Oamenii simpli din Martinica si Sri Lanka, adevarati maestri gastronomi, au inventat un amestec de condimente care sa dea savoare mancarurilor traditionale supele de miel sau curry de capra.
Colombo este un sos gros si parfumat cu aredi iuti si usturoi si isi are originea in orasul cu acelasi nume din Sri Lanka.
Daca vrei sa faci o mancare exotica si picanta, prepara un sos Colombo si vei castiga inimile invitatilor.
Iata de ce ai nevoie:
- seminte de chimen
- coriandu
- mustar dijon sau cu hrean
- piper negru boabe
- cuisoare
- ghimbir
- ardei iuti proaspeti
- usturoi
Daca ai facut rost de toate ingredientele, iata cum sa prepari sosul Colombo:
Intr-o tigaie neaderenta prajeste semintele de chimen, coriandrul, piperul si cuisoarele, fara ulei. Se tin pe foc 30 de secunde, pana isi dezvolta aromele, apoi se dau deoparte si se piseaza intr-un mojar cat sunt calde.
Ghimbirul se face pudra si se adauga in mojar, peste praful de condimente, se amesteca si se adauga ardeii iuti, usturoiul zdrobit si o lingura de mustar dijon.
Pentru a obtine un sos pur, poti adauga o lingura de ulei de masline, insa daca vrei sa il folosesti ca baza pentru carne si legume, adauga peste mixul de condimente sos de rosii.
Iata mai jos cateva retete care se potrivesc de minune cu sosul Colombo:
Legume la gratar marinate
Gratar de porc cu vinete coapte
Muschi de vaca la gratar
Costite la gratar in sos
Cotlete de berbec la gratar
Brinza la gratar
Curcan umplut
Cartofi si legume gratinate
Friptura de miel impanat
Piept de pui cu bambus si mango
Lamb Curry, Jamaican Style
Muguri de soia cu curry
Curry cu carne de porc
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru Mos Craciun am pregatit o prajitura din seria "am prea multa branza de la tara si n-o mananca nimeni" :)))...
Prajitura cu branza si zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii