Colombo, un mix caraibian

(0)
admin postat de
   Oamenii simpli din Martinica si Sri Lanka, adevarati maestri gastronomi, au inventat un amestec de condimente care sa dea savoare mancarurilor traditionale  supele de miel sau curry de capra.

Colombo este un sos gros si parfumat cu aredi iuti si usturoi si isi are originea in orasul cu acelasi nume din Sri Lanka.

Daca vrei sa faci o mancare exotica si picanta, prepara un sos Colombo si vei castiga inimile invitatilor.

Iata de ce ai nevoie:

- seminte de chimen
- coriandu
- mustar dijon sau cu hrean
- piper negru boabe
- cuisoare
- ghimbir
- ardei iuti proaspeti
- usturoi

Daca ai facut rost de toate ingredientele, iata cum sa prepari sosul Colombo:

Intr-o tigaie neaderenta prajeste semintele de chimen, coriandrul, piperul si cuisoarele, fara ulei. Se tin pe foc 30 de secunde, pana isi dezvolta aromele, apoi se dau deoparte si se piseaza intr-un mojar cat sunt calde.

Ghimbirul se face pudra si se adauga in mojar, peste praful de condimente, se amesteca si se adauga ardeii iuti, usturoiul zdrobit si o lingura de mustar dijon.

Pentru a obtine un sos pur, poti adauga o lingura de ulei de masline, insa daca vrei sa il folosesti ca baza pentru carne si legume, adauga peste mixul de condimente sos de rosii.

Iata mai jos cateva retete care se potrivesc de minune cu sosul Colombo:

Legume la gratar marinate

Gratar de porc cu vinete coapte

Muschi de vaca la gratar

Costite la gratar in sos

Cotlete de ...
berbec la gratar

Brinza la gratar

Curcan umplut

Cartofi si legume gratinate

Friptura de miel impanat

Piept de pui cu bambus si mango

Lamb Curry, Jamaican Style

Muguri de soia cu curry

Curry cu carne de porc

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite