Ce nu stiai despre ciocolata

Ce nu stiai despre ciocolata

Membrii civilizatiei Maya obisnuiau sa bea ciocolata lichida in timpul ceremoniilor de logodna, la nunti, botezuri si chiar inmormantari.   Ti se pare ca unele marci de ciocolata sunt destul de scumpe? Ei bine, gandeste-te ca stramosii nostri cresteau valoarea ciocolatei, folosind-o ca moneda de schimb. Astfel, boabele de cacao erau utilizate de azteci si mayasi pe post de bani.   Ciocolata nu a fost intotdeauna solida. Pentru solidificarea sa trebuie sa le fim recunoscatori calugaritelor din Mexic, care in anii 1700 au produs si au exportat bucati de ciocolata in scopuri caritabile. Ciocolata este unul din cele mai aromate produse: in compozitia sa intra nu mai putin de 500 de arome! Iata de ce reuseste sa fie pe gustul tuturor si sa incante pana si cele mai pretentioase papile gustative.   Celebrul imparat mexican Montezuma obisnuia sa bea cate o cupa de ciocolata inainte de a-si vizita haremul. Considerata un afrodisiac si chiar un leac contra depresiei, ciocolata te ajuta sa iti mentii buna dispozitie.   Scenele sangeroase din celebrul horror Psycho au fost realizate cu ajutorul siropului de ciocolata...Chiar daca scena de la dus dureaza mai putin de un minut, a fost nevoie de sapte zile pentru ca totul sa iasa perfect.   Ciocolata a inceput sa capete notorietate in 1879, atunci cand Daniel Peter si Henre Nestle au introdus pe piata produse continand lapte. Astfel, ciocolata cu lapte a devenit unul din cele mai iubite deserturi.   Atunci cand pleca in campanii, Napoleon isi lua intotdeauna la el provizii de ciocolata, pentru ca aceasta il energiza si ii mentinea echilibrul carbohidratilor din organism.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri cu scortisoara si glazura sau Cinnamons rolls

Rulouri cu scortisoara si glazura sau Cinnamons rolls

Azi m-am gandit sa facem impreuna un desert pufos si aromat, de care va veti indragosti pe loc! Este vorba despre rulourile...

Rulouri cu scortisoara si glazura sau Cinnamons rolls
Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti este o reteta traditionala romanesca ce se pregateste in fiecare 9 martie. Pentru aceasta reteta de...

Mucenici moldovenesti
Piure de cartofi cu spanac si leurda

Piure de cartofi cu spanac si leurda

Din categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...

Piure de cartofi cu spanac si leurda
Cele mai apreciate rețete
Mucenici moldovenesti (Sfintisori)
1
Aluaturi

Mucenici moldovenesti (Sfintisori)

Mucenicii moldovenesti, numiti si Sfintisori sunt preparate traditionale romanesti ce se fac cu ocazia sarbatoririi celor 40...

Mucenici moldovenesti (Sfintisori)
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Strudel cu mere din aluat de casa
3
Preparate dulci

Strudel cu mere din aluat de casa

Dupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...

Strudel cu mere din aluat de casa
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
4
Mancaruri cu carne

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Burek cu branza sarata
5
Preparate sarate

Burek cu branza sarata

Branza se rade sau se zdrobeste fin si se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Compozitia trebuie sa fie destul de...

Burek cu branza sarata
Parteneri
Hachis parmentier de post
Bucataras.RO

Hachis parmentier de post

Despre acest fel de mancare emblematic al bucatariei franceze v-am mai vorbit in reteta originala. Denumirea care poate parea...

Hachis parmentier de post
Musaca de cartofi cu carne tocata
Gustos.RO

Musaca de cartofi cu carne tocata

Reteta de musaca de cartofi cu carne tocata. Musaca de cartofi cu carne tocata reteta pas cu pas. Retete de musaca de...

Musaca de cartofi cu carne tocata