Colombo, un mix caraibian

Oamenii simpli din Martinica si Sri Lanka, adevarati maestri gastronomi, au inventat un amestec de condimente care sa dea savoare mancarurilor traditionale supele de miel sau curry de capra.

Colombo este un sos gros si parfumat cu aredi iuti si usturoi si isi are originea in orasul cu acelasi nume din Sri Lanka.

Daca vrei sa faci o mancare exotica si picanta, prepara un sos Colombo si vei castiga inimile invitatilor.

Iata de ce ai nevoie:

- seminte de chimen
- coriandu
- mustar dijon sau cu hrean
- piper negru boabe
- cuisoare
- ghimbir
- ardei iuti proaspeti
- usturoi

Daca ai facut rost de toate ingredientele, iata cum sa prepari sosul Colombo:

Intr-o tigaie neaderenta prajeste semintele de chimen, coriandrul, piperul si cuisoarele, fara ulei. Se tin pe foc 30 de secunde, pana isi dezvolta aromele, apoi se dau deoparte si se piseaza intr-un mojar cat sunt calde.

Ghimbirul se face pudra si se adauga in mojar, peste praful de condimente, se amesteca si se adauga ardeii iuti, usturoiul zdrobit si o lingura de mustar dijon.

Pentru a obtine un sos pur, poti adauga o lingura de ulei de masline, insa daca vrei sa il folosesti ca baza pentru carne si legume, adauga peste mixul de condimente sos de rosii.

Iata mai jos cateva retete care se potrivesc de minune cu sosul Colombo:

Legume la gratar marinate

Gratar de porc cu vinete coapte

Muschi de vaca la gratar

Costite la gratar in sos

Cotlete de berbec la gratar

Brinza la gratar

Curcan umplut

Cartofi si legume gratinate

Friptura de miel impanat

Piept de pui cu bambus si mango

Lamb Curry, Jamaican Style

Muguri de soia cu curry

Curry cu carne de porc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa