Cele mai interesante sarbatori gastronomice din Spania

Cele mai interesante sarbatori gastronomice din Spania

Nu vom gresi cu nimic daca ivom numi Spania tara "Fiesta" , in fiecare regiune din aceasta minunata tara desfasurandu-se cate un festival, mai mult sau mai putin cunoscut. Iata care sunt principalele festivaluri din Spania si perioadele in care poti sa te duci sa participi. Pentru unele dintre ele data difera de la an la an, dar cele principale au aceeasi perioada in fiecare an. Venta Magullo sau sarbatoarea taierii porcului In apropierea Craciunului, in ziua de San Martin, spaniolii sacrifica animalele din care vor prepara bucate gustoase pe tot parcursul iernii. Desi este o sarbatoare straveche, in zilele noastre unele familii si chiar unele restaurante, inca o mai organizeaza. Cel mai important produs obtinut din porcul proaspat taiat sunt carnatii morcilla, picanti si savurosi si care contin 40% din cantitatea zilnica de fier, necesara unui adult.   La Tomatina - cea mai mare bataie cu mancare   Festivalul are loc in fiecare an, in ultima miercuri din august, in zona Valenciei, si este considerat ca fiind cea mai mare bataie cu mancare deoarece peste 30.000 de oameni arunca unul in celalalt cu peste 1.000 de kilograme de rosii. Este unul dintre cele mai cunoscute festivaluri din Spania, isi are originile in 1945, dar a fost recunoscut ca si festival abia in 1959, cu conditia ca participantii sa respecte timpul de inceput si de sfarsit al bataii cu rosii. Si in zilele noastre festivalul tine mai multe zile din ultima saptamana din august, dar doar in ultima miercuri din august, intre orele 11-13, are loc efectiv bataia cu rosii. Carnavalul Tortillei - Joia de Landero   Se sarbatoreste in Spania de foarte multi ani si consta intr-un picnic in aer liber, unde familiile aduc de acasa tortilla gata preparata, salate si vinuri. Sarbatoarea se mai numeste si "Joia de Landero" si este echivalenta celebrei "4 Iulie", la americani. Tortilla este o mancare traditionala spaniola, obtinuta din cartofi, ceapa si oua (un fel de omleta din cartofi). La ea se serveste de obicei friptura de miel, porc sau pui.   Noche Meiga In timpul iernii spaniolii serbeaza Ziua fructelor de mare! Aceasta sarbatoare gastronomica a devenit o ampla manifestare in anii '80 si in zilele reci de iarna multi turisti gurmanzi se inghesuie sa guste din savoarea preparatelor din fructe de mare. Fiesta tine 10 zile, timp in care cei mai renumiti bucatari spanioli se intrec in preparatele din peste, fructe de mare proaspete si alte delicatese. Tot in aceasta perioada se asculta muzica populara spaniola, care este extrem de placuta!       Festivalul Tapas din Sevilia Este recunoscut faptul ca tapas este o gustare specifica Seviliei, nu este recunoscuta insa modalitatea cum aceste minunate gustari au aparut. In februarie, in Andalucia, intreg orasul Sevilia se va dedica crearii celor mai gustosi tapas. Cu aceasta ocazie peste 50 de restaurante si baruri se inscriu oficial la festival, dar neoficial orice bar/restaurant din oras iti va oferi cei mai gustosi tapas.     Poze: shutterstock

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu orez
1
Conserve de iarna

Tocana de legume cu orez

Este pentru prima data cand fac aceasta tocana de legume si a iesit grozav de buna, datorita legumelor de tot felul! Va invit...

Tocana de legume cu orez
Prajitura cu pere si crema de branza
2
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Prajitura Raffaello
3
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Prajitura in foi cu miere si nuca
4
Prajituri

Prajitura in foi cu miere si nuca

Aceasta reteta de prajitura din foi cu nuci si miere nu este grea si merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o...

Prajitura in foi cu miere si nuca
Tocana de fasole pastai
5
Mancaruri cu legume

Tocana de fasole pastai

Este o reteta dietetica si una dintre cele mai apreciate de familia mea, este gustoasa si sanatoasa! Retete dietetice

Tocana de fasole pastai
Parteneri
Tort de biscuiti cu mascarpone si ciocolata, fara coacere / CHOCOTORTA de Fetesti
Bucataras.RO

Tort de biscuiti cu mascarpone si ciocolata, fara coacere / CHOCOTORTA de Fetesti

Vreti  sa faceti un tort, dar nu stiti sa folositi cuptorul , nu aveti indemanare si nici blat? Va rezolv eu...

Tort de biscuiti cu mascarpone si ciocolata, fara coacere / CHOCOTORTA de Fetesti
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui