Care sunt noile trenduri culinare ale toamnei 2016 - ce este Ube sau Poke

Cartofii dulci sau fructul avocado sunt de domeniul trecutului. Nu ne intelegeti gresit, sunt la fel de sanatoase si benefice pentru organism ca si in anii trecuti, dar in aceasta toamna vin peste noi alte trenduri culinare.


Ne pregatim si noi sa le imbratisam, chiar daca probabil va mai dura un pic pana sa se impamanteneasca cum trebuie si la noi. Asadar, iata care sunt trendurile culinare ale toamnei lui 2016. 


Ube




Stim cu totii ca produsele in care se folosesc coloranti artificiali nu sunt cele mai sanatoase. Ei bine, Ube este o radacinoasa (un fel de cartof dulce) de o culoare mov intensa. In ultima vreme, faina de Ube a devenit foarte populara, deoarece mai multi chefi renumiti au inceput sa o foloseasca pentru a da culoare mai multor deserturi. Ube este folosita mai ales in bucataria filipineza.


Stop risipei de mancare



Nu doar chefii sau activistii eco, dar pana si guvernele au inceput lupta impotriva risipei de mancare, prin legi care obliga supermarketurile sa nu mai arunce la gunoi mancarea pe cale sa expire. 


De asemenea, exista mai multe solutii si strategii pentru a lupta cu risipa de mancare in propria bucatarie. De exemplu, aparatele de vidat sunt extrem de folositoare pentru ca pot extinde foarte mult durata de depozitare si pastrare a multor alimente. 


Bucataria nordica




Restaurantele cu specific nordic au inceput sa devina la fel de populare ca IKEA sau ca design-ul nordic. 


De asemenea, au inceput sa fie premiate la din ce in ce mai multe concursuri de prestigiu, iar acest lucru n-are cum sa ramana fara consecinte. 


Porcul 




In ultima vreme, porcul a fost demonizat, fiind aratat cu degetul ca responsabil pentru multe afectiuni. De fapt, carnea de porc este foarte sanatoasa, mai sanatoasa decat cea de vita, insa conteaza foarte mult si cum este pregatita. 


In orice caz, carnea de porc revine in meniurile restaurantelor de fine dinning si nu numai, pentru ca, sa fim sinceri, nu exista carne mai gustoasa ca cea de porc. 


Legumele




In acelasi timp, chefii de peste tot din lume au inceput sa se inspire din lumea vegetarienilor si sa redescopere si reinventeze tot felul de mancaruri pe baza de legume. Un lucru bun, pentru ca legumele sunt esentiale pentru sanatatea noastra. 


Poke




Gata, sushi a devenit mult prea mainstream, asa ca chefii s-au reorientat si au descoperit bolurile Poke, cu peste raw in stil Hawaii, care sunt extrem de gustoase.


Sandvisuri sofisticate




Avand in vedere ca street food-ul este acum la moda si ca majoritatea felurilor de mancare street food sunt, de fapt, sandvisuri, nu gresim atunci cand spunem ca sandvisurile sofisticate se numara printre trendurile toamnei lui 2016. 


Vinurile obscure si ieftine




Se tot vorbeste de generatia Millennials, cei nascuti in apropierea anilor 2000. Ei sunt si cei care schimba regulile jocului in materie de vinuri. Asa se face ca toamna aceasta, regiunile mai putin cunoscute, cu vinuri pe care si le poate permite mai toata lumea, vor ocupa scena.


Deci, incepeti sa cautati vinuri din Portugalia, Sicilia sau Ungaria.


Sursa foto si articol: purewow.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat, o mancare de sezon delicioasa.

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Reteta olteneasca: Ciorba de dovlecei umpluti

Reteta olteneasca: Ciorba de dovlecei umpluti

Ciorba de dovlecei umpluti este o reteta olteneasca delicioasa, o ciorba consistenta, o reteta de ciorba de vara.

Reteta olteneasca: Ciorba de dovlecei umpluti
Cele mai apreciate rețete
Compot de prune
1
Compoturi

Compot de prune

Fructele se spala, se pun in borcane sau in sticle cu gatul larg si se acopera cu zahar. Se pune peste zahar un plic de zahar...

Compot de prune
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Salata de varza cu verdeata
3
Salate de legume

Salata de varza cu verdeata

Salata de varza cu verdeata este o salata delicioasa si sanatoasa ce se poate prepara in doar 15 minute. Se spala varza si se...

Salata de varza cu verdeata
Salata de menta cu rosii
4
Salate de legume

Salata de menta cu rosii

Salata de menta cu rosii este o salata simpla si delicioasa. Se aseaza ingredientele in straturi. Se da la rece doua ora...

Salata de menta cu rosii
Salata de morcov cu telina
5
Salate de legume

Salata de morcov cu telina

Salata de morcov cu telina este usoara si gustoasa. Pentru prepararea acestei salate aveti nevoie de morcovi, telina, ardei,...

Salata de morcov cu telina
Parteneri
Pancakes – Clatite americane (reteta video)
Bucataras.RO

Pancakes – Clatite americane (reteta video)

Dragii mei, ce ziceti de niste pancakes clatite americane facute in casa, foarte pufoase si gata in maxim 20 de minute? Sunt...

Pancakes – Clatite americane (reteta video)
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
ReteteCulinare.RO

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia