Oamenii simpli din Martinica si Sri Lanka, adevarati maestri gastronomi, au inventat un amestec de condimente care sa dea savoare mancarurilor traditionale supele de miel sau curry de capra.
Colombo este un sos gros si parfumat cu aredi iuti si usturoi si isi are originea in orasul cu acelasi nume din Sri Lanka.
Daca vrei sa faci o mancare exotica si picanta, prepara un sos Colombo si vei castiga inimile invitatilor.
Iata de ce ai nevoie:
- seminte de chimen
- coriandu
- mustar dijon sau cu hrean
- piper negru boabe
- cuisoare
- ghimbir
- ardei iuti proaspeti
- usturoi
Daca ai facut rost de toate ingredientele, iata cum sa prepari sosul Colombo:
Intr-o tigaie neaderenta prajeste semintele de chimen, coriandrul, piperul si cuisoarele, fara ulei. Se tin pe foc 30 de secunde, pana isi dezvolta aromele, apoi se dau deoparte si se piseaza intr-un mojar cat sunt calde.
Ghimbirul se face pudra si se adauga in mojar, peste praful de condimente, se amesteca si se adauga ardeii iuti, usturoiul zdrobit si o lingura de mustar dijon.
Pentru a obtine un sos pur, poti adauga o lingura de ulei de masline, insa daca vrei sa il folosesti ca baza pentru carne si legume, adauga peste mixul de condimente sos de rosii.
Iata mai jos cateva retete care se potrivesc de minune cu sosul Colombo:
Legume la gratar marinate
Gratar de porc cu vinete coapte
Muschi de vaca la gratar
Costite la gratar in sos
Cotlete de berbec la gratar
Brinza la gratar
Curcan umplut
Cartofi si legume gratinate
Friptura de miel impanat
Piept de pui cu bambus si mango
Lamb Curry, Jamaican Style
Muguri de soia cu curry
Curry cu carne de porc
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePentru ca sunt la regim azi am pregatit o tocanita cu putine grasimi,iar ajutorul de nadejde a fost vasul Zepter.
Tocanita dietetica cu pulpe de pui dezosate in vas ZepterPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii