Ce nu stiai despre ciocolata

Ce nu stiai despre ciocolata

Membrii civilizatiei Maya obisnuiau sa bea ciocolata lichida in timpul ceremoniilor de logodna, la nunti, botezuri si chiar inmormantari.   Ti se pare ca unele marci de ciocolata sunt destul de scumpe? Ei bine, gandeste-te ca stramosii nostri cresteau valoarea ciocolatei, folosind-o ca moneda de schimb. Astfel, boabele de cacao erau utilizate de azteci si mayasi pe post de bani.   Ciocolata nu a fost intotdeauna solida. Pentru solidificarea sa trebuie sa le fim recunoscatori calugaritelor din Mexic, care in anii 1700 au produs si au exportat bucati de ciocolata in scopuri caritabile. Ciocolata este unul din cele mai aromate produse: in compozitia sa intra nu mai putin de 500 de arome! Iata de ce reuseste sa fie pe gustul tuturor si sa incante pana si cele mai pretentioase papile gustative.   Celebrul imparat mexican Montezuma obisnuia sa bea cate o cupa de ciocolata inainte de a-si vizita haremul. Considerata un afrodisiac si chiar un leac contra depresiei, ciocolata te ajuta sa iti mentii buna dispozitie.   Scenele sangeroase din celebrul horror Psycho au fost realizate cu ajutorul siropului de ciocolata...Chiar daca scena de la dus dureaza mai putin de un minut, a fost nevoie de sapte zile pentru ca totul sa iasa perfect.   Ciocolata a inceput sa capete notorietate in 1879, atunci cand Daniel Peter si Henre Nestle au introdus pe piata produse continand lapte. Astfel, ciocolata cu lapte a devenit unul din cele mai iubite deserturi.   Atunci cand pleca in campanii, Napoleon isi lua intotdeauna la el provizii de ciocolata, pentru ca aceasta il energiza si ii mentinea echilibrul carbohidratilor din organism.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Prajitura cu crema caramel
2
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Cozonac cu fructe uscate
3
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Poale-n brau (branzoaice)
4
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan
5
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Parteneri
Desert croissante cu unt
Bucataras.RO

Desert croissante cu unt

Reteta pentru picnic Am vazut de ceva vreme aceasta reteta pe pagina Laurei Adamache. Mi-am cumparat toate ingredientele si...

Desert croissante cu unt
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori