cautati vinuri din Portugalia, Sicilia sau Ungaria.


Sursa foto si articol: purewow.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Vinete cu usturoi
1
Conserve in otet

Vinete cu usturoi

Vinete cu usturoi este un mode deosebit de a pune vinetele pentru iarna. Pentru aceasta reteta cu vinete aveti nevoie de 5-6...

Vinete cu usturoi
Supa de pere
2
Supe de legume

Supa de pere

Supade pere este usoara si foarte gustoasa. Se prepara din pere, cuisoare, apa, smantana, unt si zahar sau sare.

Supa de pere
Sos de tarhon cu smantana
3
Sosuri condimentate

Sos de tarhon cu smantana

Sosul de tarhon cu smantana: o combinație delicioasă între tarhon proaspăt și smantana cremoasă, perfectă pentru a...

Sos de tarhon cu smantana
Parteneri
Oua in manta de carne
Bucataras.RO

Oua in manta de carne

Recomand un aperitiv absolut delicios

Oua in manta de carne
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni