Ce sa mananci in Argentina

Vita este mancarea specifica la cina, pranz sau chiar mic dejun in Argentina, aceasta fiind tara cu cel mai mare consum de carne de vita pe cap de locuitor.

Mai jos vei gasi cateva mancaruri traditionale, pe langa painea dulce din Andes sau inghetata de la miezul noptii din Buenos Aires.

Asado Criolla

Nu lua micul dejun, pranzul si cina timp de o saptamana inainte de a gusta primul tau asado (carne la gratar). Experienta va fi desavarsita si este singura metoda prin care vei avea "loc" pentru rasfatul cu proteine. Dupa o lunga calatorie, te poti opri sa savurezi un excelent asado.

Un bucatar bun va pregati pranzul incepand cu ora 10 dimineata cand aprinde focul. Primele pe foc vor fi carnatii chorizo, morcilla (carnati in sange), mollejas (paine dulce), chinchulines (intestine de vaca). Nu te-ai saturat? Festinul de abia acum incepe: coastele si fripturile (miel si vita) se pun pe gratar! Aceste carnuri se servesc cu un sos traditional, chimichurri sauce, iute si salate din legume proaspete, organice. Masa se termina cu o ciocolata specifica regiunii, Bariloche, si un pui de somn in aerul "parfumat" de fumul gratarului.

Dulce de Leche

Acesta este desertul traditional si-l veti gasi la micul dejun, un fel de caramel cu lapte intins pe paine prajita, intre blaturile de prajituri sau in produsele de patiserie.

Insa acest caramel se simte cel mai bine in helado, o inghetata specifica argentiniana, care contine mult mai putine calorii decat cea americana sau italiana. Deci, putem cere portie dubla!

Empañadas

Coltunasii argentinieni... hmm, cine nu a gustat are doar de pierdut! Se fac intr-o varietate atat de mare, incat nu stii de care sa alegi: fierti sau prajiti, umpluti cu branza, carne, sunca, pui, legume, fructe sau masline, oua sau ierburi aromatice.

In Argentina acestia se servesc ca si tapas in Spania, la diverse evenimente, la degustari de vinuri sau la o bere rece. Cei mai "doriti" empanadas sunt cei cu vita, chimen, paprika, ardei rosu, masline si ou fiert tare, serviti alaturi de o sticla de vin rosu argentinian.

Pastele

Desi nu este primul fel de mancare ce iti vine in minte cand te gandesti la Buenos Aires, datorita emigrantilor italieni, aici vei gasi numeroase trattoria ce servesc cele mai gustoase paste din lume. Specialitatile sunt ravioli cu verdeturi sau tagliatelle cu adaos de carne. Alte articole inrudite Bucataria argentiniana
Roscove
Ia-ti energia dintr-un pomelo

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Aluat dulce pentru placinta
1
Aluaturi

Aluat dulce pentru placinta

Aceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...

Aluat dulce pentru placinta
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
2
Bebelusi > 12 luni

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare

• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Chec aperitiv cu urzici proaspete
4
Aperitive cu legume

Chec aperitiv cu urzici proaspete

Retete usoare de Primavara!

Chec aperitiv cu urzici proaspete
Cozonac cu stafide si nuca de cocos
5
Cozonac

Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Retete de iarna

Cozonac cu stafide si nuca de cocos
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia