Care sunt noile trenduri culinare ale toamnei 2016 - ce este Ube sau Poke

Cartofii dulci sau fructul avocado sunt de domeniul trecutului. Nu ne intelegeti gresit, sunt la fel de sanatoase si benefice pentru organism ca si in anii trecuti, dar in aceasta toamna vin peste noi alte trenduri culinare.


Ne pregatim si noi sa le imbratisam, chiar daca probabil va mai dura un pic pana sa se impamanteneasca cum trebuie si la noi. Asadar, iata care sunt trendurile culinare ale toamnei lui 2016. 


Ube




Stim cu totii ca produsele in care se folosesc coloranti artificiali nu sunt cele mai sanatoase. Ei bine, Ube este o radacinoasa (un fel de cartof dulce) de o culoare mov intensa. In ultima vreme, faina de Ube a devenit foarte populara, deoarece mai multi chefi renumiti au inceput sa o foloseasca pentru a da culoare mai multor deserturi. Ube este folosita mai ales in bucataria filipineza.


Stop risipei de mancare



Nu doar chefii sau activistii eco, dar pana si guvernele au inceput lupta impotriva risipei de mancare, prin legi care obliga supermarketurile sa nu mai arunce la gunoi mancarea pe cale sa expire. 


De asemenea, exista mai multe solutii si strategii pentru a lupta cu risipa de mancare in propria bucatarie. De exemplu, aparatele de vidat sunt extrem de folositoare pentru ca pot extinde foarte mult durata de depozitare si pastrare a multor alimente. 


Bucataria nordica




Restaurantele cu specific nordic au inceput sa devina la fel de populare ca IKEA sau ca design-ul nordic. 


De asemenea, au inceput sa fie premiate la din ce in ce mai multe concursuri de prestigiu, iar acest lucru n-are cum sa ramana fara consecinte. 


Porcul 




In ultima vreme, porcul a fost demonizat, fiind aratat cu degetul ca responsabil pentru multe afectiuni. De fapt, carnea de porc este foarte sanatoasa, mai sanatoasa decat cea de vita, insa conteaza foarte mult si cum este pregatita. 


In orice caz, carnea de porc revine in meniurile restaurantelor de fine dinning si nu numai, pentru ca, sa fim sinceri, nu exista carne mai gustoasa ca cea de porc. 


Legumele




In acelasi timp, chefii de peste tot din lume au inceput sa se inspire din lumea vegetarienilor si sa redescopere si reinventeze tot felul de mancaruri pe baza de legume. Un lucru bun, pentru ca legumele sunt esentiale pentru sanatatea noastra. 


Poke




Gata, sushi a devenit mult prea mainstream, asa ca chefii s-au reorientat si au descoperit bolurile Poke, cu peste raw in stil Hawaii, care sunt extrem de gustoase.


Sandvisuri sofisticate




Avand in vedere ca street food-ul este acum la moda si ca majoritatea felurilor de mancare street food sunt, de fapt, sandvisuri, nu gresim atunci cand spunem ca sandvisurile sofisticate se numara printre trendurile toamnei lui 2016. 


Vinurile obscure si ieftine




Se tot vorbeste de generatia Millennials, cei nascuti in apropierea anilor 2000. Ei sunt si cei care schimba regulile jocului in materie de vinuri. Asa se face ca toamna aceasta, regiunile mai putin cunoscute, cu vinuri pe care si le poate permite mai toata lumea, vor ocupa scena.


Deci, incepeti sa cautati vinuri din Portugalia, Sicilia sau Ungaria.


Sursa foto si articol: purewow.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide