Ce gatim cand se dezleaga pestele?

Ce gatim cand se dezleaga pestele?

Iubitorii de peste care au postit cu strictete toate aceste saptamani, au un motiv in plus sa se bucure de Buna-vestire. In aceasta zi pestele domneste pe masa in toata splendoarea sa, insotit de alte mancaruri de post. Se zice ca in aceasta zi, Isus ar fi mancat peste, lasand in urma sa un simbol statornic al sanatatii si vigorii aduse de peste. Pe de alta parte, aceasta singura zi de diversitate din intregul parcurs al postului poate fi coplesitoare! Timpul ne preseaza, pestele ofera prea multe posibilitati, iar exigentele gurmande nu se lasa pagubase in fata impedimentelor. Va oferim un mic ajutor pentru meniul dezlegarii la peste: Clatitele de cartofi cu somon afumat sunt un aperitiv foarte potrivit pentru a deschide un pranz cu peste, si desi branza philadelphia, care intra in compozitia acestui aperitiv, se combina armonios cu somonul, in ziua dezlegarii la peste ne putem lipsi de ea cu usurinta. Dovleceii umpluti cu ton la cuptor sunt cat se poate de potriviti pentru o cina cu peste de Buna-vestire, mai ales daca scoatem cascavalul razuit din compozitie si il inlocuim cu branza tofu, sau ne lipsim de branzeturi. Fileul de cod cu orez si verdeturi este un pranaz clasic de peste, care devine deosebit de aspectuos si sanatos, daca folosim un amestec de orez salbatic, in locul orezului obisnuit. Tocanita de somon este o mancarica calda plina de sovoare si arome, datorita ierburilor aromatice care intra in compozitia acesteia. Macroul in sos de rosii vine deodata cu atmosfera de picnic  si de primavara datorita aspectului de conserva si a gustului de macrou marinat in bulion. Delicios si potrivit pentru masa noastra de buna-vestire. Pestele delicios la cuptor e prezenta nelipsita pentru o zi dedicata pestelui! Variatiunile acestui fel de a prepara pestele sunt interminabile, pornind de la simpla idee a gatirii pestelui la cuptor. Ciorba de peste este traditionala in localitatile mai mult sau mai putin pescaresti. Gustul acesteia este de neuitat, si daca doriti sa profitati din plin de ziua dezlegarii la peste, atunci un fel inatai de peste este recomandabil. Cand vine vorba de peste, nu putem neglija ofertele orientalilor. Aceasta zi poate fi o buna ocazie de a incerca un fel exotic de peste, si anme Maki-sushi. Atentie! Poate crea dependenta. Salata calda cu ton, poate fi o buna alternativa pentru arhicunoscuta salata rece cu ton. Se prepara repede si se serveste cu efect! Salata cu heringi poate infrumuseta masa dezlegarii la peste, daca ne lipsim de ouale din compozitia ei (gustul nu va suferi aproape deloc) si alegem o maioneza vegetala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa