Vita este mancarea specifica la cina, pranz sau chiar mic dejun in Argentina, aceasta fiind tara cu cel mai mare consum de carne de vita pe cap de locuitor.
Mai jos vei gasi cateva mancaruri traditionale, pe langa painea dulce din Andes sau inghetata de la miezul noptii din Buenos Aires.
Asado Criolla
Nu lua micul dejun, pranzul si cina timp de o saptamana inainte de a gusta primul tau asado (carne la gratar). Experienta va fi desavarsita si este singura metoda prin care vei avea "loc" pentru rasfatul cu proteine. Dupa o lunga calatorie, te poti opri sa savurezi un excelent asado.
Un bucatar bun va pregati pranzul incepand cu ora 10 dimineata cand aprinde focul. Primele pe foc vor fi carnatii chorizo, morcilla (carnati in sange), mollejas (paine dulce), chinchulines (intestine de vaca). Nu te-ai saturat? Festinul de abia acum incepe: coastele si fripturile (miel si vita) se pun pe gratar! Aceste carnuri se servesc cu un sos traditional, chimichurri sauce, iute si salate din legume proaspete, organice. Masa se termina cu o ciocolata specifica regiunii, Bariloche, si un pui de somn in aerul "parfumat" de fumul gratarului.
Dulce de Leche
Acesta este desertul traditional si-l veti gasi la micul dejun, un fel de caramel cu lapte intins pe paine prajita, intre blaturile de prajituri sau in produsele de patiserie.
Insa acest caramel se simte cel mai bine in helado, o inghetata specifica argentiniana, care contine mult mai putine calorii decat cea americana sau italiana. Deci, putem cere portie dubla!
Empañadas
Coltunasii argentinieni... hmm, cine nu a gustat are doar de pierdut! Se fac intr-o varietate atat de mare, incat nu stii de care sa alegi: fierti sau prajiti, umpluti cu branza, carne, sunca, pui, legume, fructe sau masline, oua sau ierburi aromatice.
In Argentina acestia se servesc ca si tapas in Spania, la diverse evenimente, la degustari de vinuri sau la o bere rece. Cei mai "doriti" empanadas sunt cei cu vita, chimen, paprika, ardei rosu, masline si ou fiert tare, serviti alaturi de o sticla de vin rosu argentinian.
Pastele
Desi nu este primul fel de mancare ce iti vine in minte cand te gandesti la Buenos Aires, datorita emigrantilor italieni, aici vei gasi numeroase trattoria ce servesc cele mai gustoase paste din lume. Specialitatile sunt ravioli cu verdeturi sau tagliatelle cu adaos de carne. Alte articole inrudite Bucataria argentiniana
Roscove
Ia-ti energia dintr-un pomelo
Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaPentru ostropel de pui cu tomate si usturoi spalam carnea si o condimentam dupa care prajim pulpele in putin ulei pana se...
Ostropel de pui cu tomate si usturoiO supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel1. Incalzim cuptorul la 175°C ptr. ventilatie, sau 200°C la normal. 2. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru)...
Tort cu branza si friscaAcest chec este unul din deserturile favorite ale familiei mele. Reteta am invatat-o de la soacra mea, cu multi ani in urma....
Chec cu morcov, nuca si stafideAceasta reteta de prajitura cu crema de ness este delicioasa, cu blat crocant cu cocos. Este o prajitura foarte aspectuoasa,...
Prajitura alba cu crema de nessOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoRulada cu mere si scortisoara este o prajitura delicioasa de sezon. Merita incercat, cu atat mai mult ca necesita doar 30 de...
Rulada cu mere si scortisoaraSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii