Membrii civilizatiei Maya obisnuiau sa bea ciocolata lichida in timpul ceremoniilor de logodna, la nunti, botezuri si chiar inmormantari. Ti se pare ca unele marci de ciocolata sunt destul de scumpe? Ei bine, gandeste-te ca stramosii nostri cresteau valoarea ciocolatei, folosind-o ca moneda de schimb. Astfel, boabele de cacao erau utilizate de azteci si mayasi pe post de bani. Ciocolata nu a fost intotdeauna solida. Pentru solidificarea sa trebuie sa le fim recunoscatori calugaritelor din Mexic, care in anii 1700 au produs si au exportat bucati de ciocolata in scopuri caritabile. Ciocolata este unul din cele mai aromate produse: in compozitia sa intra nu mai putin de 500 de arome! Iata de ce reuseste sa fie pe gustul tuturor si sa incante pana si cele mai pretentioase papile gustative. Celebrul imparat mexican Montezuma obisnuia sa bea cate o cupa de ciocolata inainte de a-si vizita haremul. Considerata un afrodisiac si chiar un leac contra depresiei, ciocolata te ajuta sa iti mentii buna dispozitie. Scenele sangeroase din celebrul horror Psycho au fost realizate cu ajutorul siropului de ciocolata...Chiar daca scena de la dus dureaza mai putin de un minut, a fost nevoie de sapte zile pentru ca totul sa iasa perfect. Ciocolata a inceput sa capete notorietate in 1879, atunci cand Daniel Peter si Henre Nestle au introdus pe piata produse continand lapte. Astfel, ciocolata cu lapte a devenit unul din cele mai iubite deserturi. Atunci cand pleca in campanii, Napoleon isi lua intotdeauna la el provizii de ciocolata, pentru ca aceasta il energiza si ii mentinea echilibrul carbohidratilor din organism.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautCand vine vorba de placinte, cele cu branza sarata sunt preferatele mele. Cel mai mult imi plac „Placintele...
Placinta frageda cu branza si mararPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii