Ce nu stiai despre lapte

Primii consumatori de lapte Se pare ca bautul laptelui a devenit un obicei inca de acum 10.000 de ani, cand primele animale au fost domesticite in diferite zone ale lumii. Teritoriile pe care s-a baut pentru prima data lapte sunt cele ocupate in prezent de Afganistan si Iran.   Cel mai hranitor lapte Laptele matern e nepretuit pentru bebelusi, ajutandu-i sa obtina toate substantele nutritive necesare dezvoltarii, pana cand pot trece la alte alimente. Din pacate, multe femei nu reusesc sa isi alapteze copiii decat pentru un timp scurt, ramanand destul de rapid fara lapte. Solutia ideala este laptele praf conceput special pentru bebelusi, care a fost introdus pe piata de Henry Nestle la mijlocul anilor 1800.   Principalii producatori de lapte Nu, nu sunt elvetienii, olandezii sau francezii, ci simpaticele vacute. Lor trebuie sa le multumim pentru 90% din cantitatea de lapte din intreaga lume. Fiecare vaca produce in jur de 90 de pahare de lapte pe zi si 200000 de pahare pe parcursul intregii vieti. Un fermier poate mulge in jur de 6 vaci pe ora.   Inamic al racelii sau pericol pentru caile respiratorii? Unele teorii spun ca atunci cand esti racit nu ar trebui sa consumi lapte sau produse lactate, deoarece acestea vor spori productia de mucus. Totusi, exista si conceptia ca un pahar de lapte cald iti face bine atunci cand esti racit si ai probleme cu gatul si nasul. Nu ne ramane decat sa incercam pe pielea noastra laptele ca leac pentru raceala si sa observam efectul.   Sursele de lapte de pe intinsul globului In afara de laptele de vaca, exista si alte variante gustoase si sanatoase pe care le poti incerca: laptele de capra, oaie sau bivolita. In magazine poti gasi si tipuri de lapte vegetarian, extrase din nuca de cocos, migdale, canepa sau soia.   Indulcitorul perfect pentru lapte Mierea este indulcitorul ideal pentru lapte, cele doua produse fiind naturale si completandu-se perfect. Pana si John Lennon a fost inspirat de amestecul delicios, scotand albumul Milk and Honey.   Ingredientul numarul 1 pentru inghetata Laptele este ingredientul principal in producerea inghetatei de casa, rezultatul final continand in jur de 60% lapte.   Laptele si cosurile Diverse studii dermatologice arata faptul ca un consum ridicat de lapte poate influenta aparitia cosurilor sau inrautatirea formelor de acnee intalnite in special la tineri.   Sursa de vitamine Laptele este bogat in substante nutritive esentiale pentru sanatatea organismului uman.
Atunci cand bei un pahar cu lapte, alimentezi corpul cu vitaminele A, D si B12, precum si cu potasiu, calciu, fosfor, zinc si magneziu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa de rosii cu ardei copt si galuste
3
Supe de legume

Supa de rosii cu ardei copt si galuste

RETETE DIETETICE

Supa de rosii cu ardei copt si galuste
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
4
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Scovergi ardelenesti
5
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Parteneri
Cozonac cu nuca si rahat
Bucataras.RO

Cozonac cu nuca si rahat

Imi place mult cozonacul, atat cu rahat cat si cu nuca, asa ca m-am gandit sa combin cele doua arome si sa fac doi in unu :)....

Cozonac cu nuca si rahat
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!