Cele mai interesante sarbatori gastronomice din Spania

Cele mai interesante sarbatori gastronomice din Spania

Nu vom gresi cu nimic daca ivom numi Spania tara "Fiesta" , in fiecare regiune din aceasta minunata tara desfasurandu-se cate un festival, mai mult sau mai putin cunoscut. Iata care sunt principalele festivaluri din Spania si perioadele in care poti sa te duci sa participi. Pentru unele dintre ele data difera de la an la an, dar cele principale au aceeasi perioada in fiecare an. Venta Magullo sau sarbatoarea taierii porcului In apropierea Craciunului, in ziua de San Martin, spaniolii sacrifica animalele din care vor prepara bucate gustoase pe tot parcursul iernii. Desi este o sarbatoare straveche, in zilele noastre unele familii si chiar unele restaurante, inca o mai organizeaza. Cel mai important produs obtinut din porcul proaspat taiat sunt carnatii morcilla, picanti si savurosi si care contin 40% din cantitatea zilnica de fier, necesara unui adult.   La Tomatina - cea mai mare bataie cu mancare   Festivalul are loc in fiecare an, in ultima miercuri din august, in zona Valenciei, si este considerat ca fiind cea mai mare bataie cu mancare deoarece peste 30.000 de oameni arunca unul in celalalt cu peste 1.000 de kilograme de rosii. Este unul dintre cele mai cunoscute festivaluri din Spania, isi are originile in 1945, dar a fost recunoscut ca si festival abia in 1959, cu conditia ca participantii sa respecte timpul de inceput si de sfarsit al bataii cu rosii. Si in zilele noastre festivalul tine mai multe zile din ultima saptamana din august, dar doar in ultima miercuri din august, intre orele 11-13, are loc efectiv bataia cu rosii. Carnavalul Tortillei - Joia de Landero   Se sarbatoreste in Spania de foarte multi ani si consta intr-un picnic in aer liber, unde familiile aduc de acasa tortilla gata preparata, salate si vinuri. Sarbatoarea se mai numeste si "Joia de Landero" si este echivalenta celebrei "4 Iulie", la americani. Tortilla este o mancare traditionala spaniola, obtinuta din cartofi, ceapa si oua (un fel de omleta din cartofi). La ea se serveste de obicei friptura de miel, porc sau pui.   Noche Meiga In timpul iernii spaniolii serbeaza Ziua fructelor de mare! Aceasta sarbatoare gastronomica a devenit o ampla manifestare in anii '80 si in zilele reci de iarna multi turisti gurmanzi se inghesuie sa guste din savoarea preparatelor din fructe de mare. Fiesta tine 10 zile, timp in care cei mai renumiti bucatari spanioli se intrec in preparatele din peste, fructe de mare proaspete si alte delicatese. Tot in aceasta perioada se asculta muzica populara spaniola, care este extrem de placuta!       Festivalul Tapas din Sevilia Este recunoscut faptul ca tapas este o gustare specifica Seviliei, nu este recunoscuta insa modalitatea cum aceste minunate gustari au aparut. In februarie, in Andalucia, intreg orasul Sevilia se va dedica crearii celor mai gustosi tapas. Cu aceasta ocazie peste 50 de restaurante si baruri se inscriu oficial la festival, dar neoficial orice bar/restaurant din oras iti va oferi cei mai gustosi tapas.     Poze: shutterstock

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata de caise

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel, mega delicios!

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel
Supa cremoasa de rosii si ardei copti

Supa cremoasa de rosii si ardei copti

E minunata pentru zilele de vara, se face rapid si se poate servi atat calda cat si rece. Retete dietetice

Supa cremoasa de rosii si ardei copti
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Tort de ciocolata
2
Torturi

Tort de ciocolata

Tortul de ciocolata, cu crema fina si blat pufos, usor insiropat, aromat cu portocala, este perfect pentru orice eveniment...

Tort de ciocolata
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
4
Retete culinare

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul...

Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Parteneri
Prajitura cu piscoturi, mascarpone, ananas si zmeura
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi, mascarpone, ananas si zmeura

Prajitura cu piscoturi, mascarpone, ananas si zmeura
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
ReteteCulinare.RO

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia