Oamenii simpli din Martinica si Sri Lanka, adevarati maestri gastronomi, au inventat un amestec de condimente care sa dea savoare mancarurilor traditionale supele de miel sau curry de capra.
Colombo este un sos gros si parfumat cu aredi iuti si usturoi si isi are originea in orasul cu acelasi nume din Sri Lanka.
Daca vrei sa faci o mancare exotica si picanta, prepara un sos Colombo si vei castiga inimile invitatilor.
Iata de ce ai nevoie:
- seminte de chimen
- coriandu
- mustar dijon sau cu hrean
- piper negru boabe
- cuisoare
- ghimbir
- ardei iuti proaspeti
- usturoi
Daca ai facut rost de toate ingredientele, iata cum sa prepari sosul Colombo:
Intr-o tigaie neaderenta prajeste semintele de chimen, coriandrul, piperul si cuisoarele, fara ulei. Se tin pe foc 30 de secunde, pana isi dezvolta aromele, apoi se dau deoparte si se piseaza intr-un mojar cat sunt calde.
Ghimbirul se face pudra si se adauga in mojar, peste praful de condimente, se amesteca si se adauga ardeii iuti, usturoiul zdrobit si o lingura de mustar dijon.
Pentru a obtine un sos pur, poti adauga o lingura de ulei de masline, insa daca vrei sa il folosesti ca baza pentru carne si legume, adauga peste mixul de condimente sos de rosii.
Iata mai jos cateva retete care se potrivesc de minune cu sosul Colombo:
Legume la gratar marinate
Gratar de porc cu vinete coapte
Muschi de vaca la gratar
Costite la gratar in sos
Cotlete de berbec la gratar
Brinza la gratar
Curcan umplut
Cartofi si legume gratinate
Friptura de miel impanat
Piept de pui cu bambus si mango
Lamb Curry, Jamaican Style
Muguri de soia cu curry
Curry cu carne de porc
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii